Reisemål Fuerteventura

411 Shares

Fuerteventura er den neste største øyen blant alle Kanariøyene og også den aller eldste delen av hele øygruppen. Landskapet kan sies å være ufruktbart med veldig lite vegetasjon og en del ørkenlandskap, men allikevel er den én av de aller beste feriedestinasjonene i Europa! Hvorfor?

Svaret er enkelt: Fuerteventura har noen av de mest utrolige strendene du noen gang har sett, med turkist krystallklart vann og fin hvit sand. Det er i sannhet et paradis, og i denne artikkelen skal vi komme med noen reiseanbefalinger til deg.

Vi setter i gang!

Corralejo

Corralejo ligger nær den nordligste punktet på Fuerteventura og omkring 35 kilometer fra flyplassen. Dette feriestedet er et av de aller travleste på øya og kan kanskje virke litt rufsete. Det klarer dog å beholde karakteristikkene av en Kanarisk by selv om den domineres av turisme.

Corralejo Fuerteventura

Vindsurfing er en av de mange spennende aktivitetene du kan gjøre i Corralejo!

Byen var opprinnelig en fiskerlandsby, men har vokst kjapt både som feriested og fergehavn med hyppige avganger til Playa Blanca på Lanzarote – blant annet med selskapet til reder Fred Olsen. Havnen tilbyr også et stort utvalg av marine ekskursjoner og aktiviteter så vel som turer til den lille øya Lobos.

Corralejo har, med god margin, det beste utelivet på Fuerteventura og det er mange og varierte underholdningstilbud som passer til de fleste smaker og aldre.

Centro Comercial Atlantico ved Avenida General Franco har mange discoarer og er møtepunktet for de unge og 20-åringene når det skal festes.

I nærheten av dette stedet er det et lite torg, litt bortgjemt inni mellom smale gågater, som kalles enten La Placita eller Music Square, litt avhengig av karet, og her finner du mange uterestauranter og barer som kan tilby noe lit mer romantisk og mindre bråkete enn Centro Atlantico. I de senere år har byen blitt veldig populær blant italienere og mange av disse har bosatt seg her og startet opp sine egne forretninger – du finner derfor massevis av deilig italiensk mat her!

Havn Corralejo

Fra havne i Corralejo kan du ta ferge til Lanzarote hvis du ønsker det!

Det er også flere deilige strender i sentrum av Corralejo, men den virkelig store attraksjonen er Grandes Playas, eller Dunas de Corralejo, som ligger på sørsiden av hotellene. Dette enorme området med hvit sand ligger bare en kort taxitur fra selve feriestedet.

Surfere har satt sitt preg på byen på den måten at det er en generell tilbakelent følelse over stedet som du egentlig ikke finner på noen andre feriesteder på Kanariøyene, samt at det er flere surfebutikker lang avenyen. Vindsurfing og kitesurfing er populære aktiviteter i området, og her kan man få både kurst og utstyr på de mange opplæringskolene og sentrene.

Til slutt: for familien kan man trekke fram Acua Water Park på sørsiden av feriestedet, og dette er åpent fra mars til tidlig i november.

Morro Jable/Jandia

Morro Jable ligger helt sør på Fuerteventura og dermed omlag 90 kilometer fra flyplassen. Her finner man ofte tyske turister, men det skal man jo naturligvis ikke la seg stoppe av!

Jandia Morro Jable strand

På Morro Jable er det en rolig og behagelig stemning, men også her får du fantastiske bademuligheter!

Dette store, moderne, stille og utrolig rene feriestedet var opprinnelig en bitte liten fiskerlandsbsy, og i dag strekker ferieanleggene seg langs kysten fra gamlebyen nordover langs en palmetre-aveny med hoteller og butikker på den ene siden, og stranden på den andre.

Den originale delen av Morro Jable som var en fiskerlandsby (i området rundt Plazotela de Cirilo Lopez) har mange fiskerestauranter og kafeer rett ved vannkanten. Centro Comercial de Jandia langs hovedavenyen har flere barer og diskoteker i andre etasje, dog er disse stort sett ganske stille når det er lavsesong.

