El Médano – vannsportens Mekka!

El Médano – vannsportens Mekka!

173 Shares

El Médano er kanskje ikke like moderne som resten av Tenerife riktig ennå, og selv om stedet har gjort flere utviklende trekk de siste årene har byen allikevel klart å styre unna følelsen av masseturisme. Besøkende kan fortsatt lukte den autentiske kanariske kulturen som ligger i luften, og det vi da snakker om er naturligvis alt fra de vennlige menneskene til de eiendommelige lokale barene.

Denne lille feriebyen er perfekt for reisende som er ute etter den hvile og rekreasjonen som det kan være litt vanskeligere å finne i nabobyene.

Et kjapt blikk på El Médano

Naturlig vulkansk sand som strekker seg så langt som øyet kan se, og en fantastisk utsikt over fjellet La Montana Roja som skimrer i heten er bare noe av det man får når man befinner seg i El Médano. Krystallklart vann og bølger tar i mot solbrune surfere og vannsportsentusiaster. Rustikke barer ved stranden og restauranter som serverer et stort utvalg av velsmakende og lokale retter gjør helhetsopplevelsen ved stedet enda bedre.

Denne eksentrisk tidligere fiskerlandsbyen har opplevd en rask økning både når det kommer til utvikling og popularitet siden 80-tallet. Takket være de naturlige vindfulle forholdene har strendene her vært hjemstedet til mange surfe- og kitesurfingskonkurranser. Dette inkluderer blant annet velrennomerte World Windsurfing Championship som El Médano faktisk har vært vertskap for hele 5 ganger!

Hva kan man gjøre i El Médano?

Man vil vel egentlig aldri helt slippe opp for ting å gjøre i El Médano, og til tross for den avslappede stemningen tilbyr byen massevis av morsomme aktiviteter for besøkende i alle aldre.

Strand- og vannaktiviteter

Sug til deg det strålende solskinnet på Tenerife mens du slurper i deg en liten cocktail på stranden. Lek i sanden eller vær med på noen av de mange vannsportsaktivitetene som tilbys der.

Playa El Médano
Denne stranden er en av favorittene til de lokale og Playa El Médano ser nærmest ut til å være endeløs med gylden sand og moderate vinder. Til stor glede for de solende gjestene finnes det en liten sandete vik som er omfavnet av steinformasjoner som tilbyr et mer skjermet miljø. Herifra får man et mer fredelig utkikkspunkt hvis man ønsker å kikke på kitesurferne som holder på like i nærheten.

I tillegg til dette så er Playa El Médano bare et par skritt unna Plaza de Principe de Astoria. De som befinner seg på stranden har dermed muligheten til å være lenge på stranden og samtidig ha lett tilgang til mat, drikke og deilige desserter.

Playa La Tejita
Forbri det ikoniske fjellet Montana Roja ved enden av El Médano ligger Tenerifes mest kjente nudiststrand. Playa La Tejitas passende avskjermethet, spesielt på østsiden av stranden, gjør dette til et flott sted for de som liker å sole seg i blanke messingen!

Nær stranden ligger finner man en camping- og teltplass med dusjer, en kafeteria og hytter til utleie. Selv om man stort sett unngår masseturismen de fleste dagene så er det lett å komme seg til stranden med bil – og det er godt med parkeringsplasser på begge sider.

Playa de Leocadio Machado
Playa de Leocadio Machado er det reneste nirvana for de som elsker surfing og kiteboaring! De rene vannet utenfor stranden virker nærmest bestandig stødd med seil i spreke farger – og dette er nesten som en attraksjon i seg selv. Ved stranden finner man butikker og utleiesteder hvor en surfer kan få tak i absolutt alt det han måte begjære.

El Medano vindsurfing

På Playa de Leocadio Machado finner man det som kanskje kun kan betegnes som et paradis for vindsurfere!

Playa Montana Pelada
Litt over 2 kilometer fra El Médano finner man stranden Playa Montana Pelada, og denne er perfekt for de som elsker uberørte strender og rolige bølger. Denne isolerte stranden er populær blant nudister og yngre besøkende som ser etter en avslappet og uformell stemning. Vulkanen som ligger like ved, Montana Pelada, gir de besøkende en vakker og billedskjønn bakgrunn ved denne bukta.

Turer i naturen

El Médano er så mye mer enn bare uberørte strender og sval deilig vind – byen er også bare noen minutter unna de flotte naturreservatene. Disse unike stedene er perfekt for de som ønsker å få med seg mer av naturen på Tenerife.

Montaña Roja naturreservat
Hvis man ser det fra en fugleperspektiv så ser Montaña Roja som en rød pastill som kommer opp av havet. Dette naturreservatet er også kjent som det røde fjellet og er en glimrende eksempel på et uorganisk sandhabitet med våtområder. Her kan gjestene føle den friske sjøluften og kikke på noen av de beskyttede fugleartene.

Naturmonumentet Montana Pelada
Bare litt nord for El Médano finner man naturmonumentet Montaña Pelada, som forøvrig bærer kjælenavnet ‘Det skallede fjellet’. Fjellet er stort sett tørt på grunn av de vanlige passatvindene men tilbyr allikevel en stor variasjon av endemisk flora. Turen opp er ikke helt enkel og mye av grunnen til dette er at stiene ikke er så godt merket. Allikevel er utsikten fra toppen verdt hvert eneste skritt.

