Illustrasjonsfoto: PxHere Tre nordmenn har druknet på Kanariøyene siden 2015

Tre nordmenn har druknet på Kanariøyene siden 2015

Uvitenhet og uforsiktighet får skylden i følge rapport

18 Shares

Totalt har 92 utlendinger omkommet i drukningsulykker på Kanariøyene fra januar 2015 til april 2018 viser en rapport som er utarbeidet på initiativ fra Cabildo de Gran Canaria. Den samme rapporten viser til at 184 utlendinger har vært involvert i akvatiske ulykker på øyene i den samme perioden. Tre nordmenn har omkommet i drukningsulykker.

Tyskerne topper den dystre statistikken med 34 dødsfall, etterfulgt av briter (12), franskmenn (5), polakker, nordmenn og sveitsere (3), mens øvrige hvor nasjonaliteten ikke er spesifisert teller 5 dødsfall..

Uforsiktighet får skylden

Uforsiktighet og uvitenhet er hovedårsaken til alle disse ulykkene, og spesielt gjelder dette at man ignorerer røde flagg på strendene, bading på strender som ikke har livreddere samt at man beveger seg i havområder med sterke strømmer.

Totalt sett står utlendingene for 70% av drukningsulykkene på Kanariøyene mens 30% er spanske statsborgere. Bare i løpet av årets første fire måneder står utlendinger for 89% av drukningsulykkene – fordelt på seks forskjellige land.

Vil informere turistene

Som et resultat av dette ønsker man nå å øke bevisstheten til turistene på Kanariøyene gjennom kampanjer som belyser problematikken.

For å bedre tallene i denne statistikken, som hovedsaklig går ut over utenlandske besøkende langs Kanariøyenes 1500 kilometer med kystlinje, ønsker man å få turistsektoren til å ta et større ansvar for å generere en kultur hvor trygghet ved vannet skal prege de millionene av besøkende som kommer til øyene.

I dag er det totalt 35 hoteller som har audiovisuelle kampanjer hvor det opplyses om de forskjellige risikoene som fins når man bader, og disse er spilt inn på seks forskjellige språk (spansk, engelsk, tysk, italiensk, fransk og svensk). Hotellkjedene som kjører disse er Lopesan og Gloria Palace.

Femti andre hoteller er ventet å bli en del av dette initiativet.

Vi oppfordrer derfor våre lesere om å vise respekt for værvarslinger, bølgevarsel, flaggene på strendene samt å utvise generell forsiktighet når man skal bade.

Kilde: Canarias7

Kommentarfelt
18 Shares
Forrige Litt regn på Kanarøyene i helgen
Next Vind og bølger ventet i dag

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Utleieprisene eksploderer på Kanariøyene

Det har vært en ellevill prisvekst i utleiemarkedet på Kanariøyene det siste året.

Nyheter

Tejeda vil ikke feire Mandelfestivalen i år

Bystyret i Tejeda har kommet til en endelig beslutning om at Mandelfestivalen ikke vil bli arrangert i år på grunn av den dårlige værmeldingen i helgen, og avgjørelsen ble tatt

Nyheter

Tysk turist på Kanariøyene med Coronaviruset er i fin form

Den tyske turisten som fikk påvist coronasmitte på La Gomera på Kanariøyene er i fin form.