Foto: PxHere Vurderer å lage ny nasjonalpark

Vurderer å lage ny nasjonalpark

Skal vurderes

122 Shares

Styresmaktene på Gran Canaria vurderer å lage en ny nasjonalpark på øya, og det er den vitenskapelige komiteen av biosfærereservene på Gran Canaria som vurderer det foreliggende forslaget.

Den nye nasjonalparken vil i så fall inkludere GüiGüi, Inagua, Tamadaba, Roque Nublo og den naturlige korridoren som ligger mellom disse beskyttede områdene, samt kyststripen ved GüiGüi. Parken vil dermed være både maritim og landlig.

Gamle planer

Komiteen vil analysere forslaget den 13. juni, og det er altså snakk om områder som har den høyeste miljømessige verdien uten å komme i konflikt med menneskelig aktivitet.

Styresmaktene har børstet støv av et gammelt mål om å kunne lage en nasjonalpark på øya, og at dette dermed blir den femte på Kanariøyene. Dette har man mislyktes med flere ganger de siste tiårene. Man har utelatt områdene med de største menneskelige innbyggertallene og konsentrert seg om områder som i stor grad eies av det offentlige (90%). Man ønsker også å dra en fordel av allerede beskyttede områder øst på Gran Canaria og det nye forslaget skal altså vurderes den 13. juni.

Som sagt så er det GüiGüi og kysten der det er snakk om, samt at man også har inkludert beskyttede områder i Inagua, Tamadaba og det naturlige monumentet Roque Nublo. I tillegg har man tatt med områder i Parque Rural del Nublo som har miljømessig verdi. De eksakte grensene er dog ikke endelig fastslått.

Hovedbruken i de aktuelle områdene er først og fremst miljømessig konservering, men det finnes også steder der som brukes av ofentligheten og da kan man spesielt trekke frem Roque Nublo, vulkankrateret ved Tejeda og deler av furuskogende i Tamadaba. Landsbyene La Aldea og Tejeda og flere til er ekskludert.

Kommentarfelt
122 Shares
Forrige Stinkende passasjer førte til at Gran Canaria-fly måtte nødlande
Next Il Pappagallo åpner for sommeren på Tenerife

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Nordmenn drar til Spania for å lære seg massasje

Massasje blir stadig mer populært i Norge og det gjør at flere velger å utdanne seg til sertifiserte massører. Dette er gjerne unge norske voksne som gjerne har en utdanning

Nyheter

To mannlige turister druknet på Tenerife i går

En tysk og en engelsk turist mistet livet på Tenerife i går.

Nyheter

Slo ned servitør – alvorlig skadd

Kinesisk servitør ble slått ned av kunde som stakk av fra regningen. Kjemper for livet på sykehuset.