Stian Angermund-Vik utklasset motstanderne i maraton på El Hierro!

Bergensløperen 10 minutter foran nr. 2!

5 Shares

I helgen ble det avholdt et vaskekte fjellmaraton på Kanariøya El Hierro, og løpet som går under navnet Maratón del Meridiano ble gledelig nok vunnet av Bergensløperen Stian Angermund-Vik!

Dette er ikke et hvilket som helst flatt maraton, men et meget kupert løp som kan sies å være utrolig tøft. Dette er dog ikke noe nytt for Angermund-Vik som jo, for de som er kjent i miljøet, er en erfaren og meget god fjelløper.

Knuste den gamle rekorden

Dette er et spesielt løp, og er en hyllest til øyas forfedre som med mye møye og slit har gravd ut veier og stier på en fantastisk måte. Løypen til maratonet er derfor en fantastisk opplevelse for de som løper der, selv om det naturligvis er utrolig tungt.

Rekorden i herreklassen var fra i fjor og da var det Cristofer Clemente Mora som løp på 3 timer 50 minutter og 30 sekunder. Dette innebærer en gjennomsnittshastighet på 10,9 km/t eller 5.29 min/km pr Det høres ikke så fort ut, egentlig, men med tanke på at det er dugelig med bakker som skal forseres var dette naturligvis bra.

Angermund-Vik vant i år på 3 timer 41 minutter og 30 sekunder, og det under dårlige forhold med regn og vind – hvilket da er ganske nøyaktig 9 minutter raskere enn den gamle rekorden. Dette betyr en gjennomsnittshastighet på 11,4 km/t og 5.16 min/km! En dugelig utklassing!

Fjorårets vinner deltok også og kom på tredje, men hele 10 minutter og 6 sekunder bak vinneren. Andremann, Efren Segundo Quesada, klokket inn 10 minutter og 5 sekunder bak Angermund-Vik – jevnt mellom 2. og 3 plassen altså.