La Orotava – en av Tenerifes vakreste byer

La Orotava – en av Tenerifes vakreste byer

442 Shares

Hvis du legger turen innom den svært så sjarmerende koloni-byen La Orotava er det nesten som å gå inn i et levende museum – her er det snakk om en skikkelig tradisjonell kanarisk atmosfære! Du ser blomsterfylte torg og flere kastiljanske herskapshus herenn på resten av øya til sammen!

Gamlebyen i La Orotava har blitt erklært for et sted av nasjonal historisk-kunstnerisk interesse. Å spasere ned de brosteinsbelagte gatene omgitt av gamle herskapshus gjør at man som besøkende virkelig kan lukte den prestisjefylte fortiden av rike innbyggere hengende i luften.

La Orotava fungerer også som en inngangsport til Teide nasjonalpark og der finner vi som kjent den 3718 meter høye vulkanen – som også er Spanias høyeste fjell. Du finner også noen uberørte og bortgjemte strender i nærheten hvor du kan suge til deg litt sol og komme deg vekk fra de mest turist-tette stedene.

Byens skikker og tradisjoner finner man også andre steder på Kanariøyene, og blant annet så er La Orotava hjemmet til det årlige arrangementet Kristi Legemsfest (Corpus Christi). Da er hovedgatene og torgene besmykket med tepper av sand og blomster.

Hva kan man gjøre i La Orotava?

Ofte når man besøker et sted så er det ikke bestandig så greit å vite hva man skal og bør få med seg. Derfor har vi her gitt deg en hjelpende hånd, og vil komme med en rekke anbefalinger av ting du burde se, oppleve eller gjøre.

Strender

Det er viktig å huske på at selve bykjernen til La Orotava ligger et lite stykke unna havet, så man må beregne litt reisetid for å komme seg ned til strendene. Vi tar det dog med ettersom mange ønsker å oppleve strandlivet når de er på reise. La Orotava har en kort strekning med kystlinje sammenlignet med resten av Tenerife, men uansett; man finner et par strender som det er verdt å få med seg, og som er så plettfri som de kan bli.

Besøkende som er ute etter en pause fra et mer traffikerte bysenteret vil kunne nyte noen deilige timer på disse bortgjemte perlene.

Playa de El Bollullo
Turen til Playa El Bollullo tar bare noen få minutter fra bysenteret. Besøkende som tar seg dit blir belønnet med et perfekt bortgjemt sted. Denne vakre og uberørte stranden har svart finkornet sand og høye bølger. De omringende og dramatiske klippene er med på å heve det fantastiske landskapet som nærmest kan ta pusten fra en.

På klippene finner man en liten kafé som virker bohemisk i stilen, og dette er en fantastisk plass hvor man kan sitte og se naturen utfolde seg. Kafeen serverer også deilige bocadillos og noen enkel tapasretter.

Playa El Ancon
Akkurat som El Bollullo kan også Playa El Ancon skryte av svart vulkansk sand og et nydelig naturlig landskap. Dette stedet har ingen fasiliteter og bølgene er nok litt for sterke for de som ønsker å ta seg en avslappende svømmetur. Uansett; Playa El Ancon er et perfekt sted å skaffe seg brunfarge på uten å måtte ligge tett i tett med massevis av andre turister.

Playa Los Patos
Lokalisert mellom El Bollullo og El Ancon ligger Playa los Patos. Denne strenden er isolert og ikke så lett å komme seg til. Besøkende der må gå minst 20 minutter fra parkeringsplassen og gå langs en vanskelig og ujevn sti før man kommer seg til området hvor man kan bade.

Denne bortgjemte stranden er et naturlig vidunder med vulkansk sand og rent vann, og på grunn av sin avsidesliggende plassering er Playa de Los Patos kjent som en av de beste nudistbadestrendene på hele Tenerife.

Gamle hus og museumer

La Orotava er en by som har en lang og fascinerende historie. Det er lett å lære om byhistorien gjennom de godt bevarte statlige bygningene i Calle San Francisco. Reis tilbake i tid og oppdag hvordan de tradisjonelle borgerlige familiene bodde i denne delen av Tenerife. Rusle langs brosteinsgatene og beundre de nydeligste gamle husene og museumene i byen.

Casa de Los Balcones
Casa de Los Balcones er ansett til å være det peneste og viktigste gamle huset i La Orotava. Fasaden med sine majestetiske balkonger som er laget av jern og tre og skiller seg ut fra resten av husene i gaten.

Når man kommer på innsiden kan man se det intrikate designet som kjennetegner interiøret i huset. Et museum i andre etasje er stedet hvor livet og skikkene på 1600-tallet i denne boligen er gjenskapt. Museumet viser detaljer fra både det enkle livet på Kanariøyene og livet til den sosiale eliten.

Casa de Las Balcones La Orotava

Casa de Los Balcones er den mest kjente bygningen i La Orotava, og det er naturligvis de flotte balkongene som sørger for det! Foto: WikiMedia

Casa Mendez-Fonseca
Det imponerende tre-etasjes huset Casa Mandez-Fonseca er noe man virkelig legger merke til! Fra utsiden kan besøkende beundre de nydelige balkongene som er håndutskjært av de aller beste håndverkerne på 1600-tallet.

