Foto: PxHere Patalavaca-stranda oppgraderes

Patalavaca-stranda oppgraderes

Ønsker ikke blått flagg til neste år

398 Shares

Patalavaca-stranda får en aldri så liten ansiktsløfting med en ny modul, og denne vil inneholde offentlige toaletter og en maritim redningspost.

Ordføreren i Mogán, Onalia Bueno, sjekket ut tingenes tilstand forrige fredag, og var fornøyd med det hun fikk se.

Viktig med infrastruktur

Ett av de første arbeidene som kommunen utførte i sin ‘regjeringstid’ var å oppgradere promenaden, veggen og utsiktspunktet på Patalavaca-stranden. Dette førte til at stranden ble betydelig forbedret samt at man fikk gjort klart for ytterligere oppgraderinger, og da altså toaletter og en redningspost.

Den nye modulen har blitt finansiert med 30.000 euro av de kanariske myndighetene som har med turisme og infrastruktur å gjøre, og pengene er allerede lagt inn i budsjettet til Mogán. Redningsposten har et bruksområde på 8 kvadratmeter, mens toalettet (som har to bad) består av 6 kvadratmeter. Toaletter vil også være tilpasset mennesker med bevegelseshemming.

Ordføreren understreket under besøket på Patalavaca-stranda både naboene til stranden og turistene ønsker at strendene skal ha god kvalitet og at tjenestene som tilbys er tilstrekkelige – og at det er nettopp dét som vil være tilfellet når de nye oppgraderingene er fullført.

Bueno forsikret også om at forbedringsarbeidet på stranda vil fortsette, man at man på grunn av det faktum at de mistet det blå flagget på stranden Playa de Mogán i år ikke ønsker at Patalavaca skal være en kandidat for 2019 – av den enkle grunn at de mener at det var urettferdig at Playa de Mogán mistet sitt blå flagg i år. Det skal visstnok ha vært noen tekniske årsaker og misforståelser som lå bak at de mistet flagget, og bystyret skal være svært uenige i denne avgjørelsen.

Ordføreren sier at de ønsker at strendene skal få et annet skilt/merke, men et som er av det offiselle slaget – og det av den enkle grunn at det blå flagget er et som deles ut av en privat stiftelse. Hun sier at de heller ønsker å få en anerkjennelse og godkjennelse fra en offisiell enhet, slik som ‘Q’en’ som står for Cualidad Turustica. Dette er en anerkjennelse som gis av den spanske regjeringen, og da nærmere bestemt departementet for turisme.

Kommentarfelt
398 Shares
Forrige Helgeguiden for Gran Canaria - 11.-13. mai 2018
Next 17. mai program - Gran Canaria 2018

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Joda – det blir mer vær og gule varsler!

Du blir kanskje lei av å høre om været når du befinner deg på et sted hvor det etter alle solemerker burde være stabilt og varm, men samtidig: situasjonen på

Aktiviteter

En annerledes aften på Gran Canaria!

Visste du at det finnes et casino i Meloneras, Maspalomas på Gran Canaria? Les mer her!

Gran Canaria

10 herlige hoteller på Gran Canaria

Lyst til å unne deg litt luksus når du reiser til Gran Canaria? Her finner du 10 av de beste hotellene!