Værkaos på Kanariøyene: Snø i fjellet, sterk vind ventet, samt regn og storm

Værkaos på Kanariøyene: Snø i fjellet, sterk vind ventet, samt regn og storm

Ikke drømmevær for nordmenn på ferie i de utsatte områdene

1K Shares

Som varslet i går av de spanske meteorologene har uværet som har preget Kanariøyene i lengre tid tatt seg opp torsdagen. Det betyr at tusenvis av nordmenn som er på ferie på de populære Kanariøyene har blitt rammet av uvær.

Elendigheten vil ingen ende ta med tanke på værsituasjonen på Kanariøyene, og i dag har det blitt utstedt oransje varsel av de statlige meteorologene AEMAT – gjeldene for alle øyene!

Varslet gjelder som sagt alle øyene og det er meldt om sterk vind i høyden, samt høye bølger på samtlige av øyene. I tillegg ventes det snø over 1500 meter, samt mye regn i lavlandet. Kort fortalt: et skikkelig uvær.

Det er ventet bølger på over 5 meter i dag, og man skal derfor utvise forsiktighet og bør unngå å oppholde seg for nært havet.

Videoene under gir et godt innblikk i situasjonen på Gran Canaria akkurat nå

Uværet minutt for minutt

Flere veier til toppen av Gran Canaria ble stengt i morgentimene på grunn av kraftig snøvær.


I de fleste fjellområdene på Gran Canaria har man registrert sterke vinder, greiner som knekkes av busker og jordskred. Varselet til AEMAT er i ferd med å oppfylles og i morgentimene i dag, torsdag, har det vært tungt snøfall som har farget toppene på Gran Canaria hvite, og det her til og med falt snø så langt ned som Las Lagunetas.

På grunn av snøen og veiforholdene er hovedfartsårene opp til høydene stengt av sikkerhetsmessige årsaker. Folk er advart mot å oppsøke disse områdene, noe som er populært ettersom det er nokså sjeldent med snø.

Las Canteras strand uvær

Dette bildet viser stranden Las Canteras i Las Palmas på Gran Canaria. Bildet tatt kl 0935.

I tillegg til snøværet har det også for øyene Gran Canaria, La Palma og Tenerife blitt aktivert oransje varsel for både sterk vind og bølger, og det innebærer at det varselet med stor sannsynlighet inntreffer. Øyene El Hierro og La Gomera, sammen med Fuerteventura og Lanzarote ligger også an til å få høye bølger og risiko for storm og tordenvær.

Det ligger an til å bli verst i de nordre delene av Kanariøyene og som sagt snør det på toppene, og man kan vente storm i perioder.

Det meldes om at flere skoler har blitt stengt i de høyereliggende områdene ettersom det er vansker med å ta seg fram etter veiene.

Skal bli verre utover dagen

Det er meldt verre på Gran Canaria og de øvrige øyene utover dagen, og man vil etter hvert få vind opp i sterk kuling/storm. Det vil bli regn og mulig stormflo.

Myndighetene med omfattende advarsler og anbefalinger

Myndighetene i Las Palmas har kommet med en rekke anbefalinger for hvordan man bør opptre i dag for å unngå skader på spesielt mennesker, men også på boliger. Deriblant bør alt av vinduer og dører lukkes, samt at løse gjenstander som blomsterpotter og lignende skal tas ned fra verandaer, gesimser og lignende slik at de ikke faller ned og skader mennesker.

Videre oppfordres man til ikke å bevege seg i områder med trær ettersom disse kan blåse ned. Man skal også vokte seg for lyktestolper, strømstolper og stillaser som kan falle ned som følge av den sterke vinden.

Motorsykler og kjøretøy med store flater anbefales å utvise stor forsiktighet ettersom de kan velte som følge av tverrgående vinder.

Store bølger er også ventet, og da spesielt på de nordlige delene av øyene, og man skal derfor unngå å oppholde seg nært havet ettersom man da risikerer å bli skylt ut. Fjellturer og andre turløyper i områder med dårlig vær bør også unngås.

Kommentarfelt
1K Shares
Forrige Været skapte problemer i Las Palmas - kommer med advarsler og råd for torsdagen
Next To etterforskes for kredittkortsvindel på Tenerife

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Nytt fiberoptisk nett i Mogán

Enda større deler av Mogán skal få fiberoptisk internett med meget god kapasitet.

Nyheter

Oljesøl i Fuerteventura renses opp med mikroorganismer

Mikroorganismer skal rydde opp i oljesølet i havnen i Gran Tarajal på Fuerteventura etter at flere fartøyer sank der i de siste stormene.

Lanzarote

Oransje varsel: Gran Canaria forbereder seg på onsdagens uvær!

Myndighetene på Gran Canaria forbereder seg på dagen i dag, og blant annet dreier det seg om å sikre veiene som leder opp i høyde – og om nødvendig å