Strender i Mogán – et utrolig utvalg!

Strender i Mogán – et utrolig utvalg!

442 Shares

Nordmenn valfarter nærmest til Mogán-området for å feriere og nyte sine velfortjente dager i solen og på stranden, og på steder som Puerto Rico, Arguineguín og Puerto de Mogán er utvalget av strender enormt!

I tillegg til de mest berømte strendene som finnes langs kysten av Mogán, som Amadores og Anfi, finnes det også en rekke andre mindre kjente strender mange benytter seg av.

Kort fortalt: hvis strendene er viktig når du skal velge deg feriedestinasjon er Mogán-området et helt naturlig og ikke minst klokt valg. Her får du akkurat dét du er ute etter, og totalt ligger det 19 strender som perler på en snor langs en kystlinje på totalt 16 kilometer. Som sagt får du alt fra rolige og bortgjemte strender til strender hvor det er betydelig mer trykk og muligheter for mange forskjellige vannaktiviteter. Klimaet er godt året rundt og det er derfor fullt mulig å ta seg en dukkert akkurat når på året man måtte ønske det!

Les videre for å få bedre innsikt om alle de strendene som finnes i Mogán!

Klikk på lenke for å komme til strand:

* Playa de Amadores
* Anfi
* Playa del Cura
* La Lajilla
* Las Maranuelas
* Playa de Mogán
* Playa de Puerto Rico
* Taurito-stranden
* Aquamarina
* Playa de Patalavaca


Playa de Amadores – de elskendes strand

Amadores strand Mogan

Playa de Amadores, eller ‘de elskendes strand’, kan by på 800 meter strandlinjer og alle fasiliteter! Aadores har utmerkelsen ‘Blått flagg’, og er en fantastisk strand!

Amadores er en ekstremt kjent og meget populær sandstrand i Mogán, og her har utvilsomt flere millionen nordmenn slikket sol og badet opp gjennom årene! Det høres kanskje ut som voldsomme tall, men tenk bare på hvor lenge vi nordmenn har reist på ferie til dette området!

Amadores strand har hvit sand og miljøsertifiseringen blått flagg. Stranden i seg selv er hele 800 meter land og langs promenaden som ligger over stranden finner du et meget bra utvalg av restauranter og butikker. Fasiliteter som toaletter er naturligvis også på plass.

Den nydelige stranden Amadores ligger godt plassert mellom Puerto Rico og Puerto Mogán på sørvest-kysten av Gran Ganaria. Den store bukten, som er godt beskyttet fra havet, kan altså skryte av 800 meter strandlinje med gylden sand og krystallklart vann. Stedet er både behagelig og avslappende og er utvilsomt et favorittvalg blant par som er ute etter en romantisk setting når de skal nyte en dag i solskinnet. Det er derfor ikke rart at Playa de Amadores på norsk betyr ‘de elskendes strand’!

Ballspill og høy musikk er ikke tillatt på stranden, og selv om det hersker en rolig stemning her familier trives godt her i og med at sanden tilbyr perfekte forhold for små barn som kan løpe rundt og leke trygt. Forfriskende drinker, tapas og saftig sjømat tilbys som sagt fra et godt sortiment av barer og restauranter rett bak stranden.

Playa de Amadores fikk det prestisjefylte blå flagget i 2004, og denne prisen gis kun til strender som har oppnådd en høy standard med tanke på vannkvalitet, miljø, sikkerhet og ledelse. Det er dusjfasiliteter på stranden og busser som går hyggig til og fra hotellene, og som gir gjestene en billig måte å reise til stranden på. Billig bilparkering er også tilgjengelig i nærheten.

Fasiliteter:
* Restauranter og barer
* Toaletter
* Dusjer
* Fotvask
* Pedalbåter til leie
* Dykkeområde
* Solsenger og parasoller til leie

Strandtype:
* Rolig vann
* Hvit sand


Anfi – skapt av en nordmann

Anfi strand Mogán

Stranden Anfi – hjertebarnet til forretningsmannen Bjørn Lyng som bygde opp den karibiske stranden og timeshare komplekset helt fra grunnen!


