Helgeguide – Gran Canaria – 27.-29. april

av Canariposten
0 Shares

Vi har nå altså kommet til den aller siste helgen i april og som vanlig er det nok av spennende og morsomme ting å ta seg til de kommende dagene på Gran Canaria. Èn ting er i alle fall sikkert: smaksløkene dine ser virkelig frem til helgen!

Det er jordbærmarked i Valsequillo, det er potetmarked i Firgas og det er Ostemarked i Guia! I hovedstaden er det outlet motefestival og en festival om elektriske biler. I flotte Puerto de Mogán er det atter en gang tid for malekonkurranse samt at det i Gáldar er ølfestival!

Med andre ord: her må man prioritere knallhardt!


Mesa y Lopes – 26.-28. april – Las Palmas

I det kommersielle området i Mesa y Lopes i Las Palmas er det feiring i helgen, og det betyr to dager med outlet-boder, musikk, moro, aktiviteter for barna, moteshow og forskjellige musikalske fremføringer.

Rambla 1 Plaza de España): Forfriskninger: En variasjon av gastronomiske godbiter til veldig fornuftige priser – hver dag fra 12.00 til 24.00

Konserter:
* Fredag kl. 21.00 – Son X Tres
* Lørdag kl. 19.30 – La Última Llave og kl. 21.30 – Aseres

Rambla 2: Mote, skjønnhet, helse, hjem og tjenester – fredag og lørdag fra 10.00 til 21.30.

* Lørdag kl. 12.00-13.30 – Aktiviteter for barn med klovnen Rafaelillo og ansiktsmaling
* Lørdag kl. 18.00-19.00 – Moteshow med catwalk

Rambla 3 – Håndverksmarked
Fredag og lørdag fra kl. 10.00 til 21.30


La Fiesta del Queso 2018 – 27. april – Santa Maria de Guía

Den eldgamle byen Santa Maria de Guía starter sin feiring av osten og denne skal blant annet filmes av spansk TV og sendes på programmet Tendrete (tradisjonell kanarisk musikk og dans), og dette foregår foran kirken i byen fra kl . 21.00.

Santa Maria du Gúia er kjent som ostebyen og de skal feire seg selv og den fantastiske ‘blomsterosten’ som de har høstet så mye skryt og berømmelse for. Feiringen av alt det som kan forbindes med den lokale osteproduksjonen fortsetter i hele kommunen frem til den 6. mai, så her er det festlige dager i vente.

På lørdag fortsetter feiringen med en ny utgave av Osteballet, og dette starter kl. 20.00 på Plaza Grande. Her vil man altså få kunne se den største samlingen av tradisjonelle dansere på øya og totalt sett skal altså mer enn 150 par delta og gi de besøkende en intim tur i folkeminnnet til de syv øyene.

På søndagen foregår tingene i det historiske senteret i Gúia, og da er det tid for den tradisjonelle folkeminne- og håndverksmessen, og også her får man servert litt tradisjonell musikk og dans. Messen starter kl. 10.00.


Movelec – 2º Salón del Vehículo Eléctrico de Canarias

Det handler om elektriske kjøretøyer på øyas konferanse- og utstillingssenter Infecar på lørdag og søndag.

Dette er den andre utgaven av Movelec – Kanariøyenes eget show for elektriske kjøretøy. På showet vil man få innblikk i den siste utviklingen innenfor feltet og industrien og man får muligheten til å prøve det som er tilgjengelig på Gran Canaria. Man får også informasjon om det miljømessige aspektet samt hva man kan spare på å kjøre elektrisk. Det informeres også om støtte og insentiver ved kjøp av elektriske kjøretøy og man skal ikke se bort i fra at det kan bli aktuelt med en prøvetur også.

Åpningstider: Lørdag 10.30-20.00 og søndag 10.30-17.00

Inngang: 1.50 euro.


VII Pintura Rapida – 28. april – Playa de Mogán

På lørdagen er det bare å ta turen til Playa de Mogán for å få med seg ‘hurtigmalings-konkurransen! Byen vil da bli et levende kunststudio og dette er den 8. konkurransen i rekken.

Det er Mogán kommune som arrangerer og konkurransen vil føre kunstnere fra flere land sammen, og man får se forskjellige stiler og teknikker som tas i bruk for å skape kunst om det lokale landskapet, monumenter eller folket i Playa de Mogán.

Malingen starter kl. 09.00 og kunstverkene må være ferdig til. 15.00.

Alle over 16 år kan delta og man må melde seg på den samme dagen (lørdag) før kl 08.30. Har du en kunstner i magen? Delta da vel!

Deltakeravgift: 5 euro.


Gáldar Beer and Rock ´n Swing Festival – 28. april – Gáldar

Gáldar gjør seg klar til for en ny utgave av sin ølfestival, og dette året handler det om en hyllest til 50- og 60-tallets musikk og derfor har man endret navnet til Beer and Rock ´n Swing Festival!

Denne nye utgaven arrangeres på lørdag på Plaza de Santiago og festivitasen starter kl. 12.00 og inneholder opptredener av blant annet ‘The Bar Riders’. Det vil også bli rock´n roll-dans, swing og rockabilly-verksteder, samt ambient-musikk med en DJ i denne sjangeren.


I Torneo Voley Playa 4X4 Anfi del Mar – 28. april – Mogán

Dette er den første utgave av en strandvolley-turneingen 4×4 Anfi del Mar, og her deltar 12 lag dannet av lag fra forskjellige land. Landene som blant annet er representert er Italia, Norge, Tyskland, Litauen, Mexico, Sverige med flere. Alle møtes på lørdag på Anfi-stranda hvor både spillerne og publikum kan nyte det lille paradiset med sol, strand, musikk, underholdning og mye strandvolleyball!

Kampene starter kl. 09.00 på lørdagen.


Fiesta de la Papa – 29. april – Villa de Firgas

Det handler om poteter, poteter og atter poteter på den fjerde potetmessen i Firgas, nord på Gran Canaria. Fra klokken 10.00 om morgenen til kl. 15.00 vil det være full rulle på Plaza de San Roque og området rundt. Her blir det jordbruksmarked, håndverksmarked og gastronomisk marked, og mellom kl. 11.00 og 13.00 får man noen herlige kulinariske utstillinger og smaksprøver av forskjellige gastronomiske retter hvor poteten har hovedrollen!

Kl. 13.00 blir det en liten konsert med ‘Vocal Siete’.


Feria de la Fresa – Valsequillo – 29. april

Vi har igjen kommet til den tiden på året hvor man nesten kan kjenne smaken av sommer, og kan man egentlig kjenne det bedre enn ved å smake på ordentlige jordbær som er dyrket å Kanariøyene? Trolig ikke!

1500 kilo ed jordbær har blitt plukket, og alt dett er gjort bare for at du skal kunne få smake gratis – og det hele foregår naturligvis på den sjette utgaven av jordbærmessa i Valsequillo på Gran Canaria!

Jordbær med fløe, jordbær med honning, iskrem, smoothier, juice og massevis av andre søte godsaker med jordbær er bare noe av det som venter på deg på dette velsmakende markedet!

Det er rett og slett en perfekt dag som venter på deg og din familie, så reis til Valsequillo nyt de deilige, røde bærene!

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like