Los Gigantes – en utsikt av de helt sjeldne

Los Gigantes – en utsikt av de helt sjeldne

167 Shares

Når man befinner seg i Los Gigantes kan man se klippene Acantilados de Los Gigantes, Gigantenes klippe, og disse kan sies å være av en slik art som inpirerer både kunstnere og poeter i sine arbeider. I tillegg til å være et fantastisk bakteppe fungerer klippene som en beskyttelse mot de evige passatvindene som preger Kanariøyene. Det betyr kort og godt at vestkysten, hvor Los Gigantes ligger, har det beste klimaet og de fleste timene med solskinn på Tenerife.

Bortsett fra klippene er Los Gigantes også kjent for sin pittoreske havn og Playa de Los Gigantes – et vidunder av en naturlig svart sandstrand.

Foten av klippene ligger under vann og er en ren himmel for det marine livet, og som du sikkert skjønner så gjør dette Los Gigantes til en svært attraktiv plass for de som liker å dykke. Snorkling, kajakkpadling og seiling er også populært, både blant de lokalt fastboende og turistene som kommer til stedet.

Ting å få med seg i Las Gigantes

Med de monumentale klippene som kan ses fra mesteparten av området, så kan man si at Los Gigantes fremstår som en av de mer pittoreske feriebyene i Tenerife. De fleste av de sceniske attraksjonene ligger ved klippene og havet – med god grunn.

Playa de Los Gigantes

Ved foten av klippene i Los Gigantes finnes vi stranden Playa de Los Gigantes, og denne er betagende nær sagt over hele linja. Denne lille, svarte sandstranden er den eneste i byen, og i og med at den ligger mellom marinaen og klippene er bølgene her varsomme, noe som igjen gjør at stedet er perfekt for en liten nedkjølende dukkert. Den fine sanden er også perfekt for å bygge sandslott, og man må jo nesten innrømme at det er en aktivitetet som er morsom for mennesker i alle aldre!

Strandgjestene kan også slappe av på barene som ligger i nærheten og bare å sitte å nyte utsikten over havet, samtidig som man sitter der og ser at verden passerer sakte forbi mens man slurper på en forfriskende drink.

Acantilados de Los Gigantes (Gigantenes klippe)

I og med at Acantilados de Los Gigantes rager 500 meter over havet er disse nærmest umulig å ikke få med seg. På en tåkete dag ser klippene ut til å rage opp i himmelen! Klippeformasjonen utstråler storhet og det er ikke så rart at de innfødte Guanchene trodde at den hadde mystiske krefter. Hvis du virkelig vil nyte synet uten forstyrrende elementer gjør du dette aller best fra stranden Playa de Los Gigantes.

Acantilados de Los Gigantes klippe

Acantilados de Los Gigantes – Gigantenes klippe – er et ufattelig flott syn! Under vannoverflaten eksisterer det et fantastisk dyreliv – perfekt for dykkere og snorklere. Foto: WikiMedia

Los Gigantes Marina

Båthavnen i Los Gigantes kan fremvise noen av de flotteste seil- og fiskebåtene på denne delen av Tenerife. Fartøyene som ligger der og som dekker det rolige og krystallklare vannet er rett og slett som balsam for øynene, og marinaen er et perfekt sted for en rolig spasertur.

Eiendommelige restauranter og barer ligger langs promenaden og besøkende kan nyte mat og drikke i forskjellige prisklasser. Les mer om dette lenger ned.

Utsiktspunktet Archipenque

Liggende på en ås finner man Mirador Archipenque, og dette er altså et utsiktspunkt som gir den aller beste utsikten av Los Gigantes. Man får også et uhindret utsyn over klippene i all sin prakt, og utover dette har man også utsikt over båthavnen og stranden. På utsiktspunktet ligger det også en flott kafé hvor de besøkende kan slappe av med en kopp kaffe eller te og ta inn over seg den slående panoramautsikten.

Ting å gjøre i Los Gigantes

Selv om Los Gigantes er en mer tilbakelent by sammenlignet med sine nabobyer mangler det slett ikke på aktiviteter for mennesker i alle aldre.

Vannaktiviteter

Los Gigantes er et ideelt sted for de aller fleste spennende vannaktivitetene. Du kan blant annet nyte synet av de vare gigantene i havet mens de glir forbi i sitt naturlige habitat ved å stikke på en morsom tur på hval- og delfinspotting.

De som er tilhengere av mer adrenalinpumpende aktiviteter kan stikke på kajakktur, bananbåt eller på vannscooter.

