Regnet når endelig sør – og det kan bli mye!

Regnet når endelig sør – og det kan bli mye!

Venter intenst regn for første gang på flere år!

16 Shares

Statsmeteorologene i AEMAT har for morgendagen aktivert et gult varsel for bølger på flere av Kanariøyene som en innledning til det dårlige været som vil nå øyene på fredagen, og som kommer med et betydelig regnvær i vest og sør på Kanariøyne. Det meldes på Canarias7 at det ikke har regnet intenst på flere år i sør!

Hvis varselet går i oppfyllelse og regnet slår til slik som flere modeller antyder, vil de sydlige og sørlige delene av Kanariøyene endelig bli vannet – og det på en skikkelig måte. Fra i morgen, torsdag, vil røff sjø altså varsle om været som vil komme fra sør-sørvest på fredag og man vil få de første bygene.

Det vil være den første gangen på flere år at et vær som dette vil nå Kanariøyene – og man regner det for 100% sikkert at det blir regn – og det kan bli mye.

Blir fuktig og vindfullt

Det dårlige været, som kan bli akkompagnert av en del vind, vil altså nå den vestre delen av Gran Canaria på fredags morgen fra sørvest og føre til moderate skurer, som lokalt kan bli kraftige – sammen med tordenvær. Det er altså heller ikke utelukket av det blir endel vind fra sør og vest på øyene sammen med mye sjø. Det betyr at man har alle ingrediensene for det som kan betraktes som en vaskekte sørvestlig uvær.

Roligere lørdag, men på søndag…

Lørdag er det forventet, stort sett, at det blir rolig og pent, men noen isolerte byger her og der, men allerede på søndag vil man kunne få inn en ny front som vil påvirke hele øygruppen og som kan etterlate seg veldig mye regn, og da spesielt i vest og sørvest.

De rådende vindene vil altså blåse fra sør og sørvest i følge meteorologene, men de er ikke forventet å bli så veldig sterk – men opp til 14-15 m/s, og i enkelte perioder noe sterkere – altså tilstrekkelig til at det blir nokså småguffent.

Temperaturene er ikke forventet å endre seg noe spesielt, og faktisk kan man kanskje oppleve at de stiger noe – spesielt på kvelden og natten.

Det dårlige være vil passere Kanariøyene kjapt, men det kan bli litt ustabilt frem mot neste onsdag, og det innebærer at det kan komme noen mer eller mindre intense regnbyger og noe vind i perioder.

Denne værtypen er helt forskjellig fra den som traff øyene i januar og begynnelsen av februar, og som var av en veldig kald karakter.

Med andre ord: finn frem paraplyene folkens!

Kommentarfelt
16 Shares
Forrige Tatt på Tenerife med 59 kilo kokain
Next Skal berge sanddynene i Maspalomas

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

80 nordmenn deltar på Transgrancanaria

Det er bare to dager til det braker løs med ultraløpet Transgrancanaria, og det betyr at utøvere fra hele verden skal måle krefter i det spektakulært løpet som arrangeres på

Nyheter

Skal utbedre to trapper i Agua la Perra i Puerto Rico

Trapper i Agua la Perra skal gjøres sikrere med lys og rekkverk.

Nyheter

Lot norsk 4-åring kjøre lastebil i Spania

Spanske medier melder i dag at en lastebilsjåfør og moren til en norsk gutt (4) etterforskes av La Guardia Civil etter at sjåføren av en lastebil lot den norske 4-åringen