Foto: PxHere.com Laveste smittetall siden august

Laveste smittetall siden august

- Nedadgående trend

138 Shares

Helsemyndighetene på Kanariøyene kunne rapportere om 127 nye smittede i går, og dette er det laveste tallet siden 17. august. Totalt omkom 16 personer av Covid-19 forrige uke.

Den epidemiske kurven på Kanariøyene fortsetter altså å falle og i går ble det som nevnt innrapportert 127 positive prøver. Dette er det laveste tallet siden midten av august og den 17. august ble det registrert 91 smittede.

1139 tilfeller forrige uke

I løpet av forrige uke ble det registrert 1139 positive tilfeller på øyene og dette er også det laveste ukentlige tallet med infeksjoner siden perioden mandag 10. august og søndag 16. august, og da var det registrert 754 tilfeller.

Den verste uken med pandemien på øyene var den som sluttet søndag 30. august og da var det 2106 positive tilfeller. Den verste dagen så langt var 3. september da man registrerte 381 tilfeller.

Det nåværende volumet med dødsfall og innleggelser er i samme omfang som det på øygruppen rundt 20. april. Forrige uke var det altså 16 dødsfall i forbindelse med koronaviruset og seks av disse ses i samband med to utbrudd som har funnet sted på sykehuset på Gran Canaria.

I går behandlet sykehusene på Kanariøyene 59 personer som er i en kritisk tilstand grunnet viruset. Dette er et tall som er lignende de man oppleve 24. april, og det var da man begyne å se en nedgang i antallet pasienter i kritisk tilstand. I løpet av juli og tidlig august var intensivpostene i praksis tomme på øygruppen.

Trenden

Tallene fra i går viser at man på Kanariøyene i løpet av de siste 7 dagene har 54 positive tilfeller pr. 100.000 innbyggere, og forrige fredag var det samme tallet 67.

Nedgangen i den epidemiske kurven er klar og siden 2. september har det grunnleggende reproduktivitetstallet var under 1 – altså antallet mennesker en positiv smittet person smitter.

Det totale antallet smittede på Kanariøyene er nå oppe i 12.059 siden pandemiens start og da er tallet på 127 nye smittede fra i går tatt med.

I går var det flest registrerte nye smittetilfeller på Tenerife med totalt 58 nye. 50 ble diagnostisert smittet på Gran Canaria, men Fuerteventura, Lanzarote og La Gomera registrerte henholdsvis 10, 8 og 1 nye tilfeller.

Det er for øyeblikket 6861 aktive tilfeller på Kanariøyene og 58% av disse er i Las Palmas på Gran Canaria. I hovedstaden er det der 4002 aktive tilfeller og der har man oppretthold 1000 infeksjoner pr. 100.000 innbyggere siden 12. september.

Tallene over aktive smittetilfeller er følgende: Gran Canaria – 4785; Tenerife – 1576: Lanzarote – 334; Fuerteventura – 134; La Palma – 12; La Gomera – 13; El Hierro – 7

I går omkom én person på Gran Canaria og totalt er det 215 mennesker som har omkommet siden pandemiens start.

Hovedstaden på Las Palmas er det stedet hvor flest har omkommet av smitten og dette tallet har staget til 71. La Laguna og Santa Cruz de Tenerife har begge registrert 58 dødsfall.

Til tross for nedgangen i antallet infeksjoner opprettholdes behovet for helsehjelp på sykehus og i går var det totalt 271 personer som fikk helsehjelp på sykehusene på Gran Canaria. 59 personer var pr. i går innlagt for intensivbehandling.

Sykehusene på Gran Canaria er under størst press og der er 185 personer innlagt for Covid-19, og 37 av disse mottar intensivbehandling.

I går ble 133 pasienter skrevet ut og dette reduserer antallet aktive tilfeller med 7. 20. september var dagen med det høyeste antallet aktive tilfeller på Kanariøyene og da var det 6868 tilfeller.

Kilde: Canarias7.es

Kommentarfelt
138 Shares
Forrige Ny smitterekord på Kanariøyene
Next 45 immigranter kom til Gran Canaria i morges

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Familie funnet død i hjemmet på Tenerife – trolig drept

Et ektepar og faren til en av dem er funnet død i en bolig på Tenerife. I tillegg er deres sønn og barnebarn skadet. Politiet mistenker drap.

Aktiviteter

Helgeguide for Gran Canaria – 1.-3. juni 2018

Det er full fart på Gran Canaria i helgen, og du finner guiden her på Canariposten!

Nyheter

Gult bølgevarsel for Kanariøyene i dag

AEMET har kommet med gult bølgevarsel for flere av Kanariøyene i dag.