Ting-å-gjøre-på-Gran-Canaria-februar-2018

Hva kan du gjøre på Gran Canaria i helgen – 16.-18. februar 2018

av Canariposten
0 Shares

En fantastisk helg på Gran Canaria er kommet, og det skjer en hel masse over hele øya! Helgen er, kanskje ikke overraskende, dedikert til karneval ettersom flere feiringer pågår samtidig. Det er så mange ting man kan være med på, og på lørdagen får vi den største paraden på øya – nemlig karnevalsparaden gjennom hovedstaden Las Palmas, med påfølgende fest til langt på natt!

Helgen vil også være en perfekt mulighet til å kjøre opp i fjellene for å få med seg den nydelige blomstringen på mandeltrærne – og nå må man virkelig raska på hvis man ønsker å oppleve dette!


Karneval i Las Palmas – 16.-18. februar

Karneval-i-Las-Palmas-2018

Avslutningshelg for karnevalet i Las Palmas 2018!

Lørdagens parade og søndagens ‘begravelsesprosesjon’ vil føre til restriksjoner i trafikken.

Fredag:
18.00: Barnekarnevalet i La Isleta ved Plaza del Pueblo
20.30: Murgas-finalen på Parque Santa Catalina
22.00: Karnevalsnatt. Karnevalsnettene er møtepunktet for all gatefest-moroa for de pent kledde mascaritaene. Plaza de Canarias, bak Santa Catalina Park, får nyt liv når mørket siger på!

På lørdag:
17-01: Karnevalsparaden. Går fra: León y Castilla (fra Plaza de la Feria, hvor festen begynner) – Plaza de Manuel Becerra. (ruten: Calle León y Castillo, Presidente Alvear, Parque Santa Catalina, Albareda, Juan Rejón, Plaza Manuel Becerra).
22.00 Karnevalsfest til de tidlige morgentimer.

På søndag:
19-20.30: Begravelsen av Sardinen. Begravelsen av sardinen markerer slutten på enda et år med karneval. Hvert år følger karnevalsenker og sørgende begravelsesprosesjonen som går gjennom gatene fra Leon y Castillo (fra Pueblo Canario) til stranden Las Canteras. Ruten er som følger: Calle León y Castillo fra Pueblo Canario og CN Metropole, Presidente Alvear, Parque Santa Catalina, Albareda og til playa de Las Canteras

Når man har kommet til stranden vil det skje en symbolsk kremering av sardinen som representerer renselsen etter uker med utsvevende overtredelser som er selve hjertet av karnevalet – og naturligvis vil det bli fyrverkeri!


Karneval i Mogán – 16.-18. februar

Karneval Costa Mogán

Mange dager med masse moro venter i Arguineguín fra og med førstkommende lørdag!

Det er nesten klart for at karnevalet i Mogán skal starte, men først må vi få nyte noen før-festiviteter og tradisjonelle feiringer i nabolaget i løpet av helgen!

Lørdag 21.00 – Arguineguín: en tradisjonell karnevalsfest med karnevals-pannekaker og sjokolade, musikk i dansing.

På fredag:
17.00: Nabolaget Las Filipinas feirer med en kostymefest for barna på Plazaen med spill, aktiviteter, catwalk og naturligvis karnevalspannekaker med sjokolade.
21.00: I Playa de Mogán vil det avholdes en karnevalskonsert av ‘Parranda de Teror’, og dette skjer på Plaza Dr. Pedro Betancor León.

På lørdag:
17.00: Nabolaget El Horno har også kostymefest for barna på Plaza Centro Sociocultura, med de samme aktivitetene som nevnt ovenfor.
21.00: Rytmisk danseparade gjennom gatene i Playa de Mogán hvor man inviterer turister og fastboende til å være med på karnevalet.
22.00: Karnevalsparty – Verbena de Carnaval.

På søndag:
‘Invitasjonsparaden’ vil bevege seg til stendene i Amadores og Puerto Rico.
17.00: Playa de Mogan avholder kostymefest for barn på Plaza Dr. Pedro Betancor León med spill, aktiviteter, minidisko, catwalk og karnevalspannekaker med sjokolade.

Ikke glem ettermiddagen på manag 19. februar, for da vil invitasjonsparaden legge turen innom Puerto Rico Shopping Centre.


Karneval i Ingenio – 16.-18. februar

De siste aktivitetene i karnevalsfeiringen i 2018 i Villa de Ingenio.

På lørdag
21.30: Villa de Ingenio feirer den tredje utgaven av Drag Queen Gala på Plaza de la Candelaria.

På søndag
11-14: Søndagen handler alt om barne og failien! Barnekarneval fra 11-14 på Plaza de la Candelaria. Her blir det hoppeslott, klovner, sjonglører, aktiviteter g til og med en liten parade kl. 12.00.


IX Clásica Mecánica Venezuela – start i San Lorenzo – 16.-17. februar

IX Classica Mecanica Venezuele

Klart for billøp og utstilling i San Lorenzo!


Gamle kjøretøyer i billøp på fredag og lørdag i dette faste løpet for historiske kjøretøy. Dette er første del XV Clásica Canarias og andre del av XII Classic Cup Gran Canaria.

Kjøpesenteret El Mirador fungerer som hovedkvarter for racet og her kan du nyte en permanent utstilling av klassiske biler. På det samme stedet får du også presentasjoner samt tidspunkter for etapper og resultatlister.