I 1988, i skrivende stund for 30 år siden, var området hvor den 180 meter lange Anfi-stranden ligger i dag bare en åsside ved sjøen. Den norske entreprenøren Bjørn Lyng dro forbi med en båt og sa følgende:

– ‘Jeg skal gjøre det området om til en feriesenter med en karibisk strand.’
– ‘Virkelig?, sa alle andre.
– ‘Ja!’, svarte Lyng

Og så gjorde han det.

Bjørn Lyng bokstavelig talt flyttet et fjell for å realisere den visjonen han hadde, og han hadde en slik omsorg for feriestedet at han avviste den første leveringen av sand rett og slett fordi den ikke var hvit nok! Heldigvis kan man si at hans visjoner om en privat strand for hans gjester var i mot spansk lov, og Anfi-stranden er dermed åpen for alle. Stranden er suveren for familier og par som er på reise og har en innbydende karibisk følelse med helt hvit sand og palmetrær med kokosnøtter i.

Anfi i dag er en slående flott strand og like ved siden finner man en tropisk hage som er anlagt på en øy som er bygd opp av steinene fra den originale åsen. Anfi har også en pen marina og plenty med butikker og restauranter. Selv om Anfi-stranden ikke har den enorme utsikten som man finner på Maspalomas eller den ville sjarmen som man får på Güi Güi-stranden, er dette den perfekte familiestranden med både livreddere og rolig vann. Du kan gjøre alt på Anfi og det betyr alt fra å leie store pedalbåter formet som svaner til å spise pizza på stranden.

Mens du er på stranden kan de se Lyngs enorme og meget attraktive timeshare-kompleks bak deg. Husk også på at du ikke blir forstyrret av selgere på denne stranden heller.

Anfi ligger ved kysten langs veien mellom Maspalomas og Puerto Rico. De fleste bussene som går til og fra Puerto Rico stopper ved anlegget og det er bra parkeringsplass der. Fra parkeringsplassen eller busstoppet går du bare ned den svingete veien ned mot stranden. Du kan også komme deg til Anfi med ferge fra de andre marinaene i sør.

Toalettene på Anfi er like bak promenaden midt på stranden. Solstoler koster 4 euro pr. dag mens parasoller koster 3 euro.

Fasiliteter:
* Dusj
* Toalett
* Fotvask
* Restauranter og barer
* Utleie av solsenger og parasoller
* Dykke- og sportsområder
* Pedalbåter til leie


Playa del Cura – rolig sted

Playa del Cura strand

Playa del Cura er en liten, rolig og intim strand. Det mangler dog litt på fasiliteter for at denne skal score topp.


Playa del Cura er en strand som ligger like ved byen Puerto Rico på Gran Canaria. Stranden er omringet av fjell og i umiddelbar nærhet ligger det mange hoteller. Playa del Cura består av mørk sand og steiner, og har en moderate bølger.

På høyresiden av stranden er det en sandvolleybane, men hvis du vil spille må du huske på å ta med en ball selv. Hvis du liker action i vannet kan du spørre livvakten om å bestille de forskjellige ting som finnes på nabostranden. Dette kan være bananbåter, vannski og paraseiling. Dette betyr at vannsport-entusiaster ikke vil kjede seg et eneste minutt! Man er nødt til å bestille ettersom operatøren av disse aktivitetene ikke holder til på denne stranden.

Stranden er 193 meter lang og det er god plass til å sole seg på begge sider av livreddertårnet. Stranden er i tillegg forholdsvis stille, så her kan man trygt leie seg en parasoll og legge seg ned og slikke sol uten at akkurat dét skulle by på problemer. Playa del Cura er også delt opp i soner for røyking og ikke-røyking.


