Vandalisme Parque del la Paz

Vandaler med ødeleggelser i park i Maspalomas

av Canariposten
0 Shares
Usivilisert og meningsløs vandalisme utspilte seg i skulpturparken Parque de la Paz i Maspalomas i helgen, med ødeleggelser av en flott skulptur.

En flott skulptur med et sitat fra Jimi Hendrix ble knust, og borgermester Marco Aurelio Perez Sanchez er urolig over de mange ødeleggelsene og den primitive oppførselen som skjer jevnlig i de urbane offentlige områdene i San Bartolomé de Tirajana.

En av de mest kjente skulpturene er ødelagt

Den siste hendelsen skjedde tidlig søndag morgen, og var en ødeleggelse av det alvorlge slaget. Det var en av de mest kjente skulpturene/monolittene i parken, som også kalles fredsparken, som ligger langs Avenida de Europa, som fikk unngjelde denne gangen.

Det knuste monoumentet, som rager nesten to meter over bakken, var laget av stein og metakrylat og hadde påskrift på både spansk, engelsk og tysk med den berømte frasen ‘ When the power of love is greater than the love of power, the world will know peace’. Ordene tilhører den avdøde rockemusikeren og legenden Jimi Hendrix som døde tilbake i 1970.

Etter å ha ryddet opp etter skadene har bystyret fortalt hindu-mijøet i Maspalomas om skadene, ettersom dette miljøet har hatt en viktig rolle i etableringen av parken. Målet med parken er å reflektere menneskelge verdier som fred, solidaridet og toleranse.

Den tematiske skulpturelle skogen for fred og ikke-vold ble bygget i et grøntområde designet av landskapsarkitekten Sergio González Jaraba, og her kan man ta seg en botanisk spasertur og nyte synet av mer en 60 forskjellige palmesorter – og altså mange forskjellige skulpturer.

Parken ble innviet den 25. mars 2015, og tilstede var da den indiske ambassadøren i Spania, Sunil Lal. Parken fungerer som et friluftsmuseum med omtrent 30 forskjellige monolitter som minnes kjente sitater fra kjente tenkere og personligheter – mennesker som har spilt en viktig rolle som intellektuelle og spirituelle ledere for menneskene og for forsvaret av universelle verdier.

Vandalismen på offentlige områder som er ment for offentlig bruk har begynt å skape stor misnøye blant innbyggerne i området.

Bevisste ødeleggelser

Som sagt så er det mange ødeleggelser i nærområdene, og de mest alvorlige har ført til mange skader på offentlige toaletter og andre fritidselementer i Parque del Sur. Man ser også bevisste ødeleggelser ved utendørsgymmen i Campo Internacional og i parkene i Aldea Blanca, El Tablero og Castille del Romeral. Samtidig er det kontinuerlige ødeleggelser, tyveri og feil bruk av offentlige avfallspunkter. Man ser også på bekymring på den dårlige behandlingen de mange lekeplassene får.

Man har til og med vært nødt til å påmontere brillene og stokken på statuen av Mahatma Gandhi flere ganger i fredsparken, og dette er en kunstverk på 360 kilo i bronse av hindu-kunstneren Ram Vanji Sutar som ble gitt kommunen i 2011.

For å forsøke å motarbeide den usiviliserte oppførselen og vandaliseringen av offentlig eiendom, og da spesielt på offentlige steder og parker, innvilget bystyret i mars en budsjettmodifisering som gir over 2,4 millioner kroner ekstra til innleing av sikkerhet og overvåkning.

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like