Foto: PxHere Toppene på Gran Canaria er farget grønn!

Toppene på Gran Canaria er farget grønn!

Sporene etter skogbrannen svinner

163 Shares

Stormene som preget Kanariøyene i februar og mars hadde ikke bare negative konsekvenser – kanskje tvert om! Fyllingsgraden i demningene har økt enormt, og i tillegg har alt regnet som har falt ført til at toppene på øyene har blitt farget grønne!

På Gran Canaria er okertonene fra høsten og svarttonene som ble etterlatt etter den store skogbrannen i september i ferd med å miste grepet i fjellene. Nå har våren for alvor begynt å gjøre sitt inntog og man kan nå se grønnfargen dominere flere steder.

Canarias7 på tur

Avisen Canarias7 reiste nordvest til øya og dro fra Caideros de Gáldar til toppene i Artenara og Tejeda for å se på de positive effektene som det generøse regnfallet hadde hatt. Det er ingen tvil om at regnet har vært veldig gunstig ettersom Gran Canaria har hatt en av sine tørreste perioder på flere tiår, og bøndene er lykkelige over at dammene er så godt oppfylte som de er samt at de er sikret vann i hvert fall til neste år.

Èn av bøndene som avisen har vært i kontakt med sier at det har vært veldig tøft for bøndene de siste årene ettersom det knapt nok har regnet på øyene. Bonden, Cecilia Perera, sier også at regnet som har falt var veldig gunstig for både dyrkingen og frukttrærne. Videre forklarer hun at mange har forlatt landsbygda som en følge av vannmangelen ettersom at de ikke har klart å livnære seg. Hun understreker derfor at selv om den siste tidens regn var veldig velkomment, så bør det regne mer jevnlig.

Avisen traff også på en annen bonde, Fernando Medina, som var på beite med geitene sine i nærheten av Monte Pavón. De grønne flekkene som har dukket opp i de siste ukene gjør at dyrene hans kan beite på markene i stedet for at han må kjøpe fór til dem. Han sier at regnet er veldig viktig og en lettelse for bøndene. Medina forklarer at de nå begynner å merke effekten av regnet som har falt men at det ikke kan kompensere for mange år med tørke – men allikevel er det allikevel er en veldig viktig hjelp for dem som bor på landsbygda.

Det er ikke bare bønder og dyreholdet som nyter godt av regnværet som har vært, og i kommunene Tejeda og Artenara har turismen fått en liten oppblomstring igjen. Arrene etter de ødeleggende skogbrannene er fortsatt synlige men grønnfargen begynner sakte men sikkert å overta igjen.

Kilde: Canarias7

Kommentarfelt
163 Shares
Forrige Hva har skjedd i helgen?
Next Tysk svømmer fortsatt savnet

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Familie funnet død i hjemmet på Tenerife – trolig drept

Et ektepar og faren til en av dem er funnet død i en bolig på Tenerife. I tillegg er deres sønn og barnebarn skadet. Politiet mistenker drap.

Spania

Ny barnedrapssak ryster Spania

Pappa i Getafe druknet og satte fyr på sine to barn. Ingen forstår hva som har skjedd.

Nyheter

Seismisk sverm med over 50 skjelv i Enmedio-vulkanen

Seismisk sverm registrert mellom Gran Canaria og Tenerife – over 50 skjelv er fanget opp.