Arrecife – hovedstaden

Arrecife – hovedstaden

0 Shares

Hvis du ønsker å oppleve en mer moderne og by-aktig side av Lanzarote er Arrecife det naturlige valget. Her finner du en livlig og travel havneby som er formet både av sin sjøfartshistorie og sin nåværende status som turiststed.

Arrecife er hjemstedet til omtrent halvparten av innbyggerne på Lanzarote og det bor i overkant av 50.000 mennesker der. Byen kan skilte med shoppingmuligheter, strender, parker, promenader, natteliv og mye annet.

Byen ble engang, nokså optimistisk kan man si, beskrevet som Atlanterhavets Venezia, men skal man være ærlig så er det lite som kan minne akkurat om dét. Uansett er dette et flott sted å feriere, og hvis du er ute etter et billig hotell i Arrecife har du kommet til det riktige stedet!

Hotelltilbud i Arrecife

Fra fiskerlandsby til flott turistby

Siden 1852 har Arrecife vært hovedstaden på Lanzarote og hadde i 2015 en befolkning på 56.900 mennesker – dermed er byen den største på øya og også setet for Lanzarotes styresmakter. Omtrent halvparten av befolkningen bor her. Navnet Arrecife betyr rev og refererer til korallrevet som ligger nokså nær kysten. På den tiden da dypvannsfiske fortsatt var en viktig industri var Arrecife hjemmet til fiskeflåten til Kanariøyene.

Mye har skjedd de siste årene for å forbedre byen for innbyggerne så vel som for turistene som besøker den. Man har fått soner for fotgjengere, parkeringsgarasjer og ikke minst en renovering av promenaden ved sjøen. Butikker, shoppingsentre og massevis av restauranter, barer, kafeer og puber finnes nå i sentrum av byen.

Arrecife

Arrecife har forandret seg mye de senere årene og har nå i langt større grad rettet seg mot turismen!

Mye penger har også blitt brukt på å forbedre kloakksystemet og dreneringen på de gamle veiene i byen, for før var det slik at når det kom masse regn på Lanzarote ble både butikker, leiligheter og veier i Arrecife oversvømt av alt vannet som ikke ble drenert unna.

Den beste tiden å besøke Arrecife med åpne butikker og offentlige kontorer er fra 0900 til 1300 og deretter fra kl. 1700 til 2000.

Shopping og andre ting å gjøre i Arrecife

I den senere tiden har man også forsøkt å få eiere av små butikker, motebutikker, bakerier og shoppingsentre til å holde åpent på lørdags kveld og søndag på grunn av de store mengdene med turistene som kommer med cruisebåtene som stopper i havnen på Arrecife. Tusenvis av mennesker ramler da inn i byen når skipene stopper og da er mesteparten av butikkene og barene stengte – og dette kan være den nye stimuleringen som skal gi liv til de vanligvis rolige helgene hvor det kan finnes en del ‘døde’ områder i sentrum.

Uansett: det er interessant å stikke på shopping i fotgjenger-sonen i byen, som kalles ‘calle real’.

Kirken San Ginés er også noe man burde få med seg og den ble bygd på slutten av 1500-tallet. Kirken ble innvien til den første biskopen av Arrecife, San Ginés. Som sagt er det verdt å besøke den gamle kirken, og foran tårnet er det en nydelig plass med gamle trær. Fra dette punktet går det flere små veier mot sentrum og gåsonene i byen.

Grand Hotel Lanzarote og badestrand

Grand Hotel på Lanzarote ble åpnet i juli 2004 og er et 5-stjernes hotell som ble ombygget fra den gamle og unike ‘skyskraperen’ på Lanzarote – som da hadde vært stengt i mer enn 10 år på grunn av en brann. Nå gir dette hotellet Arrecife et nytt ansikt fra havet, og tilbyr besøkende et femstjernes hotell av høy kvalitet. Ved siden av hotellet finner du bystranden i Arrecife, og dette er en pen bukt som er omgitt av mange palmetrær.

I utkanten av Arrecife, og da spesielt på nordsiden og østsiden av byen er det flere industrikomplekser bestående av møbelbutikker, supermarkeder, bygningsfirmaer og andre industrier. På østsiden mot Costa Teguise finner man IKEA og LIDL, samt havnen i Lanzarote med fergeterminalen.

Kommentarfelt
0 Shares