Foto/illustrasjon: Mogán kommune Playa de Mogán har fått 1250 tonn sand

Playa de Mogán har fått 1250 tonn sand

Fremstår som strøken!

319 Shares

Som mange kanskje har lagt merke til har det vært full sving på stranden Playa de Mogan denne uken, og det som har skjedd er at det har blitt tilkjørt 1250 tonn sand – og dette har ført til at det enkelte steder har blitt en økning på nesten 80 cm!

Ordfører Onalia Bueno sa følgende da hun besøkte stranden på onsdag: ‘Arbeidet har blitt gjennomført og ble ferdig nesten to dager før planlagt ettersom man hadde flere lastebiler tilgjengelig ettersom det er høysesong.

50 lastebiler

Arbeidet med å frakte sand til Playa de Mogán begynte på mandagen, men man har hele tiden hatt en del av stranden åpen slik at den har kunne blitt brukt av gjester. 1250 tonn sand har altså blitt fraktet til stranden og har blitt dumpet på de tørre delene, og totalt har det vært 50 lastebiler i sving med dette arbeidet.

Dette arbeidet er det første som har blitt gjort på stranden siden tidlig på 2.000 tallet, og ordføreren har vært tydelig på å få arbeidet gjort ettersom steiner hadde begynt å komme til syne.

Bueno forklarte også at sanden hadde blitt hentet fra Sahara av et selskap som alle behøvelige godkjennelser på plass, men at det ideelle hadde vært å hente sann fra sandbankene i Pasito Blanco. Dette lot seg imidlertid ikke gjøre på grunn av at administrative problemer gjør det umulig å hente sand derfra.

Playa de Mogan er meget godt besøkt, og ikke bare av turister, men også av lokale innbyggere på grunn av dens familievennlige karakter. Stranden har nå en betydelig høyere kvalitet og ordføreren sier at man må prøve å respektere og ta vare på den.

Denne utbedringen er en del av en avtale mellom Turiststyret på Gran Canaria og Mogán bystyre for å gjennomføere forbedringer av offentlige turissteder i området. Totalt sett skal over 6,3 millioner kroner investeres i oppgradering av infrastrukturen innenfor turismen i kommunen, og regningen for arbeidene deles omtrent likt mellom partene.

Kommentarfelt
319 Shares
Forrige Playa de Mogán og Puerto Rico inkluderes i oppussingsarbeid
Next Kanariøyene skal være CO2-fri innen 2050

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Spania

Mottatt med applaus og støttende tilrop da Gabriel (8) ble begravet

Den pågående saken i Almeria i Spania om 8 år gamle Gabriel Cruz som ble kvalt av farens kjæreste, fortsetter å opprøre folk. I dag var det begravelse for den

Spania

Kvinne meide ned 9 tyske syklister på Mallorca

Kvinne i 30-årene kjørte ned 9 tyske syklister som var ute på treningstur på Mallorca i dag tidlig.

Aktiviteter

Det fortapte tempelet på Gran Canaria – Risco Caído

Opplev den før-spanske tiden, og legg turen til Risco Caído hvor de innfødte hadde sitt praktfulle og helt spesielle tempel!