Mogan Mall Puerto Rico

Nytt kjøpesenter i Mogán i rute – åpner høsten 2019

av Canariposten
0 Shares

Det nye store kjøpesenteret i Puerto Rico i Mogán kommune er i rute og skal etter planen åpnes høsten 2019 – og da får man nyte godt av 144 forskjellige butikker av alle slag!

Det nye kjøpesenteret vil også inneholde et stort supermarked (Hiperdino), samt både skjønnhetsbutikker og kafeer.

362,5 millioner kroner investert

Forskjellige investorer har lagt rundt 362,5 millioner kroner på bordet for å få realisert det nye senteret, og man har fokusert på å dra nytte av det suverene klimaet sør på øya.

Mogan Mall fasade

Mogán Mall i Puerto Rico ligger an til å bli et virkelig flott bygg, og skal være ferdig høsten 2019! Illustrasjon: Aguirre y Asociados

Stedet hvor det gamle vannparken en gang stod utgjør omtrent 60.000 kvadratmeter, og det nye senteret skal oppta 37.000 kvadratmeter av totalen. Av dette skal omtrent 18.000 kvadratmeter brukes til kommersielle butikker og kafeer, mens resten skal være gangveier og forskjellige uteområder.

Butikkene skal ligge langs en akse parallell med hovedgaten, Avenida Tomás Roca Bosch, mens snacks-, forfriskning- og fritidsbutikkene skal implementeres i den vestlige delen av bakken i Barranco de Puerto Rico – og disse vil man få tilgang til via to rullebånd. Butikkene skal fordeles over 2 etasjer

Man har fått tak i grønn og svart stein fra utgravingene, og disse skal sammen med hvitvaskede steiner brukes til fasadene slik at bygningene i senteret får en moderne look.

Bilparkeringen er lagt under bakken og her vil man tilby 700 parkeringsplasser.

Mogan Mall butikker

På grunn av det gunstige klimaet har man valgt å satse på en åpen løsning når det gjelder designet av selve senteret. Illustrasjon: Aguirre y Asociados

Det vil bli et lite ‘torg’ ved hovedinngangen og der vil man også få se en stor vannfontene. Denne fontenen vil bli en av det arkitektoniske attraksjonene ved hele senteret, og her vil man få se datastyrte vannstråler, lys og laser, i tillegg til lyd. Dette blir den største fontenen som noen gang har blitt laget på Gran Canaria og den vil ha en bredde på 30 meter!

To bruer eller mekaniske korridorer vil krysse ravinen og dermed kan de besøkende bevege seg over til restaurant- og fritidsområdet, hvor det også vil være en torg hvor det er meningen at man kan arrangere utendørs show.

Mogan Mall Restauranter

Mogán Mall vil øyensynlig ikke mangle noe som helst, og det vil naturligvis bli flust av spiseplasser å velge mellom. Designer ser unektelig flott ut! Illustrasjon: Aguirre y Asociados

Utbyggerne sier at senteret vil bli et referansepunkt for Mogán kommune, og man har derfor valgt å inkludere navnet til kommunen i navnet på senteret: Mogán Mall. Man har valgt å bruke ‘mall’ i og med at dete amerikanske begrepet generelt sett brukes til å beskrive en kommersiell boulevard.

Utbyggerne har også bestemt seg for å utnytte denne utbyggingen til å komplettere et prosjekt som aldri har blitt fullført, og som skal ligge på et område like ved vannparken – men som altså aldri ble gjort ferdig. Det dreier seg om et område på 675 kvadratmeter som skal inneholde et økomenisk temple som ble prosjektert for 30 år siden, og vi snakker da om en kirke for flere religioner/trosretninger som skal omgis av et offentlig torg/område.

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like