Uklarheter omkring parkering utenfor Spar i Arguineguin

av Canariposten
0 Shares

Politiet i Mogán ser ut til å ha bestemt seg for å bøtelegge de som parkerer rett utenfor Spar supermarkedet og som handler der, i den lille søvnige byen Arguineguín på Gran Canaria.

En mann stakk inn på butikken på torsdags morgen for å plukke opp et par ting og forlot sin svarte BMW på utsiden. Da han kom tilbake fant han en gul lapp på vinduet, og det var altså en bot utstedt av to politimenn.

Er privat område

Mannen som fikk boten klagde til de ansatte i butikken og hevdet at alle andre parkerer der til stadighet, og to av lederne i butikken prøvde sitt beste for å ordne opp i situasjonen. Politifolkene som allerede hadde gitt mannen boten kunne teoretisk set ikke trekke den tilbake uten at det forelå en juridisk bestemmelse om akkurat dét.

Juan Manual, som er vaktmester på Spar Mogáns flaggskip sier at parkeringsområdet er privat eiendom og er derfor ikke, slik han forstår det, ikke gjenstand for lokale parkeringsforordninger. Han tror imidlertid at forvirringen kan ha oppstått som en følge av at området med den gule fortauskanten foran butikken, som har blitt brukt av de lokale i årevis som er ute etter noen små ting i butikken, egentlig er ment som et lasteområde.

En britisk vinne skal ha uttalt til The Canary News at hun bestandig parkerer der men at hun aldri bruker mer enn noen minutter inne i butikken, og at hun først nå nylig har oppdaget de gule stripene. Hun sier også at alle parkerer der, men understreker at hun skal være mer forsiktig i fremtiden.

Spar Arguineguin parkering

Juan Manual sier at det har vært vanlig å bruke plassen til parkering når man kun er inne i butikken i noen minutter. Plassen er dog beregnet som lastesone, men skiltingen er forvirrende. Foto: The Canary News

Det eneste merkede parkeringsarealet er er den blåe sonen rett utenfor inngangsdøren, men dette er ment for bevegelseshemmede som har tillatelse til å parkere der.

Flengende kritikk fra The Canary News

The Canary News er mildt sagt irritert over den nye praksisen og river i en flengende kritikk mot politiet. De sier at det er en skam at politiet ikke er fullt så ivrige på å skrive ut bøter til idioter i trafikken parkerer på blåsoneområder uten å ha rett til å parkere der. De sier også at det ikke er noen skilt utenfor butikken som forteller at området er en lastesone, men at det er et tydelig skilt som forteller at man ikke kan parkere i mer enn ti minutter foran butikken.

Avisen skal også ha oppsøkt det lokale politikontoret i Argunieguín hvor de kom i prat med en politimann, og han sa at det hadde kommet tydelig frem hvorfor boten hadde blitt utstedt. Han understreket dog at selv om det er et privat område så er det merket med gule fortauskantr og derfor ikke ment som parkeringsområde. Han erkjente dog at hundrevis av mennesker bruker området hver dag fremfor å benytte seg av parkeringsplassen bak butikken, men at ettersom området var åpent for fotgjengere og biler så er de lokale trafikkreglene i aller høyeste grad gyldige på området. Han hadde ingen kommentar til den ulovlige parkeringen på blåsoneområdene.

Avisen anbefaler derfor, inntil saken er oppklart, at man ikke parkerer på dette området, og heller benytter seg av tydelig merkede parkeringsplasser, med hvite linjer (gratis) eller blå linjer (betaling). I tillegg bør man kikke etter skilt hvor eventuelle tidsbegrensninger kommer tydelig frem.

Kilde: The Canary News

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like