Poema del Mar
241 Shares
Poema del Mar - fasade

Det enorme akvariumet Poema del Mar er et fantastisk byggverk som gir oss et unikt innblikk i dyrelivet i havet. Dette må oppleves!

Adresse:
Muelle del Sanapú, 22, 35008 Las Palmas de Gran Canaria

Telefon:
+ 34 928 01 03 50

Nettside:
Poema del Mar

Åpningstider:
* Mandag – Søndag: 09.00-18.00

Priser:
* Voksen: €25
* Barn (4-11 år): €17.50
* Under 4 år: Gratis

Du kan også bestille billett + busstransport og da legger man på €10 på prisen pr. billett. Bussene går daglig fra Mogán (Mogán, Amadores, Puerto Rico og Anfi del Mar) og Maspalomas (Maspalomas, Playa del Ingles, San Agustin og Happy Bahia).


Generelt

Poema del Mar er et akvarium som sto ferdig i Las Palmas på Gran Canaria i januar 2018. Det er eierne av dyrehagen Loro Parque og badelandet Siam Park på Tenerife som står bak dette anlegget, og det kan være verdt å nevne at den samme gjengen skal bygge et gigantisk badeland i Playa del Inglés også.

Vel, dette akvariumet er en verdensklassen og noe man definitivt bør få med seg om man oppholder seg på øya. Anlegget ligger bare noen få minutters gange fra cruisehavnen i Santa Catalina-distriktet i hjertet av sentrum i Las Palmas. Som vi skrev tidligere går det også busser fra de store feriestedene i sør og dette koster bare 10 euro.

Når du nærmer deg den store hvite bygningen ser den først ganske liten ut, men ikke la deg lure: Det er massevis å få med seg på innsiden, og en typisk tur tar omtrent 2 timer hvis du vil få med deg alt i alle etasjer.

Hva befinner seg inne Poema del Mar?

Det befinner seg som nevnt veldig mye innenfor veggene til Poema del Mar, (som forøvrig betyr havets dikt), og det er naturligvis massevis av forskjellige fisker og andre sjødyr det går i. Vi skal ta en liten gjennomgang av hva du kan finne her inne så det er bare å lese videre.

Det er forskjellige områder for forskjellige fiskearter og andre sjødyr.

Jungelen: Her kan du sjekke ut de elektriske ålene… du vet de som kan generere opp til 850 volt!

Deep Sea Exhibition: Her får du se store fisker som oksehai gjennom den enorme buete akrylglassveggen – den største i sitt slag med sine 36 meter!

Du må rett og slett bare oppsøke akvariet for å oppleve det selv – det lar seg vanskelig beskrive på en måte som kan rettferdiggjøre det.

Familien bak – svært engasjerte i miljøet

Som vi nevnte tidligere så er det eierne av Loro Parque og Siam Park på Tenerife som står bak denne fantastiske attraksjonen, og da er det snakk om Kiessling-familien. Disse er egentlig tyskere men har vært så mange år på Kanariøyene at de ses på som lokale. Alle disse tre attraksjonene holder verdensklassenivå og er noe man burde få med seg.

Familien jobber også kontinuerlig med å snakke om forskjellige naturbeskyttelse og naturvern, og de har også en stiftelse som heter Loro Parque Foundation. En av prosjektene er å hjelpe skilpaddearten glattkarett å reprodusere, og årsaken til dét er at det er en sterkt truet art. Stiftelsen bidrar også med andre kampanjer som skal reise oppmerksomhet omkring miljøet vårt.

Hvordan kommer man seg til Poema del Mar
Akvariets busser: Som vi nevnte tidligere går det busser fra flere steder fra turistdestinasjonene i sør – du finner informasjon om dette på akvariets hjemmesider.

Kjøring: Bruk motorveien GC-1 og kjør mot Las Palmas. Ikke ta av veien før du ser ordene ‘Santa Catalina’.

Spasere: Hvis du er i Las Palmas og bor i sentrumsområdene, og befinner deg ved cruisehavnen i nærheten av Las Canteras-stranden, ligger akvariet bare en kort gåtur unna.

Personalet som jobber på akvariet er velutdannet og kan snakke forskjellige språk. Hvis du går deg vill eller trenger hjelp er det bare å ringe til dem eller prate med dem.

God tur!

Kommentarfelt
241 Shares