El Puertito – skilpaddebukta på Tenerife

El Puertito – skilpaddebukta på Tenerife

69 Shares

El Puertito er en beskjeden fiskerlandsby som er annerledes enn det aller meste annet som du finner på Tenerife. Selv om landsbyen ligger mellom turisttunge feriesteder har denne oasen forblitt uberørt av dette. Her er det ingen høyreiste hoteller eller hotellkomplekser, og heler ingen strandlinje som er dekket med parasoller og solsenger. Man finner heller ingen rekker med barer og masse støy, og heller ingen bølger med turister som vaser rundt overalt – det er ingenting slikt!

I stedet for kan man trygt si at sjarmen med denne enkle kystlandsbyen er dens naturlighet. Alle de ‘turistete’ tingene som stedet mangler er nettopp dét som gjør det unikt. Vandrende sjeler som styrer unna de travle feriestedene finner roen her. Her kan man ligge på den mørke vulkanske sandstranden omringet av panoramiske klipper, og antallet fargerike båter som kommer inn og ut den lille rolige bukten gjør det hele bare enda mer pittoresk.

Selv om stedet mangler moderne fasiliteter så kan El Puertito tilby sine besøkende gjester noe som de ikke kan finne andre steder: nemlig muligheten til å svømme med havskilpaddene som holder til der!

Autentisk Kanarisk kystopplevelse

På ett vis har den lille stranden tilhørende El Puertito forblitt litt obskur, for å bruke et slikt ord. Det er ikke mye informasjon å finne på nettet om den, og mangelen på turister har vel bidratt til at denne skjulte perlen ikke har gjennomgått en slik massiv utvikling som resten av kystlinjen har opplevd. Ingen trenger å reise langt for å innse at El Puertito er det nærmeste man kommer det gamle Tenerife – den uberørte øya som eksisterte før tsunamien av turister treff strendene.

På sommeren stikker de lokale ned på stranden for å hygge seg litt med familien, men resten av året er den på sitt mest fredelig med bare en håndfull turister som passerer om dagen. Noen kvelder kan det sitte noen turister på stranden frem til solen går ned.

Det er utvilsomt mange som elsker alt det moderne og flotte som de største hotellene kan tilby av fasiliteter, og utvalget av vannsport-aktiviteter er også stort – for ikke å snakke om de endeløse rekkene med barer og restauranter.

Å ha så mange valg er naturligvis supert, men hva er det som gjør at turister vil ta en liten pause fra de glamorøse omgivelsene de befinner seg i. Hvorfor dra til en gammel og øde fiskerlandsby?

Sett bort i fra det faktisk at El Puertito nærmest er som et postkort å regne, så er det også slik at enkelheten er forfriskende. Landsbyen har en uberørt skjønnhet som er som et frisk pust! Denne kystbyen har ikke mye, men den gir oss virkelig en autentisk kystopplevelse av Kanarøyene som det er veldig vanskelig å finne andre steder.

Ermita Virgen del Carmen

Å kjøre til El Puertito er noe svingete men det går forholdsvis kjapt. Etter et par svinger vil denne kystlandsbyen med sitt blå vann ta varmt i mot sine gjester. På dette punktet skjønner man kjapt at man har en fantastisk opplevelse i vente.

Den lille kirken Ermita Virgen del Carmen burde være det første stoppet man tar. Som det mest tradisjonelle kanariske kapellet utenfor allfarvei, er det enkelt men allikevel sofistikert. Kapellets hvite ytre reflekterer også mye av landsbyen. Foran kapellet er det et lite torg som på en flott måte kompletterer byggverket, og her kan man sette seg ned for beundre synet og bakkene som reiser seg bak.

Ermita Virgen del Carmen La Puertito

Ermita Virgen del Carmen i La Puertito er et tradisjonelt kanarisk kapell. Foto: Google Maps

Landsbyen

Den flotte landsbyen El Puertito er et lite samfunn som har romslige parkeringsplasser. Faktisk er de to parkeringsplassene større med tanke på landområde enn selve klyngene med hvite hus. Det er ingen dårlig ting, for å si det slik, og man kan trygt si at det beskjedne folketallet bare gjør denne kanariske fiskerlandsbyen enda mer autentisk og appellerende.

Spaserturen forbi husene og opp til klippene er kort men sublim. Det er ingen elegant belysning eller rekkverk langs promenaden, men den tilbyr full utsikt mot den rolige kysten. De hvite husene på den ene måten veldig kanarisk men har samtidig et klart hint av Santorini. Foran husene ligger det nydelige blå vannet og ser ut som en million kroner. Det er rett og slett et ubetalelig syn de lokale våkner opp til hver eneste dag.

