Helgeguide Gran Canaria 4 mai 18

Helgeguide for Gran Canaria – 4.-6. mai 2018

av Canariposten
0 Shares

God fredag godtfolk som befinner seg på Gran Canaria – og på de andre Kanariøyene også naturligvis! Fredag betyr at vi smeller ut den ukentlige helgeguiden vår, og det betyr at de på en enkel og kjapp måte for kontroll over de mest spennende arrangementene som finner sted på fredag, lørdag og søndag på Gran Canaria!

Mai har altså kommer og det betyr naturligvis at temperaturene stiger, solen steker og at sommeren er like om hjørnet. Selv om ikke værmeldingen er helt tipp-topp samt at det ligger an til litt regn her og der (spesielt nord på Gran Canaria og Tenerife), så skal du se at helgen blir flott allikevel.

Og til dere menn der ute: husk på at det er spansk morsdag på søndagen! El Día de la Madre skal feires, og da skader det vel ikke å diske opp med litt blomster, en bedre middag og kanskje noe godt i glasset?

Vel vel – vi kjører i gang men helgens arrangementer!

Rally Islas Canarias – 4.-5- mai – Gran Canaria

Det er atter en gang klart for rally på Gran Canaria, og når det er rally betyr det også at det er stengte veier og trafikkrestriksjoner.

På fredag kjøres etappene i Valswquillo, San Mateo og Artenare.

På lørdag går det fort for seg i Arucas, Moya og Gáldar.

Du finner mer informasjon om rallyet her, og der får du oversikt over etappene.


Gratis kick-off show til Gay Pride Maspalomas – 4.-6. mai

Som vi nevnte i en tidligere nyhetssak så er det Maspalomas Gay Pride i disse dager og det betyr mye liv og røre – for å si det mildt. I helgen braker det løs for alvor og i den forbindelse arrangeres det arrangementer utendørs som er gratis, og disse forgår på hovedscenen ved Yumbo i Playa del Inglés.

Fredag kl. 22.00: Velkomstgalla
Lørdag kl. 22.00: Tribute-galla til ære for Cher, Michael Jackson, Lady Gaga og Beyoncé.

På søndag er det Made in Canarias med José Saavedra, Rainbow Gospel choir, Rubén Dizá og Jia Miles.


Triana Fieste de la Primavera (vårfest) – 4. mai – Las Palmas

På det kommersielle området Triana i Las Palmas kjører man i gang en vårfest i dag med shopping, rabatter, live musikk og gastronomiske godbiter, samt masse aktiviteter. Arrangementet starter 17.00 i dag og avsluttes kl. 23.00.

Du ser det fulle programmet her.

De offentlige kulturelle bygningene og museumene i Las Palmas vil i tillegg ha utvidede åpningstider for de besøkende.


Museos en Finde – gratis museum – 5.-6. mai – Gran Canaria

Styresmaktenes nettverk av museumer åpner dørene igjen denne helgen for gratis besøk – noe de gjør den første helgen i hver måned. Det betyr derfor at du kan få deg suverene kulturelle opplevelser helt gratis!

* Casa de Colón i Las Palmas: Lørdag 10.00-18.00 og søndag 10.00-15.00.
* Casa-Museo Pérez Galdós i Las Palmas: Lørdag og søndag fra 10.00 til 18.00.
* Casa-Museo Tomás Morales i Moya: Lørdag og søndag fra 10.00 til 18.00.
* Casa-Museo León y Castillo i Telde: Lørdag og søndag fra 10.00 til 18.00.
* Casa-Museo Antonio Padrón. Centro de Arte Indigenista, i Gáldar: Lørdag og søndag fra 10.00 til 18.00.
* Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada i Gáldar: Lørdag 10.00-18.00 og søndag 11.00-18.00. Siste besøk kl. 16.30, begrenset med plass.


Fiesta de San José y la Santa Cruz – 5.-6. mai – Tejeda

Teror forbereder seg på den tradisjonelle feiringen av San José hvor man har et pyroteknisk show som heter ‘El Barco y El Castillo’ – hvor man altså brenner et skip og en borg. Det hele starter kl. 21.00 med en konsert kl. 22.30 med Los Gofiones på lørdag på Plaza de Sintes.

Pyroshowet er et skue av ild, farger og støy unikt for Kanariøyene, og dette har blitt gjort gjennom flere generasjoner av Dávila-familien, og her minnes man piratangrepene på øya og forsvaret av korset.

Dette showet krever omkring tre måneders forberedelser og inkluderer en utstilling av omtrent 15 bevegende figurer som blir påført flammer og fargeeffekter, som forøvrig varierer hvert år. Hovedskikkelsene er korset, skipet og borgen.

Søndagen er selve hoveddagen for feiringen av korset, og da avholdes det en messe i Basilica del Pino kl. 12.00. Deretter er det en prosesjon med San José og det hellige korset gjennom gatene i Casco de Teror.

Husk på at det i Teror også er et marked fra 09.00 til 15.00.

Les mer om Teror her.


Fiesta del Queso – Guía – 6. mai

Ost, ost og atter ost! Det er den siste helgen av ostemarkedet i Guía, og dette året foregår den tradisjonelle gastronmiske i nabolaget rundt Montaña Alta Piedra Molino. Inkludert i messen finner man også håndverksarbeider, så her er det også mye fint å finne.

Markedet starter kl. 10.00, og kl. 12.00 åpner bodene for tusenvis av smaksprøver fra det tradisjonelle kanariske kjøkkenet. Utover dagen vil markedet bli skikkelig opplivet av kanarisk folkemusikk.


Mercado Agrícola y Artesanal – 6. mai – Tejeda

På morsdagen arrangeres en marked som omhandler jordbruk og håndverk i Tejeda. Tejeda ligger oppi fjellene sentralt på øya og over 1000 meter over havet. Markedet går for seg på Plaza de Nuestra Señora del Socorro – ikke gå glipp av det!

I og med at det er morsdag vil alle mødre motta en rose!


Triana Domingo Abierto

Når man åpner butikkene i det kommersielle området Triane på søndagen (11.00 og 18.00), vil dette bli komplimentert med aktiviteter som treffer hele familien, og da spesielt de yngste i huset.

Dagen inkluderer verksted fr barne og her kan man lage fruktspyd og muffins mellom kl. 12-14 på Calle Triana. Lenger opp i gaten finner man oppblåsbare hoppeslott ved Alameda de Colón mellom 15-18.

Utendørs konserter finner sted mellom 12.30 og 15.00 på Calle Lentini, Calle Triana, Calle Constantino, Calle Perdomo og Calle Travieso.


Da gjenstår det bare for oss å ønske deg en riktig så god helg!

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like