Promenade Patalavaca Anfi del Mar

Promenaden mellom Patalavaca og Anfi del Mar skal utbedres

av Canariposten
0 Shares

Infrastrukturen i de populære turistområdene på Gran Canaria, og da spesielt i Mogán-regionen, fortsetter å få seg stadig nye ansiktsløftninger. Allerede neste uke starter arbeidet med å forbedre og styrke promenaden som er forbundet med GC-500 mellom Patalavaca og Anfi del Mar. Totalt er det 755 meter med fotgjenger-promenade som skal forbedres.

Delen av promenaden som skal fikses opp går fra Apartamentos Doñana til Montemarino-komplekset, og det er to typer arbeid som skal gjøres.

Forsterkninger og nye rekkverk

Det er altså to forskjellige typer oppgraderinger som skal gjøres, og den første går ut på å forsterke strukturen på de forhøyde seksjonene som støtter opp promenaden.

Det andre som skal gjøres er at man skal erstatte balustraden og montere et rekkverk av rustfritt stål. Man skal også legge ny asfalt på promenaden og man skal sette ut nye urbane møbler og en rekke andre små ting.

Belysningen skal også få seg et løft og i den første seksjonen, like ved Apartamentos Doñana, vil lyktestolpene bli erstattet av nye som har LED-belysning som er drevet av solcellepaneler, akkurat som mange hus med solcellepanel. I tillegg vil steinveggen som separerer promenaden fra GC-500 få bli rengjort og dekket med ny stein.

Fullføring av arbeid

Arbeidet som nå skal påbegynnes er den andre og siste fasen av oppgraderingen og forsterkingen av denne promenaden siden arbeidet begynte i 2018, og i den første fasen ble den øvrige strekningen på 733 meter, som forbinder Arguineguín og Patalavaca ferdigstilt.

Når arbeidet er ferdig så vil denne promenaden være fullstendig renovert slik at både innbyggere og turister kan spasere og drive med aktiviteter med en misunnelsesverdig utsikt fra denne strekningen av Mogan-kysten.

Det er selskapet Construplan, Construcciones y Planning SL som er ansvarlig for å gjennomføre arbeidet og det skal investeres litt i overkant av 9 millioner euro – altså ca. 90 millioner kroner i prosjektet. Turistmyndighetene stiller med en 5 millioner kroner, mens Mogan kommune står for resten.

Trafikken vil naturligvis bli påvirket og da spesielt i et seksjon på omkring 100 meter i løpet av dagtid, og det starter i Montemarine i retning Patalavaca. I starten av arbeidet vil forbipasserende ha noen alternative valg, men promenaden vil bli stengt i perioder. Gående anbefales å spasere langs avenyen ved havet.

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like