Derfor skal man passe seg for bølgevarselet

Derfor skal man passe seg for bølgevarselet

To setter livet i fare på Tenerife

Det har i løpet av de siste dagene, og ikke minst dagen i dag, blitt aktivert oransje varsel for bølger. Myndighetene advarer folk mot å bevege seg langs kysten når slike varsler oppstår, og det er en god grunn til det.

Mange personer blir fascinert over dårlig vær i form av regn, sterk vind og høye bølger og oppsøker situasjoner hvor man får kjenne dette på kroppen. Dette kan imidlertid være livsfarlig, og man skal ta varslene som kommer fra meteorologene på ramme alvor – ellers kan de gå galt.

To skrekk-videoeksempler fra Tenerife

I de to videoene under kan man se hvor nært det er å gå galt hvis man tar unødvendige sjanser. Vi legger ut videoene slik at våre lesere kan se hva som kan gå galt hvis man beveger seg i områder man burde holde seg unna. Blir man feid på havet kan bølgene gjøre ubotelig skade, for som dere ser er det ikke små krefter det er snakk om.

I den første videoen kan man se en mann som utfordrer skjebnen i sjøen ved Tabaiba på Tenerife, og det er like før dumdristigheten hans får alvorlige konsekvenser. Til tross for advarselene fra Aemet (meteorologene) om høye bølger, bestemmer altså mannen seg for å klatre ned i bølgene, men han får store problemer med å komme seg opp igjen på grunn av de store bølgene. Bildene som ble tatt ble delt i enorm fart på sosiale medier.

Den andre videoen er for et par dager siden og denne er fra Bajamar – også dette på Tenerife. Hun setter sitt eget liv i fare ved å forsøke å ta et bilde av seg selv mens hun oppholder seg på kanten av promenaden mot bølgene. I videoen kan man høre at naboene som befant seg i området forsøker å advare henne ved å plystre og rope på henne for å få henne til å komme vekk. Bare tilfeldigheter gjør at hun blir skylt på land og ikke ut i havet.

Så folkens: pass på hvor dere beveger dere og ikke ta unødvendige sjanser – det kan fort gå galt!

Kommentarfelt
Forrige Stormen setter sine spor på Gran Canaria
Next I dybden: Vannparken Siam Park - Playa del Inglés

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Tenerife

To etterforskes for kredittkortsvindel på Tenerife

To ansatte på en restaurant på Tenerife tappet kredittkortet til kunde og betalte både båtbilletter og hotellovernattinger. Politiet i Guía de Isora har siden tirsdag etterforsket et par, en mann

Vær

Ustabiliteten i været fortsetter

Fortsatt aktivert gult varsel for Gran Canaria og de øvrige øyene i vest og i dag er det varsel for muligheter sterk vind som gjelder. Kanskje noe symptomatisk for været

Gran Canaria

Norsk mann (60) omkom mens han syklet på Gran Canaria

60 år gammel nordmann omkom mens han syklet i Taurito i Mogán.