Sier farvel til vinteren med gult varsel for vind og bølger

Sier farvel til vinteren med gult varsel for vind og bølger

Blir også litt regn enkelte steder

44 Shares

I dag starter våren offisielt på Kanariøyene, og dette er noe man faktisk har kalkulert seg frem til! Det helt presise startpunktet for våren 2018 er altså kl. 16.15 i dag, og det er det Nasjonale Astronomiske Observatoriet som kommer med det nøyaktige tidspunktet.

I dag er det altså vårjevndøgn, og det innebærer at natten og dagen er like lang over hele jorden. Det betyr at våren kommer i måe med et gult bølgevarsel for Kanariøyene generelt i dag, samt at det meldes om en del vind.

Delvis skyet, vind, bølger og litt regn

Våren er altså i full anmarsj og i dag er altså dagen man vinker farvel til vinteren på Kanariøyene. Statsmeteorologene i Aemet har kommet med gult bølgevarsel for i dag som vil gjelde i østlige, sørlige og vestlige områder på øyene Gran Canaria og Tenerife, mens bølgevarselet vil gjelde for hele La Gomera.

I tillegg varsles det om gult varsel vind på hele Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, El Hierro og å østsiden av La Palma. Man kan oppleve vindkast på utsatte steder på opptil 20 m/s, men det ser ut til å være rolig på Fuerteventura og Lanzarote.

I de nordlig områdene på øyene kan det komme noen lette regnbyger, mens det i sør vil være delvis skyet og en god del sol.

I morgen og torsdag: mer bølger og vind

I morgen utvides det gule bølgevarselet til å gjelde samtlige av Kanariøyene, men på Gran Canaria og Tenerife er det begrenset til sør, øst og vest – og det samme varselet gjelder for torsdag. Dette er dog noen dager frem i tid og må derfor tas med en klype salt. Når det gjelder vinden vil det være det samme varselet med kast opp til 20 m/s.

Regnet ser ut til å trekke seg tilbake og det vil bli noen skyer og en god del sol.

Vi anmoder om at våre lesere utviser forsiktighet hvis de velger å bade på grunn av bølgevarselet. Hold dere til områder hvor det er rolig vann.

Kommentarfelt
44 Shares
Forrige Tysk turist (68) nær drukningsdøden på Playa del Inglès
Next Mogán vil pusse opp flere trapper i Puerto Rico

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Playa de Mogán og Puerto Rico inkluderes i oppussingsarbeid

Mogán skal bruke 6,4 millioner kroner på ytterligere oppgraderinger av turistområdene!

Nyheter

Ytterligere 2 døde – 11 totalt på Kanariøyene

2 nye dødsfall som følge av coronaviruset har blitt registrert på Kanariøyene.

Vær

Oppgraderer til oransje varsel på Kanariøyene

De spanske statsmeteorologene i Aemethar for onsdag aktivert et oransje varsel for Kanariøyene. Det er ventet sterke vindkast og høye bølger flere steder. Akkurat når man ikke trodde det kunne