16 døde av drukning på Kanariøyene i år – 3 i påskeuken

16 døde av drukning på Kanariøyene i år – 3 i påskeuken

2 færre enn på samme tid i fjor

86 Shares

Så langt i år har 16 mennesker omkommet som følge av drukning på Kanariøyene, og to av disse ofrene er fortsatt savnet etter å ha blitt dratt ut i havet av bølger.

Gran Canaria har allerede seks dødsfall, etterfulgt av Tenerife som har fem dødsfall på fire måneder.

Totalt 16 omkommet

Kanariøyene har altså registrert 16 dødsfall etter drukning, hvorav to fiskere fortsatt er savnet etter å ha forulykket den 6. april utenfor kysten av Agaete. Ser man på øyene isolert er det Gran Canaria som har flest registrerte drukninger så langt med seks dødsfall, etterfulgt av Tenerife med fem dldsfall. Lanzarote har tre registrerte drukninger mens Fuerteventura har to omkomne.

Med en snau uke igjen av april måned kan har man allikevel registrert en nedgang i antall dødsfall som følge av drukning sammenlignet med i fjor. I fjorårets første fire måneder registrerte Kanariøyene 18 dødsfall som følge av drukning, og dette er to flere enn i år – så langt.

Ser man kun på april så har én person mer druknet i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Tre dødsfall i påsken

Ser man på årets påskeferie var det tre mennesker som omkom etter å ha druknet, og det var to tilfeller på Tenerife og ett tilfelle på Fuerteventura. Forrige mandag omkom en 38 år gammel innbygger fra Puerto del Rosario etter å ha blitt reddet av et helikopter. Mannen hadde hoppet i havet i et forsøk på å redde en ung jente som hadde problemer i den sterke strømmen ved stranden i Tebeto i La Oliva kommune – nær Tindaya.

Det andre offeret i påskeuken omkom forrige torsdag ved kysten av Güímar på Tenerife. En 60 år gammel kvinne ble reddet av helikopter og fraktet til en ambulanse og deretter til sykehus, men der døde hun kort tid etterpå.

Neste dag, altså på Langfredag, omkom en annen kvinne etter å ha blitt forsøkt reddet ved Juan Fernándes, ved kysten av Tacoronte på Tenerife. Kvinnen ble reddet av et helikopter hvor man iverksatte livreddende førstehjelp, og dette fortsatte man med på sykehuset – men livet stod altså ikke til å redde.

Det skal også understrekes at det også ble registrert 10 andre mennesker som fikk problemer av forskjellig slag i havet, og fem av disse var uvanlig nok kvinner. Statistisk sett er det bare 20% av tilfellene hvor det er kvinner involvert.

Som vanlig oppfordrer vi i Canariposten dere om å vise aktsomhet når dere bader, og forhold dere til anbefalingene som til enhver tid er gjeldene på strendene.

Kommentarfelt
86 Shares
Forrige Hotell Riu Palace Oasis gjenåpnet etter saftig oppgradering!
Next Nytt fiberoptisk nett i Mogán

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Velsmakende jordbærsuksess i Valsequillo

15.000 mennesker deltok på jordbærmessen i Valsequillo i helgen!

Nyheter

Muligheter for litt regn i deg – spesielt nord på Kanariøyene

Delvis skyet vær på Kanariøyene i dag, men best på de sørlige delene av øygruppen. De nordlige delene kan få noe regn.

Nyheter

17. mai på Lanzarote! Program her!

Her finner du programmet for 17. mai feiringen på Lanzarote. Frokost i Sjømannskirken