Det er et lite supermarked rett rundt hjørnet hvor du kan få tak i kalde drikkevarer, frukt og litt lett mat. Det finnes ingen steder hvor du kan kjøpe strandutstyr eller lignende som du måtte ha glemt. Stranden passer derfor kanskje aller best til de som holder til på hotellene i umiddelbar nærhet. Strendene Playa de Puerto Rico og Playa de Amadores er betydelig mer attraktive og har mange flere fasiliteter.

Fasiliteter:
* Restauranter og barer
* Fotvask
* Pedalbåter til leie
* Handicaptilgang
* Utleie av solsenger og parasoller

La Lajilla – det naturlige bassenget

La Lajilla strand Mogán

Denne lille perlen av en strand finner du i Arguineguín, og den har et naturlig basseng man kan bade i. Populær blant skandinaver!


La Lajilla er en strand som er populær blant skandinavene som koser seg i Arguineguín på vinteren! Dette stranden er bare en liten gylden plasterlapp rett ved det naturlige svømmebassenget. Dette stedet er en fredelig sted, og bassenget er varmt og rolig. Det er som oftest travlest her om morgenen i løpet av vinteren ettersom mange skandinaver da stikker ned for å ta seg et lite badder.


Stranden er flott for familier ettersom hvor svømmingen er trygg og hvor barna ikke kan rote seg vekk. Du kommer deg tid ved å gå ned til sjøen i Argunineguín fra rundkjøringen med hvalen og ved å se til høyre rett gjennom palmetrærne. Du kan også gå hele veien fra strendene Anfi og Patalavaca langs kysten.

Fasiliteter:
* Utleie av solsenger og parasoller
* Restauranter og barer
* Fotvask


Las Marañuelas – ekte lokal strand

Las Marañuelas strand Mogan

Stranden Las Marañuelas er en ekte lokal strand i Arguineguín som ligger godt beskyttet til.

Man kan si at Puerto Rico og Playa del Ingles knapt nok eksisterte før turismens inntok, men Arguineguín har bestandig vær en lokal by først og fremst, og en feriedestinasjon deretter. Las Marañuelas den eneste stranden som er lett tilgjengelig sør på Gran Canaria som samtidig har en ekte lokal følelse over seg.

Dette betyr langt i fra at Las Marañuelas ikke er populær blant utlendingene – tvert i mot er den en av favorittene blant de mange overvintrende skandinavene vi finner i området. Det er faktisk så mange av dem der om vinteren at promenaden langs stranden ser ut som og høres ut som at man er hjemme i Norge!

Stranden i seg selv er omtrent 300 meter lang består av mørk sand og er omgitt av palmas, og du finner den i en bukt vest for Arguineguín by. Stranden er beskyttet av et nes og havnen i Arguineguín og vannet er derfor stort sett rolig dag. Selv om det er mulig å leie solsenger og parasoller der er dette et avslappende sted å være.

Langs stranden er det restauranter og barer som serverer både de lokale og skandinavene, og prisene er fornuftig året rundt. Maten, og da spesielt sjømaten, er lokal og velsmakende. Arguineguín har forøvrig flere gode restaurantmuligheter, og da snakker vi om alt fra pizzaplasser til indiske restauranter.


Går du vestover fra stranden kommer du til La Lajilla og det naturlige bassenget der. Fortsett videre langs kysten og du vil da komme til strendene Patalavaga og Anfi.

Fasiliteter:
* Utleie av solsenger og parasoller
* Restauranter og barer
* Dusj
* Handicap-tilgang
* Toalett


Playa de Mogán – perfekt for familien

Playa de Mogan strand

Playa de Mogán er en populær strand som ligger godt beskyttet for vind og vær. Stranden har miljøsertifiseringen ‘blått flagg’.

Playa de Mogán, eller Mogan-stranda, ligger i byen Puerto de Mogán sørvest på Gran Canaria. Stranden er kunstig, hvilket vil si at den er menneskeskapt. Den har derfor ikke har den mørke sanden som er typisk for området, og sanden lyser nærmest gull-beige når solen skinner på den. Stranden har fått miljøsertifiseringen blått flagg, og det betyr at dette er en strand som er høyt ansett og som er ren og pen.

