Loro Parque
24 Shares

Loro Parque AquaViva

Loro Parque er spekket med fantastiske attraksjoner, og dét å kunne oppleve livet under vann i AquaViva er rett og slett helt utrolig.


Adresse:
Avenida Loro Parque s/n, 38400 Puerto de la Cruz

Telefon:
+34 922 37 38 41

Nettside:
Loro Parque

Åpningstider:
* Daglig: 08.30 – 18.45

Priser:
* Voksen: €35
* Barn (3-11 år) : €24
* Barn under 3 år: Gratis

* Voksen – billett + lunsj: €47
* Barn – billett + lunsj: €31

Innledningsvis

Loro Parque er en av hovedgrunnene til at reisende fra hele verden legger turen til Tenerife. Parken ligger i noe som nærmest kan minne om et Jurassic Park-miljø med tette tropiske palmelunder, og denne dyrehagen er hjemmet til omfattende og variert utvalg av dyr.

Å oppleve parken er like spennende for både unge og gamle med sitt verdensklasseshow med spekkhoggere og enorme pingvin-akvarie.

I tillegg til de interaktive showene kan dyrehagen skryte av over 350 arter med morsomme fargerike og underholdnende papegøyer, og i dag inkluderer porteføljen av dyr også tigere, gorillaer og sjimpanser. Etter å ha tilbragt noen timer i denne thai-inspirerte dyrehagen er det lett å forstå hvorfor Loro Parque bare fortsetter å få utmerkelser, og i skrivende stund er dyrehagen rangert som verdens beste i følge brukerne av TripAdvisor.

Loro Parque Foundation

Loro Parque handler ikke bare om å vise frem de unike ferdighetene og talentene til dyrene, og i 1994 grunnla dyrehagen Loro Parque Foundation. Dette er en stiftelse som har som mål å skape oppmerksomhet omkring nødvendigheten av at man tar vare på miljøet og naturen – og så langt har det gått bra. Stiftelsen har så langt godt over 82 slike prosjekter fordelt utover et 30-talls forskjellige land.

Hovedattraksjoner i Loro Parque

Loro Parque kan ikke sammenlignes med en typisk dyrehage og her kan du forvente deg utrolig mye underholdning og spenning. Dyrene som har tilhold i dette paradiset sørger for å holde på oppmerksomheten til de besøkende hele tiden. Bare sjekk listen under og se hva du har i vente!

Gorilla Loro Parque

Det er mange forskjellige spennende dyr å se i Loro Parque, og deriblant en hel guttegjeng med gorillaer!

Gorillaer

Hva er vel en dyrehage uten det dyret som ligger nærmest til menneskerasen? Seks mannlige vestlige lavlandsgorillaer, som forøvrig er klassifisert som kritisk utrydningstruet, later seg dagen lang i sin innhegning. Det gjelder å holde godt øye med dem for disse gutta liker også å vise seg frem for de besøkende, og da kan det bli veldig underholdende. Loro Parque adopterte disse hårete vennene fra en annen europeisk dyrehage slik at de fikk muligheten til å leve et enda bedre liv.

Hvite tigre

De besøkende som stikker innom dyrehagen er så velsignet heldig at de kan få bevitne elegansen og skjønnheten til hvite tigre. På en typisk dag bruker disse svære kattene tiden til å leke med hverandre, men også til å løpe og plaske i vannet i innhegningen sin.

Papegøyer

Ekspertene som jobber i Loro Parque har som må å forsikre seg om at de nyutklekkede papegøyene ikke har noe problem i sitt nærmiljø. Gjestene har sjansen til å observere disse vakre fuglene på nært hold mens de blir matet og ivaretatt på beste måte.

I aviariet (der fuglene holder til) vil papegøyene vise sin intelligens og sitt talent, noe som aldri slutter å forbause tilskuerne.

Flamingoer

Midt i grøntområdet i Loro Parque finner du en hel flokk med flamingoer som bokstavelig tatt er ute på en liten spasertur i parken. Fuglenes oransje fjær kommer frem på en glitrende måte mot den grønne tropiske bakgrunnen og gir deg muligheten til å ta en skikkelig postkortbilde! Deres eleganse og anstendige bevegelser er en fryd å se på – selv på avstand.

Forestillinger og utstillinger

Loro Parques eksklusive show og utstillinger imøtekommer besøkende i alle aldre. Denne dyrehagen har rett og slett alt, og det gjelder alt fra en rolig spasertur i hagen til interaktive eventyr i tretoppene!

Orca Ocean

Besøkende i parken har ikke vært der på ordentlig hvis de ikke har fått med seg dette fantastiske showet! Spekkhuggerne i dette showet forhekser publikummet med sine utrolige triks. Showet har dog mottatt negativ kritikk, men parken forsikrer om at disse elegante gigantene blir tatt godt vare på av profesjonelle.

Orca Ocean vises daglig kl. 11.45, 14.00 og 16.45

Porcelain Parrot Museum

Dette museumet samler sammen unike arbeider og kunstverk gjort av store mestere innenfor porselenskunsten. Papegøye-figurene vil sørge for å holde gjestene underholdt gjennom hele besøket sitt.

Orquidario

‘Stopp og lukt på rosene’, sier man gjerne, men i Loro Parque kan gjestene nyte og sette pris på ‘dronningen av duftene blomster – orkideen. Vellet av farger og den søte aromaen i denne utstillingen er i sannhet en godbit for sansene dine.

