Oransje hetevarsel for Gran Canaria og Tenerife

Oransje hetevarsel for Gran Canaria og Tenerife

Ekstrem skogbrannfare ventes

275 Shares

Myndighetene på Kanariøyene har utstedt et oransje hetevarsel og det er dermed høye temperaturer i vente på både Gran Canaria og Tenerife den 1. og 2. oktober.

Det oransje varselet gjelder for Artenara, Mogán, San Bartolomé de Tirajana, Tejeda, Valsequillo, Vega de San Mateo og Santa Lucía de Tirajana.

Opp mot 32 grader ventes

I tillegg til det oransje varselet er det også utstedt et gult varsel for Agüimes, La Aldea de San Nicolás e Ingenio på Gran Canaria, og for Adeje, Arona, Granadilla, La Orotava, Puerto La Cruz, Los Realejos og San Miguel de Abona på Tenerife.

Myndighetene har utstedt disse varslene ettersom værmeldingen forespeiler temperaturer på opp mot 32 grader og en laveste grense på 24 grader. I lokalavisene varsles det om at temperaturen enkelte steder kan bli så høy som 36 grader.

Det oransje varselet impliserer en medium risiko for de nevnte områdene og varselet gjelder altså for i dag, 1. oktober og i morgen. I Santa Lucia de Tirajana gjelder varselet også for 3. oktober.

Det gulevarselet innebærer en lav risiko som følge av høye temperaturer og varselet for begge øyene gjelder for 1. og 2. oktober.

Ekstrem skogbrannfare

Myndighetene varsler også om ektrem risiko for skobrannfare og varslet gjelder fra og med morgentimene i dag og omfatter øyene Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma og El Hierro.

I forbindelse med skogbrannfaren kommer også myndighetene med flere forskjellige råd og instruksjoner:

Man skal aldri kaste søppel i skogen, og spesielt gjelder dette gjenstander som fyrstikker, sigarettsneiper eller glass / krystaller. Camping er bare lov på egnede steder og hvor det er lagt til rette for det, og det er også påbudt å kontakte myndighetene om lov til å campe. Årsaken til dette er at man skal vite hvilke områder man må evakuere i tilfelle skogbrann.

Når man befinner seg på fjellet skal man kun lage bål i rekreasjonsområder, og da i oppbygde bålgruver. Disse skal slukkes skikkelig før man forlater området.

I de tilfeller det er skogbrannfare skal man ikke gå opp i fjellene hvis man ikke er kjent med terrenget, kan kommunikasjonsrutene eller ikke kjenner alternative veier ut. Prøv bestandig å gå i områder hvor du har god oversikt.

Å kjenne området man befinner seg i og forutse de risikoene er gjeldene fungerer forebyggende mot skogbranner. Hvis man oppdager en skogbrann eller mistenkelig røyk skal du ringe 1-1-2 øyeblikkelig. Forsøk å oppgi din posisjon så nøyaktig som mulig, og kom deg til et trygt sted.

Hvis du er omringet av flammer prøv å komme deg til et område som allerede er brent. Etterstreb å bevege deg mot de roligste områdene av brannen og i motsatt retning av vindretningen.

Aldri beveg deg mot toppen av et fjell eller løp oppover – skogbrannen klatrer 17 ganger raskere enn deg.

Hvis situasjonen blir farlig bør du legge deg ned på bakken og puste gjennom et vått tøystykke. Forsøk ALDRI å flykte fra området gjennom steder som er påvirket av flammene eller gjennom vegger med røyk.

Når du evakuerer området skal du ikke løpe, men gå rolig og bestemt til et trygt område. Under en brann er tilgang til det aktuelle området strengt forbudt. Hvis du ønsker å hjelpe til skal du gå til rådhuset hvor de frivilliges innsats blir organisert.

Kort fortalt: vær forsiktig de neste dagene!

Kommentarfelt
275 Shares
Forrige Truet med å kutte hodet av flyvert
Next Kortfilmen 'Gran Canaria, Fairtytale Island' vinner priser!

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Skal berge sanddynene i Maspalomas

De velkjente sanddynene i Maspalomas skal berges, og årsaken til det er enkelt og greit at det har forsvunnet mye sand fra den velkjente og flotte naturattraksjonen som vi finner

Nyheter

15 døde av influensa

I går meldte Canarias7 at 15 mennesker var døde som et resultat av influensa på Kanariøyene. Bare 4 av disse skal ha vært vaksinert. Det er temperaturfallet den siste uken

Spania

Lot norsk 4-åring kjøre lastebil i Spania

Spanske medier melder i dag at en lastebilsjåfør og moren til en norsk gutt (4) etterforskes av La Guardia Civil etter at sjåføren av en lastebil lot den norske 4-åringen