Taganana – stedet hvor tiden har stått stille!

Taganana – stedet hvor tiden har stått stille!

235 Shares

Det er ingen andre landsbyer som utstråler den sanne smaken av Tenerifes tradisjonelle landsbyer på en bedre måte en Taganana! Landsbyen oser av kulturell og historisk viktighet og denne godbiten er virkelig verdt et besøk for alle som oppholder seg på Tenerife.

På avstand er det vanskelig å unngå å se de hvite husene som stikker ut midt blant alt det frodige grønne, og disse husene ligger i den smaragdgrønne landsbyparken Anaga som dekker den nordøslige spissen av Tenerife.

Kjør ned de svingete veiene som går ned mellom ravinene og stup ut i herligheten som følger med Taganana. Man kan rett og slett ikke ignorere den mystiske og magiske luften som omgir Taganana, der byen ligger omgitt av uberørte strender og skarpe topper som stiger opp av Atlanterhavet.

Et tilbakeblikk til fortiden

Til forskjell fra de to fargene som kjennetegner Taganana i dag, kan man trygt si at denne perlen har en rik, flammende og praktfull fortid. Navnet Taganana betyr ‘omringet av fjell’ på det eldgamle språket til Guanchene – de opprinnelige innbyggerne på Tenerife. Denne enkle og udiskutable sannheten blir kjapt tydelig når man som besøkende kommer inn til hjertet av landsbyen.

Frem til 1968 levde innbyggerne sine daglige liv langt unna det som skjedde i hovedstaden og på resten av øya. De lokale overlevde på jordbruk opp gjennom historien, og det begynte med sukkerrør som ble plantet av de spanske erobrerne. Senere begynte man med vinranker som dermed også ble en del av landsbyens produkter.

Før byggingen av andre veier var det kun Las Vueltas-veien som forbandt Taganana til øyas hovedvei. Denne veien har så mange svinger at det sies at det finnes en sving for hver dag i året. Uansett: det tok bare bare noen år før flere og flere besøkende ble forgapt i dette skjulte vidunderet av et sted.

Ting å gjøre i Taganana

Med storslagenheten som Taganana kan by på kan man faktisk stirre på byen en hel dag fra ett utkikkspunktet uten å gå lei av synet! De som elsker å få mest mulig ut av besøket sitt kan legge ut på mange underholdende aktiviteter og finne mange spesielle plasser å se.

Nuestra Señora de las Nieves

Tagana gjør en eksemplarisk jobb med å bevare sine tradisjonelle skikker og arkitektur. Dette gjelder spesielt for Nuestra Señora de las Nieves – den fjerde eldste kirken på Tenerife. Denne ble bygd så langt tilbake som i 1515 og er berømt for bildet i alterskapet som tar seg perfekt ut fra en hvilken som helst vinkel.

Foran denne historiske kirken ligger et herlig lite torg, og her bruker både de lokale og turistene å nyte sinnsroen og ta en time-out under laurbærtrærne.

Utkikkspunktet El Bailadero

El Bailadero er nabobyen til Taganana og et berømt for sine mange trolldomshistorier og interessante legender. Den er også kjent for en annen ting: utkikkspunktet El Bailadero. Beliggende på toppen av et av fjellende i landsbyarken kan dette utkikkpunktet skryte av en utmerket utsikt over Taganana. Bak landsbyens vakre hus ser man det dypblåe vannet til Atlanterhavet som danner en fantastisk kontrast til den tette grønne vegetasjonen.

Denne million-utsikten kan også oppleves fra hostellet som ligger like ved utkikkspunktet. Dette er et populært sted for turgjengere og dette eiendommelge hostellet kan huse opptil 40 personer hver natt.

El Bailadero Tenerife

Utkikkspunktet El Bailadero er fantastisk og noe man er nødt til å oppleve hvis man befinner seg i Taganana. man får deri fra også en suveren utkikk over byen! Foto Wikimedia

Playa Roque de las Bodegas

Det er en kombinasjon av singel, småstein og svart sand som ønsker de besøkende velkommen til Playa Roque de las Bodegas, og lokasjonen ved foten av klippene til Anaga-fjellene gir den bare mer sjarm. Dette er den største stranden på Taganana og denne kan skryte av forsiktige bølger som er perfekt for hele familien.

Etter et forfriskende bad i det forholdsvis kjølige Atlanterhavet kan man fråtse i fersk sjømat i en av restaurantene som ligger like ved.

Playa de Almaciga

Mens bølgene på Playa Roque de las Bodegas er rolige og barnevennlige er bølgene på Playa de Almaciga det motsatte – her er det mer trøkk og rom for surfing. Denne vulkanske stranden finner man der hvor klippene stuper ned i havet, og her klaskser store bølger inn mot steinformasjonene hele året. Som en konsekvens av dette kommer mange av øyas surfeskoler til Playa de Almaciga for å trene.