Katandra Treetops

En autentisk symfoni av fuglekvitter venter i denne utstillingen. Gjestene har muligheten til komme nært opptil og et personlig møte med disse fjærdekte skapningene fra Asia og Australia. Denne attraksjonen er en av de met imponerende avierene i hele verden. Showet fokuserer på at man er nødt til å bevare skogene rundt om i verden.

AquaViva

Farger og bevegelse går hånd i hånd for å skape det naturlige showet AquaViva – til stor glede for gjestene. Her har man muligheten til å utforske undrene i den undersjøiske verden uten å bli våt. Manet-attraksjonen er den aller beste og den største noen gang på kontinentet – og kanskje til og med i hele verden. Atlantisk svartstripet hai og hvitfinnet hai, samt hundrevis av tropiske fisker kan også ses – og det hele må sies å væren nærmest magisk.

AquaViva er åpent hver dag fra 10-18.45.

Kinderlandia Loro Parque

Kinderlandia er spesiallaget til de minste barna i familien, og her det mye moro og action i vente!

Planet Penguin

Å skritte inn på pingvinplaneten er som å besøke Antarktisk. Ekte snø, store isfjell og hundrevis av pingviner som er helt uvitende om sin sjarm, venter i denne polare verden. De naturlige forholdene i denne attraksjonen gjør den svært populær blant de besøkende, og dette er noe du virkelig burde få med deg.

Planet Penguin er åpen daglig fra 08.30 til 18.00.

Naturavision

Siden 1988 har Loro Parque Foundation støttet den det viktige bevaringsprosjektet av brillearaen. Prosjektet tar sikte på å berge denne dyrebare fuglearten fra utryddelse, og på Naturavision kan man nyte den underholdende RIO 3D – historien om brillearaen.

Filmen vises daglig kl. 11.45, 14.45 og 17.15.

Kinderlandia

Denne attraksjonen etterligner en afrikansk landsby. Hyttene i trærne er skikkelig populær blant de yngre gjestene, og her kan barna klatre og nyte jungelen – samt skli ned slange og balansere på hengende bruer!

Hvordan kommer man seg til Loro Parque?

Å komme seg til Loro Parque er enkelt hvis man går til fots fra byen (Puerto de la Cruz).

For en lettere og mer bekvemmelig måte så kan faktisk de som bor sør på Tenerife ta gratisbussen som Loro Parque tilbyr. Denne tjenesten er tilgjengelig 7 dager i uka, og plasser må man reservere 48 timer i forveien.

Bussreservasjon: +34 922 373 841 evt. bytt ut de siste sifrene med 512 eller 210.

Gratis transport på ekspresstoget er også tilgjengelig fra Reyes Catolicos, og det første toget går kl. 09.00 og hvert 20 minutt etter dét.

Hvor kan man spise?

Det er klart man kan bli sulten av å se alle de fantastiske dyrene og showene, men akkurat dét trenger du ikke å bekymre deg over når du er i Loro Parque. Dyrehagen har nemlig flere restauranter og barer rundt omkring på området slik at alle dine behov skal være dekket.

Cafe Bar Thai

Dette er en bar som passer fint inn i dyrehagens arkitektoniske tema, og Cafe Bar Thai er ideell for de som har behov for litt koffein og søtsaker. Nyt den varme orientalske atmosfæren mens du nyter forskjellige godbiter som sandwicher, smultringer, kaffe eller te. Du finner dette stedet ved inngangen av parken, og her får du gastronomiske godbiter som passer bra til deg som vil ha en rask matbit før eller etter besøket i parken.

Cafe Vista Teide

Hvorfor ikke ta en kopp kaffe og en liten matbit mens du nyter utsikten til Tenerifes kjente ikon, fjellet Teide. Cafe Vista Teide er det perfekte stedet hvor du bare kan lene deg tilbake og slappe av mellom alle møtene med de forskjellige dyrene. Kafeen har en flott terrasse hvor gjestene får en flott utsikt over majestetiske Teide, og her får du god service og deilig mat til barna.

Casa Pepe

Listen av attraksjoner i Loro Parque er kanskje like lang som tapasmenyn på Casa Pepe! På denne rustikke restauranten kan gjestene få en smak av det typiske autentiske spanske kjøkkenet, inkludert plenty med tapasretter. Retter slik som pizza og pommes friter er også tilgjengelig. Casa Pepe tar opptil 150 gjester og er et virkelig sjarmerende sted som tilbyr deg en komfortabel middagsopplevelse på terrassen.

Bar Grill Patio del Loro

Bar Grill Patio del Loro er paradiset for den som simpelthen elsker grillet kjøtt! Utvalget er stort og du kan få grillet svin, storfe, kylling og mange andre retter som fremkaller vann i munnen. Restauranten er, som resten av parken, godt drevet og ren. Betjeningen er oppmerksomme, atmosfæren er suveren og den helhetlige opplevelsen er at dette gir deg god valuta for pengene.

Ikke en typisk dyrehage!

Loro Parque er helt eksepsjonell med tanke på sin skjønnhet, sine glimrende fasiliteter og installasjoner i verdensklassen. Mer enn det, så er det fokuset på bevaring av natur og dyr som gjør dette til en av de mest respekterte dyrehagene i verden. Dyrehagens miljøsertifisering fra Animal Embassy er den første i verden for en slik park, og det sier ikke så rent lite om hva man får i Loro Parque!

Kommentarfelt
24 Shares