Foto/illustrasjon: Mogán kommune Møllen i Mogán er klar som museum

Møllen i Mogán er klar som museum

Flott tilbud til turister og fastboende

386 Shares

El Molino Quemado, eller vindmøllen i Mogán, er som kjent et sted av kulturell interesse (BIC), og har hatt denne statusen siden 2008. Møllen har gjennomgått store oppgraderinger innvendig og blitt gjort om til et museum. Man har satt inn modeller, touchskjermer med interaktivt innhold og mer, slik at besøkende kan få all informasjon om historien og funksjonen møllen har hatt – og andre møller på øye.

Møllen skal være klar til å ta i mot besøkende i løpet av noen få uker når man er ferdig med forbedringen av det elektriske systemet.

Mye har blitt gjort

Borgermesteren i Mogán, Onalia Bueno, og andre medlemmer av bystyret har besøkt møllen og sett på arbeidet som har blitt gjort av myndighetene på Kanariøyene etter at bystyret midlertidig avsto fra landområder for arbeidene.

Det er fortsatt de lokale myndighetene som eier møllen, og den har nå fått tre forskjellige etasjer med ulikt innhold.

I den første etasjen har man installert tre modeller som viser historien til denne møllen, samt at man også viser frem andre møller som finnes på Kanariøyene. I tillegg så kan de besøkende bruke en touchskjerm som har et didaktisk multimedia-app, og denne er tilgjengelig på både spansk og engelsk, og også her finner man informasjon om alle møllene på øya.

I den andre etasjen vises flere av møllens systemer og egenskaper, og her får man se hvordan den historiske møllen har vært tatt i bruk med maling av korn og så videre. Man kan også få se hvordan hvete, bygg og millet (fellesnavn for tropiske og subtropiske kornslag) har blitt gjort om til gofio – en type mel fra Kanariøyene.

På det tredje nivået for man se en tradisjonell håndmølle, en morter, og utstillinger av forskjellige kornsorer og grønnsaker. Også her får man se en rekke detaljer som viser hvordan de forskjellige delene i møllen fungerer.

Borgermesteren var naturligvis glad over å se resultatet og sa at møllen gir en økt verdi på den kulturelle arven til kommunen. I dag har man Cañada de Los Gatos, den arkeologiske utgravningen som ble åpnet for noen måneder siden, og nå har man også El Molino Quemado. I nær fremtid vil man også få et museum som viser den tradisjonelle fiskerihistorien i Playa de Mogán – og dermed vil Mogán ha tre nye museumer som besøkende og fastboende kan glede seg over.

Trafikklys og overgang + andre utendørsarbeider

Denne uken har det også blitt satt opp trafikklys og laget en overgang ved møllen, som vil gi turister og innbyggere en trygg ferd til området ettersom de fleste parkerer på området som ligger på den andre siden av GC-200. Man må derfor krysse veien for å komme til møllen.

Utvendig skal området også få noen oppgraderinger og dette arbeidet starter i februar. Da skal man sette opp en modul som vil huse resepsjon og administrasjon, flere toaletter og en slags søylestruktur (portiko) som dekket med resirkulerbare materialer, og sistnevnte skal gi skygge og beskytte fra solen. Det vil også bli salg av produkter fra kommunen.

Området der hvor møllen står vil bli et slags torg hvor man har forskjellige områder hvor det blant annet skal dyrkes kornsorter, og disse kan de lokale dra nytte av. Det skal også bli et treskeområde, og dette området skal være i forbindelse med et lekeområde for barn.

Høres spennende ut!

Kommentarfelt
386 Shares
Forrige Promenaden mellom Patalavaca og Anfi del Mar skal utbedres
Next Tony Gallardo Park gjenåpnet

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Eldre kvinne innlagt på sykehus etter drukningsulykke i Puerto Rico

En 83 år gammel kvinne kom i en drukningsulykke i Puerto Rico i går. Tilstanden til kvinnen er alvorlig.

Nyheter

Hva skjer på Gran Canaria i helgen? 26. – 28. januar 2018

PS. Husk å bli medlem av Nye Canariposten på Facebook! Oj, oj, oj! Selv om sydligere strøk som dette rom regel skal holde seg tørre og solrike, forventes det sterke

Kanariøyene

Helsemyndighetene på Kanariøyene mobiliserer

Myndighetene på Kanariøyene mobiliserer for å møte det som de anser som ustoppelig – coronaviruset.