På fredag:
21.15-23.20: 72 kilometer av etappen kjøres i fem deler rundt San Lorenzo.

På lørdag:
11-17: Andre del av løpet braker løs, og her skal man kjøre totalt 138 kilometer delt opp i syv etapper fra Bañaderos til Arucas.


Karneval i San Bartolomé de Tirajana – 16. februar

San Bartolomé de Tirajana feirer feirer et gammelt og tradisjonelt karneval i nabolagene før hovedfeiringen i Maspalomas.

På fredag:
19.00: Festligheter i El Pajar.
20.00: Festligheter i Castillo del Romeral i Centro de Mayores.


Karneval i Galdar – 16. februar

21.00: Karnevalsfeiringen i Gáldar avsluttes med begravelsen av sardinen, og prosesjonen går fra Polideportivo Municipal Juan Vega Mateos til Plaza de Santiago.


‘Vamos al Huerto’ – i El Tablero – 17. februar

Vamos al Huerto

Deilig mat å få på markedet i El Tablero!

09-14: Den andre utgaven av ‘Kom til hagen’-markedet arrangeres på Plaza de El Tablre – foran kirken. På markedet finner man utstilling og slag av lokale landbruksprodukter, og man ønsker å gi det kommersielle området i El Tablero en skikkelig boost slik at stedet blir attraktivt for både naboer og turister.

Det kommunale prosjektet har som mål å bidra til en kommersiell oppvåkning av mennesker ved å sette pris på tradisjon og landbruk, samt å fremme kunnskap og konsum av fersk frukt og grønnsaker fra de nærliggende gårdene.

Et dusin stander brukes til utstilling og salg av landsbruksprodukter og kjøttprodukter, men det vil også være underholdning for barn med hoppeslott og aktiviteter, samt en konsert av bander Mariandá.


Karneval i Agüimes – Vila de Agüimes – 17.-18. februar

Lørdag:
11.00: Den 5. utgaven av Gatekarnevalet starter og fortsetter frem til de sene nattetimer. Foregår på Plaza del Rosario og områdene rundt.

Søndag:
11.30: Barnas dans på Plaza del Rosario


Karnevasfest i Angry Birds Parken – Puerto Rico de Mogán – 17.-18. februar

Når hele familien skal feire karneval sammen kan man like så godt gjør det i Angry Birds Activity Park!

På lørdag:
En dag full av leker, moro og flotte gevinster. Kleskonkurranse, moteshow og klovneshow!

12.00: Kostyme-aktiviteter – design og lag ditt eget kostyme under vingene til Angry Birds-flokken!
14.00: Ansiktsmaling
16.00: Karnevalsprosesjon – både ung og gammel kan være med når kostymene man lagde tidligere blir vist frem – før prisene deles ut!
18.00: Klovneshow

Karnevalsfeiring Angry Birds Park Puerto Rico

Ta med barna på en superdag i Angry Birds Activity Park i Puerto Rico!

På søndag:
15.00: Skumparty i Angry Birds-parken: mange bobler og den aller meste musikken fra en DJ – ikke glem håndduk!
17.00: Møt stjernemaskoden: Red


Mercado Agrícola y Ganadero – Santa Lucia de Tirajana – 17. februar

09-14: Det store farmer-markedet i Santa Lucia arrangeres som vanlig annen hver helg på la Karpa. Få de ferskeste produktene rett fra produsenten!

Grønnsaker, frukt, honning, oster, olje, brød og søtsaker er noen av de produktene man kan kjøpe på markedet – et tilbud som er skapt for å støtte primærnæringen i regionen. Vil du ha god mat på bordet er det bare å dra!


Søppelplukking i San Fernando – San Fernando – 18. februar

Samfunnsprosjektet ‘Clean Gran Canaria’ fortsetter etter en veldig vellykket søppelplukking for bare et par uker siden.

Denne gangen er det San Fernando som har blitt utvalgt og hvor man skal plukke søppel. Alle som vil være med trenger bare å møte opp på parkeringsplassen ved rådhuset i San Fernando (Ayuntamiento De San Bartolomé De Tirajana) like utenfor stadionet, og deretter splittes man i to store lag.

Først: 5-10 minutter med tøying og oppvarming med yoga ved fitnessutøveren Koen Vaessen – deretter søppelplukking!

Etter at man er ferdig med å plukke søppel på de tildelte stedene returnerer lagene med søplet og kaster det i boksene – deretter avslutter man med en drink på Timanfaya, gitt av en sponsor.

Ta med hagehansker for sikkerhets skyld når du skal plukke søppel.

Dette er en super måte å komme seg ut på og møte andre som er interessert i å gjøre Gran Canaria renere. En ettermiddag hvor man kan få nye venner og gjøre en forskjell!


A Walk in the Park md Lilly Rikhter – Parque Sur de Maspalomas – 18. februar

yoga trening lilly rikhter maspalomas parque sur

Få kroppen i gang i Maspalomas på søndagen, og ta en gratis yogatime på Parque Sur!


12.00: Et fast innslag på søndagene! Møt opp i den flotte urbane parken Parque Sur de Maspalomas og bli med Lilly Rikhter på en gratis og morsom time med tøying og lett trening!

Ta med en treningsmatte eller et håndduk, og en flaske med vann.

Alle er velkommen, så det er bare å møte opp og bli med. Du kommer til å føle deg topp etterpå!

Ha en strålende helg på Gran Canaria!

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like