Illustrasjonsfoto: PxHere.com Mann druknet på El Hierro – 32 dødsfall så langt i år

Mann druknet på El Hierro – 32 dødsfall så langt i år

25,6% nedgang fra i fjor

27 Shares

Et helikopter fra redningstjenesten (GES) reddet et 62 år gammel bader opp av havet ved Punta de la Sal, Frontera, på El Hierro tidlig mandag ettermiddag. Til tross for iherdig innsats klarte ikke mannskapene å berge mannens liv.

Det var rundt kl. 14.30 på mandagen at nødtjenestene mottok melding om at en 62 år gammel mann var i problemer i sjøen ved Punta de la Sal i kommunen Frontera på El Hierro. Helikopteret fra redningstjenesten, ambulanse, lokalt politi og La Guardia Civil dro til stedet.

32 dødsfall etter drukning så langt i år

Redningsmannskapene i helikopteret lokaliserte mannen flytende i havet og etter de fikk heist ham ombord i helikopteret konkluderte de at han hadde hjertestans. De satte så i gang med gjenopplivningsforsøk mens de fraktet mannen til helikopterplattformen på Hospital Nuestra Señora de los Reyes.

På bakken ventet ambulansepersonell som fikk transportert manen inn på sykehuset, men der ble mannen dessverre bekreftet død.

Med dette dødsfallet har allerede 32 mennesker dødd som følge av drukning så langt på Kanariøyene i år. 13 av dødsfallene har skjedd på Tenerife, mens Gran Canaria har 11 dødsfall. Lanzarote og Fuerteventura har tre dødsulykker hver, mens La Gomera og El Hierro har ett hver.

Nedgang fra i fjor

Selv om tallene er dyster lesning har det allikevel vært en nedgang sammenlignet med fjoråret på samme tidspunkt. I fjor hadde 43 mennesker omkommet som en følge av drukning på dette tidspunktet, og det betyr en nedgang på 25,6%.

Kanariøyene og den autonome regionen Cantabria er de eneste stedene i Spania hvor det er flere dødsfall som følge av drukning enn som en følge av trafikkulykker. I fjor omkom hele 93 mennesker av drukning på Kanariøyene mot 44 dødsfall som et resultat av trafikkulykker.

10% av de som forulykker på Kanariøyene som en følge av drukningsulykker er utlendinger, og dette til tross for at man har kjørt kampanjer om temaet både i mediene og i turist-sektoren for å få ned tallene.

Canariposten.no kommer derfor med følgende oppfordring for de som liker å nyte et bad i havet for å kjøle seg ned: vær ekstremt forsiktig ettersom kysten langs Kanariøyene kan være lumsk. Det er meget fort gjort å bli dratt ut av bølgende og understrømmer, og det går ikke lang tid før man er totalt utmattet.

Ikke bad på strender eller andre steder hvor det ikke er andre mennesker til stede. Følg flagganvisningene til badevaktene på strendene, og er det rødt flagg skal du holde deg på land – det er en grunn til at de heiser disse flaggene.

Kommentarfelt
27 Shares
Forrige 34 mennesker fanget i fjellheis på tur opp til Teide
Next Fornye pass på Tenerife den 5. oktober 2018

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Kanariøyene

Tysk turist hentet av helikopter

I går opplevde en tysk tur-turist å få helseproblemer mens han var ute på tur på La Palma, og dette førte til at han måtte fraktes med helikopter til sykehuset.

Nyheter

Feire St. Patricks Day på lørdagen – på irsk vis på Old Brogue!

Det er feiring av St. Patricks Day på lørdagen, og du kan bli med på den herlige festen ved å stikke innom The Old Brogue!

Nyheter

Mogán skal installere smarte trafikklys

Smarte trafikklys skal på plass i Arguineguín, samt at man skal oppgradere et parkområde i Puerto Rico.