Gjetere skal forebygge skogbrann på Gran Canaria

Gjetere skal forebygge skogbrann på Gran Canaria

Sauer og geiter skal redusere skogbranner

62 Shares

Myndighetene på Gran Canaria har kommet til enighet med gjetere på øya om å jobbe sammen med skogsarbeider året gjennom for å hjelpe til med å unngå skogbranner.

Jobben skal gjøres med forskjellige virkemidler og deriblant gjennom å betale gjeterne for å få dyreflokkene til å holde fjellene nedbeitet.

Testet i Frankrike og Andalucia

Avtalen ble presentert tidligere denne uken i Teror av representanter for myndighetene, og tilstede var det også rundt hundre saue- og geitegjetere.

Presidenten for styresmaktene på Gran Canaria, Antonio Morales, sier at et slikt samarbeid ikke har inntruffet før på Kanariøyene, men at det er inspirert av vellykkede tester utført på forskjellige steder i Frankrike og Andalucia.

Myndighetene på Gran Canaria har et dobbelt mål med disse tiltakene og det ene er altså at man skal forsøke å forebygge skogbranner. I tillegg til dette ønsker man også mer beiting ettersom dette er noe som er på nedgang.

I følge tiltaket skal gjeterne ta med seg sine flokker til forskjellige lokasjoner som er pekt ut av myndighetene og renske disse området for vegetasjon. Det er naturligvis dyrene som skal gjøre jobben og det skal ikke brukes noen form for verktøy for å gjøre dette arbeidet.

Pressemeldingen sier at betalingen vil være avhengig av hvor langt bort gjeterne må bevege seg, type vegetasjon og den strategiske viktigheten av lokasjonen. Områder med gress vil gi 20 euro pr. hektar. Beiting i ravinene gir betydelig bedre betalt og da 130 euro pr. hektar.

Miljøteknikere bestemmer de strategiske områdene hvor det skal beites, antallet dyr som skal beite på hvert område, så vel som de plantene som krever beskyttelse slik at man unngår skader på truede planter.

Områdene som gjeterne skal se etter er 3283 hektar og arbeidet gjøres ved hjelp av over 7000 sauer og geiter.

Kommentarfelt
62 Shares
Forrige Krever at Castillo-stranden på Fuerteventura fikses
Next Hva kan du gjøre på Gran Canaria i helgen – 23.-25. mars 2018

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Kvinne døde etter bilkrasj

I går kunne Canariposten fortelle om en bilulykke i San Bartolomé på Lanzarote hvor det kom frem at en kvinne hadde fått alvorlige hodeskader. Nå er det bekreftet at kvinnen

Gran Canaria

Mogán kommune med spørreskjema til turister angående økoturisme

Mogán frir til turistene i et prosjekt som omhandler økoturisme. Delta og svar på det korte spørreskjemaet her – din mening er viktig!

Gran Canaria

Russerevy på torsdag på Den Norske Skole

På torsdag kl. 18.00 arrangeres årets russerevy på Den Norske Skole på Gran Canaria. Alle er velkommen!