Inni huset er det et museum når du kommer opp den smale spiraltrappen. Rusle nedover korridorene og oppdag hvordan livet var for industrimannen Antonio Diaz Flores y Cartaya og han kone på 1880-tallet.

Eindommen har også en gårdsplass som er et fredelig sted hvor man kan ta seg en hvil. Det er også en mulighet for å kjøpe lokale viner så vel som broderte bordduker, servietter og lommetørklær. Huset i seg selv er en skole i håndverk til ære for arven etter håndverkerkvinnen Eladia Machado.

Casa del Turista
Rett over for Casa Mendez-Fonseca ligger Casa del Turista. Til forskjell fra de andre husene i gaten er dette mer av en turistbutikk enn et historisk hus. Et bredt utvalg av suvenirer er tilgjengelig her, og dette er derfor et bra sted å kjøpe med seg gaver hjem.

Det som virkelig er sjarmerende med dette huset ligger dog litt forbi butikken med sigarer og bananlikører. På den andre siden av huset er det en balkong som gir flott utsikt over La Orotava-dalen og ned til Puerto de la Cruz. Besøkende kan også se bilder av de berømte blomsterteppene, samt at du får muligheten til å kjøpe pene håndlagde keramikkprodukter.

Teppemuseum – Museo de las Alfombras
Lokalisert i Calle San Francisco finner man teppemusset som det er fint å stikke innom etter å ha besøkt alle de gamle husene. Museet inneholder de nydeligste tepper og noen av disse brukes når man skal arrangere Kristi Legemsfest. Man kan lære mer om denne kunstformen og prosessen som er involvert når man lager disse fantastiske blomsterteppene.

Museo de Artesania Iberoamericana – Museet for ibero-amerikansk håndverk
Museet Museo de Artesania Iberoamericana daterer seg tilbake til det 1600-tallet, og i løpet av årenes gang har museet huset viktige samlinger av ibero-amerikanske håndverk. Dette inkluderer tradisjonelle musikkinstrumenter, keramikk, tøy og mer. Generelt sett forsøker dette museet å representere alle aspekter av det latin-amerikanske og spanske håndverket – både fra gammelt av og frem til i dag.

Kirker

Bortsett fra de historiske husene er La Orotava også hjemmet til mange vakre kirker. De fleste av disse tilbedelsesstedene ble bygd så tidlig som like etter den spanske erobringen, og i dag er mange av disse kirkene ansett som de mest verdsatte på hele Tenerife.

Iglesia de la Concepcion
Iglesia de la Concepcion er kjent for turister og lokale som La Orotavas hovedkirke. Denne bemerkelsesverdige katolske kirken er også ansett til å være det beste eksempelet på barokk arkitektur på Kanariøyene. Den ble erklært å være et nasjonalt historisk kunstnerisk monument i 1948. Fasaden har et flott arbeid i stein mens innsiden av bygningen har bevart sin neoklassiske stil.

Iglesia de la Concepcion La Orotava

Iglesia de la Concepcion i La Orotava – et virkelig fantastisk skue! Foto: WikiMedia

Iglesia de San Agustin
Dette er ansett å være en av de flotteste kirkene i La Orotava, og denne kirken fra 1700-tallet var opprinnelig en del av et kloster. Man bør legge spesielt merke til klokketårnet som er laget av svart vulkansk stein. Det flotte utskjærte taket i Mudejar-stil skal man heller ikke glemme.

Hager og temaparker

La Orotava huser hager og temaparker som er unik for Tenerife, og kanskje også for Kanariøyene som helhet. De velfriserte hagene og spennende temaparkene er perfekt for naturelskere, barn og de som fortsatt er barn i hjertet.

Pueblo Chico
Pueblo Chico er en unik temapark i miniatyrstørrelse, og den eneste i sitt slag på Tenerife. Besøkende i alle aldre vil garantert nyte de 20.000 kvatratmeterne som inneholder de mest berømte monumentene og attraksjonene på Kanariøyene. Etter å ha vært i denne interaktive temaparken føles det faktisk som om at man har besøkt alle de syv øyene – og det fra hjertet av La Orotava.

La Hijuela del Botanico
Denne botaniske hagen er hjemmet til mer enn 3.000 forskjellige tropiske og subtropiske planter fra hele verden. I sentrum av hagen finner man et fantastisk draketre som etter all sannsynlighet er uvitende om sin egen storslåtthet. I tillegg til floraen inneholder også parken massevis av fugler, sommerfugler og strategisk plasserte benker hvor man kan sette seg ned for å nyte synet.

Jardines Victoria – Victoriahagene
De aller fleste besøkende blir sjarmert av den eklektiske og inntakende stilen i Jardines Victoria – Victoriahagene. Den velholdte hagen inneholder fargerike planter og blomster, en flott fontene og en kafé. For de som er litt spreke og klar for en lett stigning så tilbyr den øvre del av hagen en slående utsikt over Orotava-dalen og ned mot kysten.

