Trans360 løpekart

De første løperne i Transgrancanaria kommer i mål!

av Canariposten
0 Shares

Som vi skrev tidligere i uken: i helgen arrangeres Transgrancanaria på Canariøyene og ett av hovedløpene er allerede godt i gang. Det er ekstremløpet Trans360 vi snakker om her og nå i morgentimene begynner de første løperne å nærme seg målgang etter et blodslit uten like!

Trans360 starter kl. 10.00 den 21. februar – altså for to dager siden (!) og først i dag begynner de første å nærme seg målgang. Da har de lagt bak seg vanvittige 266 kilometer og presset seg pp 12.000 høydemeter til sammen! Målgang er i Maspalomas – det samme stedet for de startet.

Gran Canaria rundt!

Løperne startet altså i Maspalomas for to dager siden og har etter det kjempet seg hele øya rundt og det var totalt 71 løper som stilte til start i denne prøven over alle prøver når det kommer til ultraløping.

I skrivende stund er det registrert at 18 løpere har brutt og den som kom lengst av disse skal ha løpt 195 kilometer.

Det stiller én norsk løper til start, og det er Øyunn Bygstad, og hun har for øyeblikket lagt bak seg 160 kilometer og befinner seg nå i Las Palmas hvor hun sist ble registrert for to timer siden. Vi er dermed litt urolige for om hun har brutt løpet, men det kan jo saktens hende at hun bare tar seg en liten hvil!

Den beste kvinnen så langt i konkurransen er Annamarie Gross som har løpt 193 kilometer.

Mannen som leder løpet, Peter Kienzl har løpt 256 kilometer og har da snaue 10 kilometer igjen – og er følgelig snart i mål. Han befinner seg nå i nærheten av San Agustin!

Mer løping i helgen!

Det er flere løp som skal avholdes i løpet av helgen, men med tanke på at det er meldt utrolig vått blir det spennende å se hvordan både løpere og arrangør skal takle disse utfordringene.

Resten av løpene er følgende:

Transgrancanaria: Dette løpet er 125 kilomter langt og her braker det løs i Las Palmas med målgang i Meloneras. Norske deltakere: 24
Start: 23. februar 2300

Advanced: Distansen i Advanced er på 64 kilometer, og man starter i Artenara og har målgang i Meloneras. Norske deltakere: 12
24. februar 0900

Maraton: Distansen er 42 kilometer, og starten går i El Garañón mens man også her krysser mållinjen i Meloneras. Norske deltakere: 15
Start: 23. februar 0900

Starter: ‘Kun’ 30 kilometers løype her og man starter i Tunte og går i mål i Meloneras. Norske deltakere: 18
24. februar 0800

Promo & Family Trans: 17 kilometer med start i Ayagaures og målgang i Meloneras: Norske deltakere: 10
24. februar 0830

Lykke til!

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like