Bedring vær i vente – endelig

Bedring vær i vente – endelig

Betydelig roligere de nærmeste dagene

22 Shares

Det var store variasjoner i været på Kanariøyene, og mens det var kraftig vind, regn og snø noen plasser var det andre steder betydelig roligere og til tider ganske godt vær. Man sier som kjent at Gran Canaria er et godt eksempel på et minikontinent, og dette fikk man virkelig erfare i går!

Nå er det imidlertid slik at det dårlige være som har herjet store deler av Kanariøyene siden forrige tirsdag nå ser ut til å bli bedre, og spesielt gjelder dette områdene sør på de forskjellige Kanariøyene

Fortsatt vind og endel bølger i nord

Kaldfronten som har preget Kanariøyene de siste 10 dagene tar nå endelig et farvel men har etterlatt seg hvite fjelltopper, og i dag har ikke meteorologene utsted noen varsler for øygruppen. Det vil dog fortsatt være endel bølger og noe vind og dette vil spesielt gjelde for områdene i nord.

I innlandet vil temperaturene stige og spesielt gjelder dette for minimumstemperaturen i Las Palmas. Det vil også blåse endel og selv om det på de høyeste punktene vil kunne merkes godt vil det ikke være i nærheten av de kastene som ble registrert i går. I ukanten av Tunte var vindkastene så sterke som 33,6 m/s klokken 1430!

I nord forventes det enkelte regnbyger, men det vil komme åpninger i skydekket på slutten av dagen. Snøbygene vil ikke treffe toppene på Gran Canaria i alle fall ettersom de er ventet på over 2.000 meters høyde. På Tenerife og La Palma vil det ta noe lengre tid før været stabiliserer seg.

Flere karnevalsaktiviteter har blitt avlyst siden forrige uke, men nå kan det se ut som om at været har inngått en ‘våpenhvile’ og at det blir et vindu for å kunne avholde noen av arrangementene som har vært planlagt.

Uansett: temperaturene ser nå ut til å nærmere seg det typiske for sesongen med minimumstemperaturer på mellom 12 og 14 grader i hovedstedene på de tre øyene i Las Palmas-provinsen, og ellers betydelig varmere.

Kommentarfelt
22 Shares
Forrige To etterforskes for kredittkortsvindel på Tenerife
Next Nordmann omkom på golfbane Anfi Tauro

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Riu Palmerias i Playa del Inglés gjenåpnet

Riu Palmeras i Playa del Inglés gjenåpnet etter å ha blitt oppusset – ser strøkent ut!

El Gomero

Oransje varsel: Gran Canaria forbereder seg på onsdagens uvær!

Myndighetene på Gran Canaria forbereder seg på dagen i dag, og blant annet dreier det seg om å sikre veiene som leder opp i høyde – og om nødvendig å

Nyheter

Hotellansatte fra Riu-kjeden i ryddeaksjon

Ansatte i hotellkjeden Riu brukte tre timer av gårdagen på å rydde søppel i nærområdet sør på Gran Canaria!