Canarias7 Gult varsel for regn

Gult varsel for regn

Venter opptil 60 mm regn i løpet av 12 timer

16 Shares

Statsmeteorologene i AEMET har aktivert et gult varsel for regn på fredag, og da venter man opptil 15 mm i løpet av én time og 60 mm i løpet av 12 timer på La Palma, La Gomera, El Hierro og de sydlige, østlige og vestlige delene av Gran Canaria og Tenerife.

Den første av tre regnskyll som skal besøke Kanariøyene har allerede vært innom, men statsmeteorologene har altså aktivert et gult varsel for regn ved middagstider på fredag. Varslet gjelder som sagt for store deler av Kanariøynene, og det er betydelig med regn som venter de påfølgende 12 timene.

Områdene som er mest utsatt for regnværet er de som vender mot sør og vest, og det er ikke utelukket at det lokalt kan komme enda større mengder i selskap med vind.

Man advarer også mot snøvær over 2100 meter.

Minimumstemperaturen vil holde seg stabil mens det kan bli litt lavere makstemperaturer. Vinden kan bli moderat i de sørlige områdene.

Helgevarsel

Ser vi mot lørdagen så har AEMET meldt om delvis skyet nord på øyene, og i sør og vest forventer man opptil moderate mengder med regn. I Lanzarote og Fuerteventura forventer det enkelte regnbyger og i moderate mengder lokalt.

Temperaturene vil stige noe og vinden vil snu mer sørlig. Det er forventet at mer regn på søndagen da det neste regnskyllet er ventet inn over de sørlige delene av øyene.

Kommentarfelt
16 Shares
Forrige Dansk kvinne omkom i motorsykkel-ulykke på Fuerteventura
Next Operasesongen 2018 i Las Palmas er i gang

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Seks butikker raidet av politiet i San Agustín

Enormt beslag av falske produkter i San Agustín – politiet beslagla verdier for over 3,6 millioner norske kroner.

Nyheter

Liket av Gabriel (8) funnet – farens kjæreste arrestert

Saken som har opprørt et helt Spania ser nå ut til å gå mot en avslutning. Den 27. februar forsvant 8 år gamle Gabriel Cruz da han skulle gå til

Nyheter

Vandaler med ødeleggelser i park i Maspalomas

Vandaler har ødelagt flott plakett med ord etter Jimi Hendriz i fredsparken i Maspalomas.