Playa de Benijo

Dette uberørte paradiset er bortgjemt på den nordøsrlige siden av Taganana. Denne er så isolert og uberørt som man kan få det til, og ensomheten på Playa de Benijo er et tilstrekkelig insentiv for reisende til å dra dit. I tillegg til dette får du unik sand og strålende utsikt over Roques de Anaga – noe som aldri er feil!

Roques de Anaga

Roques de Anaga da anaga er et virkelig flott syn! Foto: Wikimedia

Anaga-fjellene

Anaga-fjellene er den grønneste delen av Tenerife og er dekket av regnskog oppe i høyden. Dette biosfærereservatet inneholder det største antallet endemiske arter i Europa. Går man på tur i området kan man forvente seg eksepsjonell naturlig skjønnhet mens man beveger seg langs et nettverk av stier.

Ved siden av sin viktighet som naturreservet er også fjellene rike på arkeologiske funn. Blant dem er San Andrés-mumien som er en mumie av en eldgammel guanche. Dette er en av de best bevarte guanche-mumiene og denne er nå utstilt på museum i Santa Cruz de Tenerife.

Hvordan komer man seg til Taganana?

Å komme seg til denne sjarmerende landsbyen er ingen enkel oppgave. Selv om avstanden til hovedstaden er kort vil de som skal på besøk til Taganana måtte holde ut en nokså skummel kjøretur langs svingete veien ned mellom ravinene. Det fantastiske landskapet og storslagenheten til byen er i seg selv verdt de utrolig krappe svingene man må forsere.

Besøkende som skal kjøre selv fra Santa Cruz de Tenerife tar veien TF-12 og deretter TF-134. Denne turen tar omtrent 40 minutter eller mer, litt avhengig av trafikkforholdene i hovedstaden.

For en mer kostnadseffektiv løsning kan man benytte seg av det pålitelige busselskapet Titsa. Bussrute 946 har avgang daglig fra Intercambiador Santa Cruz og tar passasjerne direkte til hjertet av Taganana. Bussen går 10.30 og reisen tar omtrent én time.

Barer og restauranter

Taganana er en liten landsby og det er derfor helt naturlig at det er et begrenset antall med spisesteder å finne. Allikevel: disse kafeene og restaurantene forsikrer seg om at gjestene får en gastronomisk godbit hver gang de spiser. Den herlige maten, den glimrende lokasjonen og det vennlige personalet bidrar til at man får suverene opplevelser.

Casa Africa – Bar Playa

Her kan man fråtse i litt fersk fisk, blekksprut og salat! Casa Africa – Bar Playa er en familiedrevet forretning som serverer Middelhavsmat og spanske retter, og disse får rett og slett ikke gjestene nok av. I tillegg har restauranten live musikk og utendørs bordsetting. På denne veien kan man spise herlig mat og nyte utsikten over Atlanterhavet, samtidig som en flott serenade kan høres i bakgrunnen.

Restaurante Pizzeria La Ola

Dette er en restaurant du bare må prøve! Den ligger ved stranden og har en fin terrasse med utsikt over havet og Roques de Anaga. Her serveres lokal og internasjonal måt og man kan også få vegan- og vegetarmat. Dette er stedet å stikke til hvis man ser etter et bredere utvalg av retter. Innehaveren er veldig hyggelig og betjeningen vennlig, og dette fører til at man føler seg hjemme her på denne flotte restauranten.

Casa Picar

Denne restauranten kan skryte av en spektakuler fjellutsikt og et godt utvalg av lokale retter. Casa Picar er derfor en av favorittene både blant de lokale og turistene. Den familievennlige restaurantet har tilhold i et tradisjonelt kanarisk hus i hjertet av Taganana. Mens du er her er det smart å få med seg geitekjøttet (cabre) og fiskefatet (escaldon) – og topp det gjerne med en himmelsk lokal vin!

Tananaga – stedet hvor tiden har stått stille

Taganana er det perfekte stedet å være for de som elsker fred og ro på en forholdsvis livlig øy ellers. For noen er dette stedet en plass hvor tiden har stått stille: fra de pene tradisjonelle husene til de varme og vennlige lokale menneskene, er dette et sted som er så tilbakelent som man kan få det.

Turister som reiser hit føler at de er på et sted hvor man kan trekke seg litt tilbake, fremfor bare en dagstur. De tilgjengelige aktivitetene, innlosjeringen og de forskjellige stedene man kan besøke er med på å forsterke denne følelsen.

Med innsatsen som myndighetene gjør for å beholde Taganana som den er vil man nok kunne forvente at landsbyen vil forbli slik i lang tid fremover.

Kommentarfelt
235 Shares