Karneval Costa Mogán

Morsomme karnevalsdager i Mogán i vente!

av Canariposten
0 Shares

Karnevalet i Costa Mogán 2018 starter offisielt på tirsdag den 20. februar. Temaet i år, som bestemt av innbyggerne, er tegneserier og superhelter!

Karnevalet, som primært sett avholdes i turistbyen Arguineguín, er sannsynligvis den mest internasjonale festivalen som avholdes i kommunen og har i løpet av de siste årene lokket til seg mer enn 20.000 mennesker for å tradisjonelt feire slutten på vinteren og vårens ankomst!

Karnevalets aktiviteter – som eller er gratis – vil nok en gang få støtte fra turistmyndighetene på Gran Canaria med rundt 100.000 kroner, samt at man mottar rundt 700.000 kroner fra bystyret i Mogán, for å kunne organisere festivalen.

Karneval Costa Mogán

Mange dager med masse moro venter i Arguineguín fra og med førstkommende lørdag!

Man har som mål av seg å lokke til seg både fastboende og turister for å bli med på karnevalet, og man har derfor satt opp forskjellige parader som skal dele ut programmer. Man vil få se dansegruppen Batacada Samba og trommegruppen Da Ihla & Comparsa Aragüimé samtidig som karnevalsprogrammet vil deles ut av tegneseriefiguer både på engelsk og spansk i turistområdene i kommunen.

Lørdag 17. februar vil miniparaden bevege seg gjennom Playa de Mogán for å invitere turister og fastboende til å være med på karnevalet. Søndag 18. februar vil paraden bevege seg rundt på strendene i Amadores og Puerto Rico, og på kvelden mandag 19. februar vil paraden ta med seg musikk og dans til Puerto Rico Shopping Center.

Karnevalsprogram Costa Mogán 2018

Tirsdag 20. februar:
Kl. 20.00: Carnival Costa Mogán 2018 starter med en kroppsmalingskonkurranse på hovedscenen i Arguineguín.

Onsdag 21. februar:
Kl. 20.00: Carnival Gala vil presenteres av Dani Calero, og her skal de kunstneriske skolene og flere andre grupper fra kommunen holde show.

Torsdag 22. februar:
Kl. 21.00: Drag Queen-gallaen braker løs og denne presenteres av tv-stjernen fra Kanariøyene, Roberto Herrera. 10 drag queens skal delta, og dette inkluderer vinneren fra karnevalet i Las Palmas. I løpet av gallaen får tilskuerne også muligheten til å nyte den brasilianske artisten Marcelo Kaufman og vokalgruppen MLOU.

Fredag 23. februar:
Kl. 20.00: Pelucas parykkparty! Dette er et arrangement som hadde premiere i fjor og her blir det sjonglering, akrobatikk, styltegange og musikk fra DJ’ene Samu, Dsua 1ll Man og Ray Castellano. Festen fortsetter til 01.00 med en festival-gatefest hvor man underholdes av Güira Latina.

Lørdag 24. februar:
Kl. 19.00: Paraden starter, og da blir det dansegrupper, trommer, musikk, masse mennesker og naturligvis karnevalgrupper, flåter og mascaritas! Det hele starter ved El Timonel ved toppen av Pino Seco og fortsetter langs Calle Francisco Navarro, Calle Miguel Marrero før den ender på Calle José Manuel Santana. Der vil flåtene bli parkert, og etter kavalkaden fra 21.30 vil den store festen fortsette med masse musikk!

Søndag 25. februar:
Kl. 17.30: Barnas kostymefestival starter og da kan de minste nyte showet ‘Eventyret om Popi og Lopi’ og en catwalk-parade med kostymer. Dukker, sjokolade og karneval-tortillas venter!

Kl. 19.30: Den tradisjonelle begravelsen og oppstandelsen av ‘Sardinen’ starter og representerer at karnevalet atter er år er over. Musikken leveres av Band Charanga La Aldea sammen med hele karnevalsfamilien.

Kl. 20.15: Den siste akten i Carnival Costa Mogán 2018 starter, og begravelesprosesjonen går mot stranden hvor sardinen skal kremeres – samt at det blir et stort fyrverkeri.

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like