Etter den lette stigningen opp til klippen kan man bevitne høydepunktet av den lille turen i landsbyen. Her kan man se de galopperende bølgene som krasjer inn i steinene under seg, og det er også her man ser den naturlige skjønnheten til Tenerife-kysten. Allerede på dette punktet er turen verdt det, men det beste er fortsatt i vente!

La Puertita landsby

La Puertita er så tradisjonell som du kan få det! Dette er virkelig et lite sted, men på restauranten får du god mat! Foto: Google Street View

Skilpaddebukta

El Puertito har fått sitt noe uvanlige kallenavn etter en gruppe skilpadder som holder til i havet her. Det er syv slike og alle er menneskevennlig og aldri redd for et kamera. Skilpaddene er også hovedgrunnen til at turister besøker landsbyen, og den kalles derfor også for Skilpaddebukta.

Nærliggende hotellsteder tilbyr dykke- og snorkeltips, og da kan du kanskje gjette hvor de drar? Jepp, til Skilpaddebukta. Selv om dette omtrent aldri nevnes i reiseguider så bruker dykkerselskapene sør på Tenerife å hylle El Puertito som ett av de beste områdene å dykke i i området. For å si det rett ut: reiser du til El Puertito kan du snorkle sammen med skilpaddene og klappe dem på skallet – helt sant! Du trenger ikke å dykke.

Skilpaddene er overskritften i det asurblå g klare vannet, og de svømmer rundt folkene og er som sagt mer en klar for å bli fotografert. Det sies faktisk at det ser ut som et de elsker oppmerksomheten de får! Med et slik rikt maritimt liv er konkurransen dog sterk for skilpaddene. Rokkene konkurrerer også om oppmerksomheten og de kommer i mange varianter, og det er de største som stjeler showet hver gang!

Sjekk den herlige videoen under!

Hvordan kommer man seg til El Puertito?

Det er ingen annen måte å komme seg til El Puertito bortsett fra med bil eller til fots. Ingen offentlig transport passerer området. Velger du sistnevnte vil turen ta opptil en time ettersom du da må hoppe av på nabostedet Playa Paraiso. Den mest anbefalte måte i reise dit på er derfor å ta en bil, og som turist kan du enten leie en bil eller rett og slett ta en taxi.

Det er også morsom å besøke El Puertito som en gruppe og for eksempel kan organisert dykkertur være veldig spennende. På denne måten får du se den lille fiskerlandsbyen og oppleve både skilpadder og rokker.

Muligheter for å leie overnatting

El Puertito er et populært mål for dagsturer og det er sjelden at gjestene overnatter i den lille byen. Hvis man imidlertid trenger dette er det flere muligheter i områdene i nærheten, men ikke i selve byen. For hoteller med skikkelige fasiliteter har hotellområdene i naboområdene mye mer å by på. I nabolandsbyen Armeñime finnes det også massevis av leiligheter å velge mellom.

Hvor kan man spise?

Bodegon Pepe y Lola er den eneste baren og restauranten i El Puertito. Her kan gjester både spise og drikke mens de nyter og setter pris på den spektakulære lille bukten. Det man virkelig bør prøve er er churros, tortilla español, panerte krabbeklør og tapas – gjerne kombinert med sangria eller en lokal vin. Overdådig mat og panoramisk utsikt er bestandig en flott kombinasjon!

En gammel fiskerlandsby blir aldri gammel!

Kanariøyene er uten tvil en av de mest majestetiske øygruppene i verden, og det er en overflod av årsaker til at Tenerife kan være flaggskipet blant alle øyene. Tenerife har hotell og resorter i verdensklassen, de kanskje aller beste restaurantene og det kanskje viktigste av alt: fantastiske severdigheter man ikke finner noen andre steder. Selv om det er helt fantastisk nå kan det allikevel synes som at de tradisjonelle kanariske røttene fortsetter å svinne hen.

Sørvest på øya er fantastiske El Puertito tro mot sin kanariske måte leve på Det var en enkel men allikevel vakker fiskerlandsby – og er det fortsatt i dag! Det er ikke mye utvikling i dette området, og det er godt mulig at de lokale er mer enn fornøyd med akkurat dét.

El Puertito er en rest av det gamle Tenerife og beviser med all tydelighet at en gammel fiskerlandsby aldri blir gammel!

Kommentarfelt
69 Shares