Sosialistpartiet vil ha turistskatt og begrensning av utleie på Kanariøyene

Sosialistpartiet vil ha turistskatt og begrensning av utleie på Kanariøyene

Men ingen fare foreløpig

3 Shares

Det ikke-regjerende sosialistpartiet (PSC-PSOE) på Kanariøyene, som blant annet inkluderer øyene Tenerife, Lanzarote og Gran Canaria, ønsker etter samtaler med Balearene (Mallorca, Ibiza etc) å innføre en såkalt økoskatt.

Myndighetene på Kanariøyene oppfordres av sosialistpartien å følge opp Mallorca og Ibiza med tanke på å innføre en turistskatt samtidig som det ønskes at det settes en grense for utleieboliger. Disse to temaene er i sentrum for en pågående kontrovers på Balearene hvor turister nå står i fare for å betale dobbelt så mye i skatt fra og med sommeren 2018.

Deler de samme problemene

På Mallorca og Ibiza har man altså bestemt seg for å doble den såkalte øko-skatten og denne vil da ligge på 3 euro pr. overnatting. Dette vil alene øke inntektene med 120 millioner euro, eller omkring 1,15 milliarder kroner.

Det kommer også strenge innstramminger på Mallorca med tanke på å begrense antallet private hjem som kan leies ut til feriefolk ettersom denne formen for utleie får skylden for en turistmetning.

Sosialistpartiet på Kanariøyene, hvis syv øyer inkluderer Tenerife, Lanzarote og Gran Canaria, har altså hatt samtaler med myndighetene på Balearene ettersom de føler at de deler de samme problemene.

Etter et møte på Palma på Mallorca oppfordrer nå det sosialistiske partiet på Kanariøyene myndighetene om å introdusere en turistsskatt samt å begrense mulighetene til utleie av privatboliger i områder hvor presset er størst.

Talspersonen for det sosialistiske partiet på Kanariøyene, Dolores Corujo, sier at øygruppen kan ha nytte av pengene for å beskytte miljøet, fremme innovasjon og forbedre vannkvaliteten.

Hun uttalte følgende: ‘Det handler om at innbyggerne må få vite hvor pengene tar veien. ‘

Kanariøyene tiltrekker seg 17 millioner turister i året, men arbeidsløsheten er allikevel på hele 21% – et tall som beskrives av Corujo som uakseptabelt.

En av turistplasser uten skatt

På Mallorca jobber man med innstramming og begrensning av utleie av privathjem, og dette vil inkludere populære områder som Magaluf og Palmanova. Myndighetene sier at de er nødt til å handle på grunn av overbefolkning. I fjor var det på ett punkt flere turister på Mallorca enn fastboende.

Kanariøyene er inntil videre en av de få feriedestinasjonene som ikke belaster gjester med en daglig turistskatt. Selv om spørsmålet har blitt luftet på jevnlig basis er det, til tross oppfordringen fra det sosialistiske partiet, foreløpig ingen planer om å innføre en slik skatt i nærmeste fremtid.

Hotelleiere på øygruppen argumenterer med at det vil være et feiltrinn å gjennomføre dette ettersom dette vil være alvorlig med tanke på Kanariøyenes konkurranseevne.

Kilde: The Sun

Kommentarfelt
3 Shares
Forrige Avblåser stormvarsel på Kanariøyene
Next Mer dårlig vær i vente

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Oransje varsel på Kanariøyene også i dag

Det dårlige været som har preget Kanariøyene de siste dagene vil fortsette, og i dag, torsdag, er det ventet mer vind og store bølger over hele øygruppen i følge statsmeteorologene

Nyheter

Tre nordmenn har druknet på Kanariøyene siden 2015

3 nordmenn har druknet på Kanariøyene siden 2015 viser ny rapport. Uforsiktighet og uvitenhet får store deler av skylden.

Nyheter

Helgeguide for Gran Canaria – 1.-3. juni 2018

Det er full fart på Gran Canaria i helgen, og du finner guiden her på Canariposten!