Jardines Victoria - Viktoriahagene La Orotava

Jardines Victoria – Viktoriahagene i La Orotava. Her kan man lett la seg bli blendet av alt det vakre man kan se. Foto: Wikimedia

Kristi Legemsfest (Corpus Christi)
Kristi Legemsfest er en religiøs feiring uten sidestykke. Selv om dette er en feiring som gjennomføres over hele verden, så er La Orotavas måte å gjennomføre den på helt unik. Fra den andre uken i mai og ut gjennom juni kan du forvente at gatene i byen er utsmykket med sand- og blomstertepper i levende farger, og disse er rett og slett magiske – bare se under!

Blomster og sand tepper La Orotava

Her ser man hvordan man utsmykker gatene under Kristi Legemsfest, hvor gatene blir teppebelagt i mønstre ved hjelp av blomster og sand! Foto: Wikimedia

Aktiviteter utendørs

De som søker etter eventyr vil ikke oppleve noen mangel på utendørs aktiviteter i La Orotava. Byen ligger ideelt til nær nasjonalparken Teide, og man kan godt si at La Orotava får sine besøkende til å innse at det er mer å gjøre på Tenerife enn bare soling og bading.

Nasjonalparken Teide
Teide nasjonalpark ligger 2000 meter over havet og utsikten derfra er av en slik art som kan inspirere både store poeter og malere. Nasjonalparken er den mest besøkte i Europa og det er ikke så vanskelig å skjønne hvorfor – spesielt ikke med tanke på kontrasten som den forsteinede lavaen danner mot den blå himmelen i bakgrunnen. Teide nasjonalpark har også en rik flora og fauna samt en historisk verdi som gjør at parken rett og slett er imponerende, og som har ført den opp på UNESCOS verdensarvliste.

Fjellet Teide
Fjellet Teide er et ikon på Tenerife og er som kjent Spanias høyeste fjell md sine 3718 – og dermed også et paradis for de som liker fotturer i fjellet. En fjellheis i nasjonalparken tar deg med fra foten av vulkanen og opp til 3.555 meters høyde. Fra dette punktet tar det omtrent 40 minutter å nå opp til krateret på Teide. På en klar dag kan man se alle de fire naboøyene samt hele Tenerife.

Vulkanen Teide Tenerife La Orotava

Den majestetiske vulkanen Teide – Spanias høyeste fjell. Ta fjellheisen opp mot toppen og nyt en fantastisk utsikt! Foto: Wikimedia

Å besøke La Orotava

La Orotava ligger i den fruktbare Orotava-dalen nordvest på Tenerife. Denne ideelle plasseringen gjør at byen er lett tilgjengelig med buss fra hele øya.

Hvis man kjører bil ligger byen rett sør for motorveien TF-5 – 26 kilometer fra La Laguna og 35 kilometer fra Santa Cruz. Vær klar over at det er svært begrenset med parkeringsplasser i bysenteret, og hvis du skal på dagstur er det kanskje enklere å ta en buss.

Når du er i selve byen anbefales det at du tar beina fatt – om du er i noenlunde grei form. Da kan du gå opp og ned bratte gater, og det er enkelt å komme seg til de forskjellige severdighetene til fots.

Restauranter

Mat og drikke trenger alle, og det mangler ingenting på mulighetene for å sikre seg en skikkelig godbit når du er på besøk i La Orotava. Under finner du et par restauranter hvor du kan ta deg en pause fra alle opplevelsene som venter på deg.

Bar Restaurante La Duquesa

Hvis du er på utkikk etter førsteklasses tradisjonell kanarisk mat er Bar Restaurante La Duquesa et meget bra alternativ. Denne velkjente familiedrevne restauranten ligger ved Plaza Patricio Garca, og dette er et område som er kjent for sitt pittoreske torg. Fronten av restauranten har døren rett ut mot den brosteinsbelagte gaten og inne er interiøret av sjarmerende rustikk sort.

Restaurante Sabor Canario

Restaurante Sabor Canario ligger ved på gårdsplassen til en av de eldste bygningene i byen og også her blir man servert de lekreste kanariske retter. De herlige lokale rettene paret med viner fra Orotava-dalen sikrer deg en deilig gastronomisk opplevelse. Restauranten har, som et bevis på dette, mottatt den nasjonale utmerkelsen ‘Plato de Oro a la Gastronomia Canaria’.

En sjarmerende gammel by i hjertet av Tenerife

Det er svært mange som mener at La Orotava er en av de aller vakreste byene på Tenerife. Med sin beliggenhet midt i Oroava-dalen skiller den seg ut med sine perfekt bevarte gamle bygninger. I gatene kan man nesten kjenne den edle luften som på en måte aldri helt har forlatt byen etter at øya ble erobret for mange hundre år siden.

Den karismatiske byen har virkelig funnet veien til sine gjesters hjerter gjennom sin rike historie, arv og kultur.

Kommentarfelt
442 Shares