Bukten er beskyttet på hver side av moloer og vannet er derfor nokså rolig der, og man får nesten følelsen av at man svømmer i et vann i stedet for i havet. Det er ikke bratt ut i havet og det er derfor behagelig å dyppe seg i vannet på Playa de Mogán. Ettersom det er lite bølger kan man rett og slett bare nyte vannet og slappe av i solen.

Stranden har en promenade som er flott dekorert med palmer og her blir man nesten invitert til å slentre avgårde og nyte den flotte utsikten over havet. Det er lekeområder for ungene, butikker som selger klær og sko, flere restauranter og til og med et apotek. Det gastronomiske landskapet byr på internasjonal mat samt spansk tapas! Det er både trapper og ramper som leder ned til stranden så her går det an å komme seg ned med rullestol.

På Playa de Mogán finner du også muligheten til å drive med vannsport og du vil derfor ha sjansen til både å slappe av og å være litt aktiv. Pedalbåter, kajakker og vannski kan leies der, og det er også muligheter for paraseiling og bananbåter.

I havnen som ligger rett ved, bare noen hundre meter fra Playa de Mogán, kan du booke båtturer for å se hvaler og delfiner.


Fasiliteter:
* Utleie av solsenger og parasoller
* Restauranter og barer
* Dusj
* Handicap-tilgang
* Toalett
* Leie av pedalbåter
* Lekeplass


Playa de Puerto Rico – en klassiker

Playa de Puerto Rico mogán

Playa de Puerto Rico er en aldri så liten klassiker av en strand! Masse fasiliteter og muligheter for den som vil kose seg på stranden.


Playa de Puerto Rico ligger altså godt plassert i byen Puerto Rico i Mogán. Det er ingen tvil om at stedet befinner seg i hjertet av et fjellandskap hvor utallige hoteller har blitt ført opp, og det er heller ingen tvil om at disse har en stor innvirkning på landskapet og naturen.

Men tilbake til stranden: denne er godt beskyttet av to moloer/bølgebrytere på hver side og den fine sanden glitrer gyldent i sollyset!

Like i nærheten finner du et supermarked og bak dette igjen en liten park. Du kommer deretter til promenaden som ligger på et litt høyere nivå enn selve stranden, og her kan du nyte en rolig spasertur mens du nyter solen. På strandnivået er det en annen promenade som har flere forskjellige butikker som selger strandutstyr og strandklær. Det er også offentlige toaletter tilgjengelig for bruk her.

Du finner naturligvis også masse restauranter og barer hvor du kan nyte en liten matbit eller en forfriskning, og det er både internasjonale og spanske retter tilgjengelig her.


Stranden er også et perfekt sted for vannsportentusiaster, og man kan hygge seg med seiling, båtleie, pedalbåter og mye mer.

Fasiliteter:
* Utleie av solsenger og parasoller
* Restauranter og barer
* Dusj
* Toalett
* Leie av pedalbåter


Taurito-stranden – masse vannsport!

Taurito strand Mogan

Taurito kan lokke med en spesiell beliggenhet og masse vannsportaktiviteter!

Taurito-stranden er godt kjent blant oss nordmenn og dette er en strand som nærmest befinner seg i et landskap av fjell. Her er det én ting å si: mulighetene for vannsportaktiviteter er mange!

Sanden er gråaktig og veldig fin, og på sidene av bukten kan man se masse steiner. Påregn moderate bølger på Taurito-stranden ettersom den ikke er så beskyttet som for eksempel Playa de Mogán.

Fra parkeringen er det ikke så langt til trappene som leder ned til stranden, og hvis du går rett forbi trappene på høyre side kommer du direkte til dykkerskolen. Der kan du melde deg opp til alt mulig, og til og med ta forskjellige kurs.

Ned trappene venter det en liten promenade og der finner du ytterligere dykkerskoler, en vannsport-tilbyder og flere restauranter. Du vil også finne flere små butikker som selger det du trenger på stranden, i tillegg sil suvenirer.