Feriebyen er også hjemstedet til noen av de aller vakreste stedene for dykking og snorkling på hele Tenerife. Det er en rik flora og fauna under vannoverflaten og å utforske vidundrende i havet i Los Gigantes er en sann fryd for sansene. Man finner Atlantis-aktige basaltiske steinformasjoner, rokker av alle sorter og unike og vidunderlige fisker i havet, så hvis du er en dykker vet du nøyaktig hvor du bør legge turen. Dykkersenteret i Los Gigantes ligger ved marinaen, og her tilbys leksjoner og utstyr for så vel nybegynnere som eksperter.

Å se på solnedgangen

I tillegg til å ha et fantastisk naturlig landskap er Los Gigantes også velsignet med en av det vakreste solnedgangene på hele Tenerife. Å få muligheten til å se solen kysse horisonten farvel bak den nærliggende øya La Gomera er så romantisk og fenomenalt som det faktisk kan bli. Den beste måten å nyte dette synet på gjør man ved å sitte med en forfriskende drink på en av barene som ligger ved havet.

Utsikt Los Gigantes

Utsikten i Los Gigantes er en av de største fordelene som denne lille byen kan by på! Den er rett og slett utrolig! Foto: WikiMedia.

Å komme seg til og rundt i Los Gigantes

Los Gigantes er godt forbundet med veier og det offentlige transportsystemet som tilbys gjennom busselskapet Titsa. Den letteste veien å komme seg til byen på er enten fra flyplassen i sør eller faktisk å seile rett inn i marinaen.

Å komme seg rundt i Los Gigantes kan oppfattes som noe krevende for enkelt, og gatene er smale med et stort antall som er enveiskjørte . Det er også vanskelig å finne parkeringsplasser, og dette gjelder spesielt i bykjernen og marinaen. Den beste måten å komme seg rundt i byen på er rett og slett å spasere.

For de som ønsker å komme seg opp og ned fra Puerto Santiago er det utvilsomt best å ta en taxi.

Barer og restauranter

Alt fra tradisjonelle kanariske restauranter til herlige sjømatrestauranter finnes i Los Gigantes, og her er det bare å velge og vrake mellom de forskjellige gastronomiske godbitene som venter.

El Rincon de Juan Carlos

Å spise på El Rincon de Juan Carlos er en glede for både smaksløkene og øynene. Denne koselige Michelin-restauranten (ja, det stemmer!) tilbyr tradisjonell kanarisk mat som passer meget godt til utsikten til klippene og feriebyen under. En toppmeny som tilbyr retter av ypperste merke!

Tipsy Terrace Bar and Bistro

Tipsy Terrace er ikke bare en av de beste restaurantene i Los Gigantes, men stedet har også en av de aller beste barene, beste tennissentrene og er et sted som er glimrende for hele familien. Restauranten tilbyr glimrende mat fra frokost til middag, og her kan man sitte på terrassen i hagen eller ved bord innendørs. I tillegg til baren og restauranten har stedet også et oppvarmet svømmebasseng, golfbane og altså tre forskjellige tennisbaner. Et litt merkelig konsept altså, men det fungerer!

El Rincon de Antonio

Liggende ved enden av marinaen finner vi El Rincon de Antonio, og her tilbys man en avslappende og stille stemning så vel som utsikt over havet og klippende. Her kan du prøve både spansk tapas og tradisjonell kanarisk pudding til lunsj. En god stemning og vennlige ansatte er med på å løfte opplevelsen.

El Pescador

Restauranten El Pescador er kjent for sitt utvalg av fiske-og sjømatretter – og biffer til de som ikke er spesielle tilhengere av frukten fra havet. Denne eiendommelige restauranten er godt likt av gjestene og ligger i hjertet av byen, rett ved det lille torget.

Los Gigantes – for et panorama!

Selv om Tenerife kanskje først og fremst er kjent for den majestetiske vulkanen Teide er ikke dette fjellet det eneste skyhøye synet turister på øya vil få med seg! Los Gigantes og dens massive klipper som tårner opp av havet gir deg en panoramautsikt som er et postkort verdig – og helt unikt for øya Tenerife!

Utsikten som dette feriesteder gir oss er rett og slett magisk og spesielt gjelder dette ved solnedgang. Er du glad i å knipse bilder eller er en kunstnersjel vil dette være en drøm for deg!

Man kan trygt si at naturen, solskinnet og havet er de største fordelene som Los Gigantes er i besittelse av!

Kommentarfelt
167 Shares