Costa Teguise
0 Shares

Costa Teguise ligger på østsiden av Lanzarote og befinner seg nær ‘hovedstaden’ Arrecife og bare 10-15 minutters kjøring unna flyplassen. Feriestedet tilbyr alle former for overnatting og aktiviteter. Costa Teguise er en av de mest attraktive turiststedene på Lanzarote takket være det store utvalget av overnattingsmuligheter, strender, servicetilbud og den store roen som ligger over stedet.

Dette er definitivt et godt valg og et foretrukket velg for familier som ønsker å nyte noen dager i godt vær. På denne siden finner du et godt utvalg av billige hoteller på Costa Teguise, og hvis du er kjapp og slår til kan du sikre deg et virkelig godt tilbud som kan spare deg for mange tusen kroner!


** Få meget gode hotelltilbud i Costa Teguise hos Hotels.com! **


Strender, kvalitetsrestauranter og god plassering

Sandstrender, deilig mat på gode restauranter, flotte overnattingsmuligheter og lett tilgang til øyas store turistattraksjoner gjør Costa Teguise til en flott base for din ferie på Lanzarote!

Costa Teguise ligger på den sørøstre kysten nord for Arrecife og er Lanzarotes tredje største turiststed. Det er kun 15 minutter med kjøring fra flyplassen og er en beleilig plass hvis man ønsker å utforske de store turist- og kulturattraksjonene – som for eksempel César Manrique-stiftelsen og de atmosfæriske landsbyene Arrieta og Haria.

Costa Teguise er øyas historiske hovedstad og er bare en kort kjøretur unna, og der kan du nyte brosteinsbelagte gater og historiske bygninger – med mindre du drar på søndagen, for da er det store ukentlige markedet i full sving!

Øyas nåværende hovedstad, Arrecife, er også nokså nærme, men selv om byen ikke har de historiske bygningene som man finner i Teguise er det fortsatt et fascinerende sted å besøke. Arrecife har blant annet to borger og Lanzarotes største shoppinggate Calle Real, samt et ukentlig marked hver lørdag ved kirken San Gines.

Historie og utvikling

Costa Teguise strand

Ingen tvil om at strandlivet i Costa Teguse er noe å lengte etter!


Costa Teguise er en ferieplass som er bygd opp med viten og vilje og det hele startet å ta form på 1970-tallet under beskyttelse av César Manrique. Stedet ble opprinnelig utviklet som et litt bedre alternativ enn Puerto del Carmen og ble veldig populær blant tyske og skandinaviske turister i løpet av 80-tallet. De beste hotellene er Hotel Gran Melia Salinas og Pueblo Marinero som begge er dekorert med 5 stjerner.

Noen besøkende sier at stedet mangler et organisk, sentralt hjerte – og det er sant at det ikke kan skryte av noe atmosfærisk som for eksempel en gammel havn som i Puerto del Carmen. Uansett – det er fortsett massevis av liv i og runde Playa Cucharas, som er hovedstranden, og i området rundt Playa Bastian – som er området med de beste restaurantene på stedet.

En av de beste måtene å oppdager Costa Teguise på er å ta en spasertur langs promenaden langs stranden, og dette vil føre deg forbi alle de fem hovedstrendene mot Las Maretas Palace – opprinnelig bygd for Kong Hussein av Jordan, men som nå brukes av høyerestående personer som for eksempel kongen av Spania og den gamle statsminister Zapatero – som ofte besøker øya.

Været i Costa Teguise

Costa Teguise er den minst beskyttede av Lanzarotes store resorter, så vel som den nordligste. Som et resultat av dette kan det i vintermånedene være kjøligere, mer skyer og mer vindfullt en på de konkurrerende resortene i sør. Dette er nok en stor del av forklaringen til at stedet ligger på tredjeplass i popularitet bak Puerto del Carmen og Playa Blanca.

Når det er sagt: disse faktorene er mindre fremtredende fra mars og fremover, dog vil stedet være litt mer eksponert for vind. I løpet av sommermånedene kan vinden på sin side være en gudesendt gave ettersom det er viktig å huske på at det er nok av dager med stille vær året rundt.

Hva kan man gjøre i Costa Teguise?

AguaPark Costa Teguise badeland

AquaPark i Costa Teguise er virkelig verdt et besøk hvis man er på familietur!


Selv om mange av aktivitetene omhandler stranden, med vindsurfing som spesielt gunstig, er det mange andre ting man kan gjøre i Costa Teguise enn bare å suge til seg sol.

Det er som sagt fem strender i Costa Teguse, alle bestående av gylden sand. Hovedstrendene, som er Playa Cucharas og Playa Bastian, tilbyr gode fasiliteter som toaletter, solsenger og parasoller.

Costa Teguise ligger, som vi tidligere nevnte, gunstig til for utforsking av turistattraksjoner nord på Lanzarote, og dette kan være Cueva de los Verdes, Jameos del Agua og Jardin de Cactus. Alle disse ble skapt av den lokale kunstneren César Manrique,hvis hjem og studio bare ligger ti minutter unna i Tahiche. Hvis du planlegger solferie med sightseeing er Costa Teguise en glimrende valg.

Costa Teguise kan også skryte av å ha det eneste badelandet på øya. AquaPark ligger bare ti minutters gåing fra Pueblo Marinero i retning av Tahiche og er åpent daglig fra 10-18.

Resorten huser også Lanzarotes eneste akvarium, men som ikke er av det aller største – men som kan gi en fin adspredelse for familier på tur!

Kommentarfelt
0 Shares