Vannsportoperatøren tilbyr flere forskjellige aktiviteter til den som ønsker en spennende dag i vannet, og dette inkluderer både vannski, kajakker og pedalbåter. Du kan også paraseile eller forsøke å gjøre en skikkelig speedbåt. Alle disse aktivitetene kan bestilles som individuelle aktiviteter, men du har også muligheten til å ta pakkeløsninger – og da sparer du penger.

Revet som ligger rett ved kysten er en interessant undervannsverden, og hvis du er nervøs for å dykke har du snorkle for å få et lite inntrykk av livet der nede. Mer erfarne dykkere kan utforske skipsvrak like utenfor kysten.

Stranden har også en volleyballbane tilgjengelig, men husk å ta med ball. Livvaktene på stranden vil holde øye med deg hele året.


Husk også på at det er en vannpark noen hundre meter fra stranden, og der er det fullt mulig å ha en morsom dag i vannskliene eller bare slappe av i lounge-områdene eller i de mange bassengene. Du kan lese mer om vannparken Lago Taurito her.

Fasiliteter:
* Handicap-tilgang
* Utleie av solsenger og parasoller
* Restauranter og barer
* Dusj
* Toalett
* Leie av pedalbåter
* Dykking
* Vannsport


Aquamarina – liten og intim

Aquamarina strand Mogan

Aquamarina er en rolig liten strand som innbyr til bading i stille vann.


Selvsagt ville leilighetskomplekset Aquamarina ha sin egen strand, og de bestemte seg derfor for å lage det. De tok derfor bare å dekket en betongkoloss med sand og vips så var de i mål. Her er det som regel nokså rolig og årsaken til det er naturligvis at det er andre større strender som er tilgjengelig i nærområdet – slik som Patalavaca og Anfi.

Du får en gylden sandstrand på Aquamarine og det er rolige badeforhold her.

Fasiliteter:
* Handicap-tilgang
* Restauranter og barer
* Utleie av solsenger og parasoller


Playa de Patalavaca – herlig sandstrand med to bukter

Patalavaca strand Mogan

Patalavaca er en strand i Mogán kommune som er populær blant nordmenn i området.

Patalavaca er en strand som er godt kjent for de aller fleste som har opphold seg i Mogán-området og den ligger like nord for Arguineguín. Stranden er omtrent 200 meter lang. Sanden er finkornet og gråaktig og stranden består av to bukter separert av et steinplatå. Du kan forvente et moderat nivå på bølgene. Her kan du også ta en liten spasertur langt promenaden som man når via et par trapper. På stranden finner du flere solsenger og parasoller, og disse er delt i områder for røykere og ikke-røykere.

På høyre siden av den nevnte promenaden har stranden et godt utvalg av barer og restauranter, i tillegg til butikker hvor man kan handle utstyr til strandturen. Restaurantene tilbyr både spansk og internasjonale mat, og du finner flere barer i området som tilbyr forfriskninger.

På venstre siden av promenaden finnes det et massasjesenter hvor du kan spandere på deg en thaimassasje for å lette på spenninger eller rett og slett en avslappende massasje bare for kosens skyld.

Stranden har også en vannsportoperatør men den har ingen egen butikk/kiosk på området. Hvis du vil utforske området med vannski, bananbåt eller leie en kajakk kan du kontakte livredderne og bestille.

I tillegg til utsikten utover havet kan du på høyresiden se båthavnen som ser veldig imponerende ut med alle de fortøyde båtene. Reisende par og enslige som vil ha en rolig og avslappende dag vil føle seg hjemme her. Livreddere er som sagt tilgjengelig og de er der for å se til at du har det trygt og godt hele året. Dette betyr at du også kan slappe litt mer av om du har barn med deg, men du skal naturligvis bestandig huske å passe godt på de små!

Fasiliteter:
* Handicap-tilgang
* Restauranter og barer
* Utleie av solsenger og parasoller

Kommentarfelt
442 Shares