Farlige bølger Tenerife

Derfor skal man passe seg for bølgevarselet

av Canariposten
0 Shares

Det har i løpet av de siste dagene, og ikke minst dagen i dag, blitt aktivert oransje varsel for bølger. Myndighetene advarer folk mot å bevege seg langs kysten når slike varsler oppstår, og det er en god grunn til det.

Mange personer blir fascinert over dårlig vær i form av regn, sterk vind og høye bølger og oppsøker situasjoner hvor man får kjenne dette på kroppen. Dette kan imidlertid være livsfarlig, og man skal ta varslene som kommer fra meteorologene på ramme alvor – ellers kan de gå galt.

To skrekk-videoeksempler fra Tenerife

I de to videoene under kan man se hvor nært det er å gå galt hvis man tar unødvendige sjanser. Vi legger ut videoene slik at våre lesere kan se hva som kan gå galt hvis man beveger seg i områder man burde holde seg unna. Blir man feid på havet kan bølgene gjøre ubotelig skade, for som dere ser er det ikke små krefter det er snakk om.

I den første videoen kan man se en mann som utfordrer skjebnen i sjøen ved Tabaiba på Tenerife, og det er like før dumdristigheten hans får alvorlige konsekvenser. Til tross for advarselene fra Aemet (meteorologene) om høye bølger, bestemmer altså mannen seg for å klatre ned i bølgene, men han får store problemer med å komme seg opp igjen på grunn av de store bølgene. Bildene som ble tatt ble delt i enorm fart på sosiale medier.

Video fjernet.

Den andre videoen er for et par dager siden og denne er fra Bajamar – også dette på Tenerife. Hun setter sitt eget liv i fare ved å forsøke å ta et bilde av seg selv mens hun oppholder seg på kanten av promenaden mot bølgene. I videoen kan man høre at naboene som befant seg i området forsøker å advare henne ved å plystre og rope på henne for å få henne til å komme vekk. Bare tilfeldigheter gjør at hun blir skylt på land og ikke ut i havet.

Video fjernet.

Så folkens: pass på hvor dere beveger dere og ikke ta unødvendige sjanser – det kan fort gå galt!

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like