Det er to veldig flotte strender i Morro Jable, og en av disse er Playa de la Cebade som ligger i gamlebyen og som ligger ganske beskyttet til – noe som gjør at sjøen er veldig rolig her (men det kan komme vindkast ned fra fjellene) og ettersom vannet er grunt blir badetemperaturene ofte veldig behagelige. Langs strendene finner du også flere barer og kafeer hvor du kan kjøle deg ned.

På vestsiden av Morro Jable er det en moderne havn hvor du finner flere selskaper som tilbyr utflukter til sjøs samt fergeruter til Las Palmas på Gran Canaria.

Caleta de Fuste

Dette ferieanlegget tiltrekker seg mange britiske turister og er lokalisert omkring 8 kilometer sør for flyplassen, og ligger sentralt til som et utgangspunkt for å utforske øya.

Caleta de Fuste går under flere navn: Costa Caleta, Caleta de Fuste og El Castillo (et navn grunnet markedsføring. Den tilstøtende feriestedet, Nuevo Horizonte, som ligger nord for Costa Caleta, er forvirrende nok kjent som Costa Antifua.

Den beskyttede kunstige stranden er ideell for familier og er laget av importert sand fra Sahara, som ikke så fin som den naturlige hvite sanden man finner andre steder på øya – men veldig flott allikevel.

Caleta de fuste båthavn

Caleta de Fuste er et feriested som er bygd opp fra grunnen, og er i bildet ser du båthavnen som er tilrettelagt for en rekke aktiviteter!

Ved siden av stranden finner man en marine hvor det er muligheter for mange utflukter på havet samt en god del vannsport-aktiviteter. Ved marinaen ligger den eneste historiske bygningen av betydning, El Costillo. Dette er et tårn fra 1700-taller som beskyttet øya fra piratangrep.

Costa Calma strand

Nydelige strender venter på deg i Costa Calma på Fuerteventura!

Caleta de Fuste er hjemmet til en av totalt tre golfbaner på Fuerteventure. Dette er en 18-hulls par 70 bane, og banen, som er designet av Juan Caterineu, ble brukt til Spanish Open i 2004.

En interessant attraksjon som ligger i nærheten av Caleta de Fueste er Chipmunk Mountain, et sted hvor man kan mate berberjordekorn fra hånden.

I og med at dette er et feriested som er bygd opp med hensikt, og at det dermed ikke finnes noen gammelby, ligger restaurantene og pubene i de mange kommersielle sentrene langs hovedavenyen. En kino viser noen engelske filmer, men mesteparten som viser er spanskspråklig.

Costa Calma

Costa Palma er et feriested som ligger 80 kilometer sør for flyplassen i nordenden av Playas de Sotavento – de beste strendene på hele øya!

Selv om de kommer mange tyskere hit, er det en større miks av nasjonaliteter her enn på Morro Jable som ligger 15 kilometer lenger sør.

Costa Calma strand

Nydelige strender venter på deg i Costa Calma på Fuerteventura!

Hovedattraksjonen på dette stedet er de veldig attraktive og lange hvite sandstrendene som ligger i ly for deler av kysten. Dette er ikke et sted for de som vil gå ut på nattelivet hvert kveld ettersom det rett og slett ikke finnes så mye av det her. Nesten all underholdningen er hotellbasert, og feriestedet er derfor perfekt for noen som vil ha en rolig strandferie.

Når du kommer til Costa Palma kan du enkelt og greit ikke unngå å legge merke til furutrærne på hver side av hovedveien, og dette oppleves nærmest som at du befinner deg i en oase sammenlignet med resten av landskapet på Fuerteventura.

Oaseparken som ligger like utenfor Costa Palma ved La Lajita er en dyrehage som kan være en kjærkommen avveksling for barn (og store barn også!).

Kommentarfelt
411 Shares