Vær gran canaria mai

Hvordan blir været på Gran Canaria i mai?

av Canariposten
0 Shares

Nå skal vi ikke komme med noen langtidsværmelding her, men vi tenkte å gi deg et lite hint om hva du kan forvente på værfronten på Gran Canaria i mai!

Som sagt: vi baserer artikkelen på gjennomsnittlighet, så dette er på langt nær noen garanti – men vi tror nok at det kommer til å bli en riktig så pen måned på drømmeøya!

Været på Gran Canaria i mai – en liten spådom

Selv om været mildt og solrikt hele året rundt på Gran Canaria, så er det i mai at temperaturene virkelig begynner å stige og du kan kjenne at sommeren snart er her. Gjennomsnittstemperaturen i havet er nå kommet opp over 20 grader, og det innebærer at de aller fleste av oss (stort sett) kan klare å legge ut på en skikkelig svømmetur. Husk dog på de skumle havstrømmene som vi har advart så mange ganger om!

Hvis du er ute etter en tidlig sommerferie hvor du både kan sole deg og bade deg, uten å betale skjorta, så kan Gran Canaria i mai virkelig være et suverent mål for reisen. Det er heller ikke så altfor folksomt på denne tiden, men ha i mente at det er en populær ferieøy. Vær også oppmerksom på at de engelske skolene har ferie i slutten av mai, og at prisene derfor kan øke da samt at det vil bli betydelig mer folksomt.

Som sagt: det er mai og det begynner å bli nokså varmt. Øya ligger tross alt bare 15 mil fra kysten av Nord Afrika, og det innebærer at det etter all sannsynlighet vil bli masse sol og knapt nok noe regn – om det blir noe i det hele tatt.

Mikroklima

Som vi jo alle vet så er jo Gran Canaria en meget spesiell øy, og dette gjelder også for klimaet der. Øya er ikke spesielt stor, men på grunn av de høye fjellene innebærer det at man kan få nokså forskjellig vært rundt omkring på øya på samme tid. Fjellene beskytter de sydligere strøkene fra nordøstlige vinder, og det betyr at det blir varmere og tørrere i sør enn i nord. Det regner mindre på kysten, mens det i fjellstrøkene er kaldere.

Sahara-ørkenen kan gjøre slik at det blir skikkelig varmt til tider, men passatvindene er kjølige og de kalde strømmene i havet sørger som regel for at det blir nokså komfortabelt i mai. Sandstormer kan finne på å blåse, men dette skjer som regel i overgangen mellom sesongene.

Den normale temperaturen på Gran Canaria i mai er på rundt 24 grader, mens det kjølner av til behagelige 16-17 om kveldene. Som sagt er havtemperaturen på rundt 20 grader eller litt mer, mens det er lite fuktighet og et gjennomsnittlig regnfall på kun 1 mmm. Du kan også forvente å få 14 timer med dagslys og 9 timer med sol hver dag – deilig! UV-nivåene er høye nå og å bruke solkrem er derfor helt essensielt.

Solnedgangen er omtrent kl. 20.45 om kvelden – og da kan det være smart å stikke en tur innom sanddynene i Maspalomas for å oppleve noe helt magisk!

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like