Joda – det blir mer vær og gule varsler!

Joda – det blir mer vær og gule varsler!

Vind, bølger og noe regn

29 Shares

Du blir kanskje lei av å høre om været når du befinner deg på et sted hvor det etter alle solemerker burde være stabilt og varm, men samtidig: situasjonen på Kanariøyene har vel strengt tatt vært alt annet enn stabil de siste ukene, og som vi sier: det meldes om enda mer var på øyene!

Det sies at hvis man ikke har noe annet å prate om så prater vi mennesker helst om været, så nå er det bare å sette seg godt til rette: du skal få samtale-påfyll hos oss på Canariposten.no!

Gule varsler foreligger for øyeblikket over de fleste av Kanariøyene og dagen i dag ligger an til å bli preget av vind, regn og store bølger – litt avhengig av hvor man befinner seg. Lanzarote og Fuerteventura stikker av med det beste været og her ingen varsler hengende over seg.

Fortsatt utstabilt med sterke vinder og moderat regn

I løpet av de forrige regnfallet samlet Gran Canaria alene opp solide 2.400 millioner liter med vann, før det roet seg noe i går – selv om det langt i fra var bra over alt. Etter litt ro er det altså igjen på tide md ruskevær, og i dag venter det altså mer vind, større bølger og endel regn – og man frykter sågar at varselnivået kan bli hevet til oransje, men vi får rett og slett vente å se.

Værvarselet sier imidlertid at regnet som er ventet i dag er av en mer moderat karakter enn det man opplevde i helgen, og som sagt dro Gran Canaria absolutt inn sin del av vann i helgen. I La Aldea-dammene bergenes det at det man har samlet opp 1.600 millioner liter vann, og det sies at det skal holde for 7 måneders forbruk – det er i hvert fall godt for noe!

Værvarsel Kanariøyene 27.02.2018

Det blir en del vær også i dag på Kanariøyene. Vind, bølger og regnbyger ventes.

I følge AEMET vil været i dag preges av sterke vindkast som kan bli noe lignende som de på søndag, så man utelukker ikke i dag at varselet kan bli endret til oransje. Man forventer vindkast opptil 23-24 m/s i høyereliggende områder, i øst og vest,og opptil 25 m/s i utsatte områder på øyene lengst vest.

Det vil ikke bli så alvorlig med tanke på regn, og der holder nok varselet seg på gult. Intervallene med regn blir forholdsvis små, men man utelukker ikke kraftige byger med opptil 20 mm nedbør i vest og sør på La Palma, Tenerife og Gran Canaria.

Hva med morgendagen, onsdag?

Onsdagen vil også bli preget av en del bølger som vil påvirke hele øygruppenm, og her snakker vi om en størrelse på mellom 7 og 9 meter på øyene lengst vest. Første halvdel av dagen preges av skyer som beveger seg fra vest til øst, mens man venter mer klarvær utover ettermiddag/kveld.

Når det gjelder temperaturene så vil de stige noe.

Kommentarfelt
29 Shares
Forrige Ustabiliteten i været fortsetter
Next Fransk paraglider alvorlig skadd på El Hierro

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Langtidsleie Gran Canaria

Høsten og vinteren i Norge kan være kald, lang og mørk, men det er naturligvis store forskjeller på hvor man bor i landet. Uansett: det norske væråret forløper seg på

Gran Canaria

Mer enn 570 deltar i løp i Arguineguín

Det blir en dag i idrettens tegn i Arguinguín på søndag. 5- og 10-kilometers løp arrangeres samt en veldedighetsmarsj. Også barna får delta i kortere løp!

Nyheter

Engelsk jente voldtatt av to på Las Americas-stranden

Ung engelsk jente ble berget av en politimann i sivil da hun ble voldtatt på stranden i Playa de Las Americas.