Montana Roja El Medano Tenerife

Fjellet Montana Roja er virkelig et flott syn, og i bakgrunnen ser du El Médano.

Shopping

El Médano tilbyr som vi tidligere nevnte et stort utvalg av eksepsjonelle surfebutikker og butikker hvor man kan leie utstyr til dette formålet. Her kan besøkende finne et glimrende utvalg av surfbrett og badetrakter for menn og kvinner i alle aldre, Vil man ha større butikker og bedre utvalg er Playa de las Americas bare en kjapp kjøretur unna.

Bohemmarkedet
Bohemmarkedet er ny-hippienes paradis! Dette morsomme markedet tilbyr alt fra håndlagde smykker, fargerike klær og artige afrikanske gjenstander.

Canarian Surf Fruit
Butikken Canarian Surf Frut er en stor på moderne og trendy strandutstyr rettet mot surfingentusiastene. Kundene får velge mellom mange kjente solbrillemerker, klokker og smykker – slik som Dude, Rip Curl og Oakley.

Natteliv

Hvis man befinner seg i El Médano og er ute etter avslappende stilige og bohem-aktige barer og steder og slappe av vil finne flere slike i denne småbyen.

Cafe Flashpoint
Flashpoint er en favorittsted for surfere som ønsker å nyte livet på terrassen mens de kikker ut over stranden. Når solen har gått ned gjøres denne frokostplassen om til en kveldsbar hvor det serveres drinker og mat. Det arrangeres liveshow utover kveldene og dette holder gjestene underholdt mens de kjøler seg ned etter dagens sol og varme.

Manfred’s Soul Cafe
Dette er et herlig lite sted med en terrasse og herifra lyder det utvalgt klassisk funk og soulmusikk. Gjestene som kommer hit tidlig på kvelden får belønning i form av en strålende solnedgang mens de nipper til en drink eller to.

Chiringuito La Jaquita Restaurant
Det er vel ingen bedre steder å starte kvelden enn på en noe eiendommelig gastropub? Chiringuito La Jaquita er et flott sted hvor man kan sette seg ned med en kald øl og kikke lengselsfullt bort på Montana Roja.

Restauranter

All den aktiviteten på stranden og eventyrene utendørs gjør utvilsomt at man som besøkende blir både utslitt og sulten. Den gode tingen med det er at man aldri går tom for alternativer når det gjelder spising i denne levende byen.

Restauranter El Medano Tenerife

Beveg deg litt bort fra stranden for å oppleve litt koselig restaurantliv og få smaken av byen El Médano!

Familiar
Det er mange førstegangsbesøkende som ikke får med seg en flotte restauranten Familiar som ligger litt bortgjemt i en sidegate. For de som kjenner til restauranten så er er det ingen tvil at denne ofte ligger øverst på listen på grunn av sin koselige atmosfære og gode mat. Restauranten tilbyr mat fra Middelhavet, Europa og Spania, og her er også vegetarisk og glutenfrie måltider tilgjengelig.

Len Penon
Når man spiser middagen sin på Len Penon kan man forvente lekker mat servert av en betjening som kan sine saker godt. Det som gjør at denne restauranten blir trukket frem fremfor mange andre er at den har et fransk kjøkken som kan få vannet til å begynne å renne i munnen din!

Restaurante Maracuja
Hvis det er noen som har en forkjærlighet for grillet kjøtt og det Sør-Amerikanske kjøkkenet, da er Restaurante Maracuja stedet å dra til. Restauranten har fine plasser utendørs og en fullstappet bar som serverer både vin og øl.

Hvordan komme seg til El Médano?

El Medano ligger sør-sørøst på kysten av Tenerife og den nærmeste flyplassen er derfor Tenerife Sur – og denne ligger 7 kilometer unna. Den mest behagelige måten å komme seg fra flyplassen til El Médano er derfor å ta en taxi. Besøkende kan også forhåndsbestille hending fra hotellet eller leie en bil på flyplassen.

Hvis man vil gjøre det litt billigere kan man ta en buss fra flyplassen, og du finner bussruter som er oppdaterte på titsa.com.

Å komme seg rundt i selve byen er mye enklere enn å komme seg til byen, og årsaken til det er enkel: byen er såpass liten at man bruke føttene til å komme seg dit man måtte ønske.

Noen avsluttende ord om El Médano

El Médano var én gang i tiden er fiskerlandsby sør på Tenerife som ingen bet seg merke. Takket være de stedvis sterke vindene ble imidlertid den lille byen hovedstaden for vindsurfing på øya. Det som er så bra er at byen, til tross for denne popularieten, har beholdt mye av den uberørte stemningen som den hadde tidligere, og i bunn og grunn er jo dette en liten attraksjon i seg selv!

Byens strender er hovedsetet for aktiviteter og de mektige bølgene fra havet og vinden sørger for at det er veldig populært med vannsportaktiviteter her. Hvis man ønsker å finne restene fra fortiden, inkludert torget, kafeene og restaurantene, må man bevege seg litt innover i byen fra stranden og all aktiviteten som foregår der.

Kort fortalt: El Médano tilbyr den perfekte miksen av ro og energi, og dette sørger for at det er mange besøkende som ønsker å komme tilbake hit for å få mer av dette!

Kommentarfelt
173 Shares