Hva kan man gjøre på Gran Canaria i helgen

Hva kan du gjøre på Gran Canaria i helgen – 23.-25. mars 2018

av Canariposten
0 Shares

Nå kommer den første helgen i våren på Gran Canaria og været ser ut til å bli helt suverent – dog kan det nok bli litt vind her og der. Det er også starten på påskeuken på Gran Canaria, hvilket betyr skoleferie for mange og starten på en etterlengtet ferie.

Som en, i all hovedsak, katolsk øy er det mange arrangementer i kirkene og da spesielt i hovedstaden Las Palmas, men også i de andre menighetene.

Håndverksmarkedet i Maspalomas feirer også at dette er den siste helgen de arrangerer messen dette året, og videre i artikkelen får du en rekke tips for hva du kan gjøre i helgen.

NB! Husk på å stille klokken frem en time fra 01.00 til 02.00 natt til mandag – altså blir det én time mindre søvn!


16.-25. mars – Det 8. håndverksmarkedet på våren – Maspalomas

I helgen får du altså den siste sjansen til å besøke den 8. utgaven av håndverksmarkedet og som vanlig foregår dette i idylliske omgivelser ved fyrlykten i Maspalomas.

Dette markedet runder av for i år den 25. mars – altså på søndag. Markedet er åpent hver dag fra 10-19 og det er den perfekte muligheten til å få se arbeider fra noen av de dyktigste håndverkerne på Kanariøyene! Her finner du arbeider innen keramikk, tre, metall, lær, tekstiler, glass og resirkulerte materialer og mye mer – alt i en fantastisk kombinasjon mellom tradisjonelle materialer og moderne design.

Ute etter en gave eller en suvenir å ta med hjem til Norge? Du har herved fått et tips!


16.-25. mars – Ferie på stranden – Puerto de Mogán

Bystyret i Mogán arrangerer ‘Ferie på stranden’ for de minste i familien på Playa da Mogán i helgen ved Plaza Doctor Pedro Betancor Leon – et lite stykke opp av stranden i Puerto de Mogán.

Fredag: konsert kl. 21.00 av ‘Parchita Colorá’.

Lørdag: 11-14 – verksteder for barna og senere på ettermiddagen kl. 17. er det Game Party.

Søndag: 11.30-14 og 16-19 – Lekeområde for barn med oppblåsbare hoppeslott.


23.-25. mars – Angry Birds Activity Park – Puerto Rico

Ute etter litt moro og morsomme aktiviteter å gjøre med barna? Det er fullt program med masse aktiviteter i Puerto Rico i påskeferien og det hele starter altså denne helgen, og hvorfor ikke ta barna med til Angry Birds Activity Park!

Lørdag
15.00: Skumparty – masse bobler og musikk fra DJ! Ikke glem badehåndduken!
17.00: Moro og leker på scenen med Angry Birds Team.
18.00: Mini disco

Søndag
På søndag starter påskefeiringen for alvor i Angry Birds Activity Park!

10.00: Oppmøte – Møt opp for å bli med på påskeegg-jakt (aktivitetene starter 10.30.
10.30: Påskeegg-jakten starer! Hvor her fuglene gjemt eggene sine?
12.00: Verksteder med påskeaktiviteter – alle materialer tilbys av parken, og du trenger bare å ta med deg fantasien din!
14.00: Ansiktsmaling
16.00: Øving til parkens helt egen Angry Birds Catwalk Collection
17.00: Moteshow
18.00: Klovneshow

Fredag 23. mars – VII Encuentro de Agripaciones Folklóricas de SBT – El Tablero

For de som er interessert i å oppleve ekte folkemusikk fra Kanariøyene er det bare å møte opp på fredagskvelden på Plaza Publico i El Tablero kl. 20.00. For de som ikke vet det så ligger El Tablere like i nærheten av Maspalomas.


Lørdag 24. mars – En kveld i Arguineguín – Arguineguín

På lørdagen i Arguineguín får vi en kveld med tradisjonell dansing og musikk i det bestandig så populære arrangementet La noche en Arguineguín – altså ‘En kveld i Arguineguín’ – på Plaza Pérez Galdos.

Et håndverks- og matmarked åpner kl. 17.00 og senere på kvelden fra kl. 21.00 er det den tradisjonelle taifa-dansen og musikkfremføringer som venter.


Lørdag 24. mars – Telde Cambio la Hora – Telde

Byen Telde liker å lage litt ståhei når tiden går mot sommer! I år blir det en dag med aktiviteter og konserter for dem som har lyst til å oppleve dette,

11.00-14.00 og 17.30-20.30: Aktiviteter for barna, og aktivitetene deles inn i åtte forskjellige områder på det åpne kommersielle området i San Gregorio.
21.00: På kvelden kommer kommikeren Jabicombe til Plaza de San Gregorio.
22.00: En U2-tributekonsert på Avenida de la Constitucion 9.
23.30: Bandet Los Salvapantallas i krysset ved calle Poeta Fernando Gonzalez og calle Alonso Quesada

Los Salvapantallas – denne gjengen spiller i telde på lørdag!

