Foto: Mogán kommune Playa de Mogán og Puerto Rico inkluderes i oppussingsarbeid

Playa de Mogán og Puerto Rico inkluderes i oppussingsarbeid

Store utbedringer skal gjøres

101 Shares

De lokale myndighetene i Mogán har godkjent en inkludering av nye prosjekter i strategien som omhandler forbedringer av de offentlige turistområdene på Gran Canaria. Det er turiststyret på Gran Canaria og de lokale myndighetene som har blitt enige om at prosjektet også inkluderer utbytting av gatelykter og rekkverk i Taurito, samt at det skal fraktes sand til Playa de Mogán. I tillegg skal det også prosjekteres oppgraderinger av gamle parker og planlegging av nye i Puerto Rico.

Vil bli investert over 6 millioner kroner i utbedringer

Myndighetene i Mogán har klart å ro i land og inkorporere dette arbeidet i en avtale fra 2018, etter at disse prosjektene ble utelukket fra planene i 2016 og 2017. Totalt sett skal det investeres 638.000 euro – omtrent 6,4 millioner kroner – og partene skal bidra med omtrent halvparten hver til denne renoveringen av infrastrukturen i turistområdene i kommunen.

Utbedringene som skal gjøres innebærer utbytting av gatelyktene på promenaden langs Tauritostranden hvor man skal erstatte den gamle belysningen med solcelledrevet belysning. Det vil altså ikke bli noen elektriske installasjoner og målet er rett og slett å sørge for at belysningen i dette området blir drevet av solenergi for å spare strøm og og miljø.

Langs den samme promenaden vil man også sette opp 165 meter med rekkverk i rustfritt stål ettersom det nåværende rekkverket er mer enn modent for utskifting. Det skal også bemerkes at dette området er privat og at det derfor i utgangspunktet ikke er kommunens oppgave å vedlikeholde dette. Bystyret i Mogan har allikevel valgt å gjennomføre disse utbedringene som en forpliktelse overfor innbyggerne, hotellene og forretningene i området.

En annen utbedring som skal gjøres innebærer å frakte 1.250 tonn med sand til de tørre områdene på Playa de Mogán, og denne sanden vil legges i nærheten av steinveggen som ligger mot sanden.

Alt dette arbeidet vil finne sted i tidsrommet mellom slutten av 2019 og februar 2020.

Avtalen inkluderer som sagt også planlegging av utbedring av den urbane parken ved Agua La Perra i Puerto Rico, samt at man skal forberede oppbygging av en ny rekreasjonspark i dette turistsentrumet.

Disse utbedringene er altså innlemmet i en avtale som ble inngått i 2018 og flere av prosjektene som var i den opprinnelige avtalen er ferdige om kort tid. Disse prosjektene dreier seg blant annet om en opprydding og oppgradering av kanalen Barranco de Mogán nede ved stranden, samt oppgradering av Patalavaca-trappene som forbinder Los Guaires-avenyen med Los Canarios-avenyen og de som kobles med stranden.

Kommentarfelt
101 Shares
Forrige Gjenopptar arbeidet med parkeringshus
Next Playa de Mogán har fått 1250 tonn sand

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Feire St. Patricks Day på lørdagen – på irsk vis på Old Brogue!

Det er feiring av St. Patricks Day på lørdagen, og du kan bli med på den herlige festen ved å stikke innom The Old Brogue!

Nyheter

Dansk kvinnelig turist (72) frastjålet veske i Maspalomas

En dansk kvinnelig turist på 72 år fikk vesken sin frastjålet av to menn – lynrask handling fra en lokal mann hjalp politiet til å få stoppet tyvene.

Gran Canaria

10 herlige hoteller på Gran Canaria

Lyst til å unne deg litt luksus når du reiser til Gran Canaria? Her finner du 10 av de beste hotellene!