Lørdag 24. mars – Earth Hour – Hele jorden!

20.30 – 21.30: Styresmaktene på Gran Canaria blir med på den globale blackouten når Earth Hour markeres på lørdagen. Da skrus lysene av på Casa Palacio og Casa de Colón, samt på Gabinete Literario, Santa Ana-katedralen, Basilicaen av Arucas og på Pérez Galdós-teateret.

Med denne handlingen ønsker man å øke oppmerksomheten i befolkningen om at man er nødt til å kjempe mot klimaforandringene.

I San Bartolome de Tirajana skrur man av lyset på fyrlykten i Maspalomas.

Kanskje våre lesere også kan bidra med sitt? Sitt i mørket en liten time og ha en koselig stund.

Lørdag 24. mars – Ferie Insular de Vinos de Valsequillo – Valsequillo

På lørdagen fra kl. 11.00 til 20.00 er det vinmarked i Valsequillo! Bpdene åpner kl. 11.00 på Plaza Nueva de Tenteniguada. Det vil også være en utstilling av ønologiske produkter. Ønologi er vitenskapen og læren om vin og vinlaging, og her får man vite om vindyrkingen på Gran Canaria, med smaksprøver naturligvis, samt at det blir servert tapas med lokale produkter.

Dette blir rett og slett en herlig dag hvor det ikke kommer til å mangle på aktiviteter som er rettet mot alle i familien – til og med de minste.

Viner og produkter som ost og honning, også dette fra Valsequillo, samt smaksprøver av syltetøy er tilgjengelig, samt at man litt senere på ettermiddagen får smake på fruktviner.

Dette er et arrangement som vil samle det beste av øya i Valsequillo, hvor vinelskere får hygge seg til bare €1 pr. glass.

Lørdag 24. mars – Karneval i Tejeda, dyretema – Tejeda

Midt på øya oppe i fjellene finner vi den nydelige landsbyen Tejeda, og her vil et av vårens siste karneval arrangeres! Det blir feiringer og parader utover dagen.

12.00: Samling på Plaza Mirador.
13.00: Avgang fra Àrbol Bonita med karnevalsflåten og en barneparade 45 minutter senere. Gevinster deles ut til den beste utkledte personen og gruppen.

21.30: Det er de voksnes tur til å paradere og gatefesten starter fra Àrbol Bonita.

Et besøk til Tejeda er noe som virkelig anbefales!

Lørdag 24. mars – Musicando – Las Palmas

Boleroer, fado og tradisjonell kanarisk musikk møtes hver helg frem til 2. juni i den tredje utgaven av Musicando-programmet. Denne gangen er det Carla Vega og Jorge Granados som opptrer.

Alle de ni konsertene i årets program skal holdes i auditoriet Parque Doramas i Las Palmas, og det hele starter kl. 21.00 og er gratis – helt frem til det er fullt!

Søndag 25. mars – La Burrita, prosesjon – Las Palmas

På palmesøndag skal man minnes den triumferende ankomsten til Jesus da han kom til Jerusalem på eselet. En morgenprosesjon fra Parroquia de San Bernardo, (Ermita de San Telmo), starter kl. 11.00.

Prosesjonen inkluderer et bilde av Jesus på et esel og følges av barn som bærer palmeblad og olivengreiner. Etter prosesjonen vil nattverden avholdes i parken.

Denne flotte tradisjonelle prosesjonen går fra Parque San Telmo til Mayor de Triana, og videre via Perdomo, Pérez Galdós, Buenos Aires og deretter tilbake til Parque San Telmo – og sistnevnte er derfor en glimrende plass å følge skuet fra!

Søndag 25. mars – Salud y Esperanza, prosesjon – Las Palmas

Helse og håp-prosesjonen Cristo de la Salud y La Virgen de la Esperanza er en slags ‘straffeprosesjon’ for Brorskapet og Lauget av Nazarenes (ta denne oversettelsen med en liten klype salt), og går fra menigheten Santo Domingo de Guzmán på kvelden kl. 19.00 og er tilbake kl. 00.30.

Prosesjonen foregår i Andalusisk stil og har med seg to hevede bilder, og den vil bestå av rundt 100 medlemmer som har må seg tunikaer og hetter – med andre ord en meget spesiell opplevelse.

Ruten er som følger:
Plaza de Santo Domingo de Guzmán, García Tello, San Marcos, Fernando Galván, Reyes Católicos, Dr. Chil, Reloj, Obispo Codina, Catedral (botsstedet), Obispo Codina, Callejón de San Marcial, Plazoleta de los Álamos, Plaza del Pilar Nuevo, Felipe Massieu Falcón, Espíritu Santo, Reloj, Doctor Chil, Doctor Verneau, San Marcos, García Tello og Plaza de Santo Domingo de Guzmán.

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like