José Luis Gonzáles Stenger skolene på Kanariøyene i dag

Stenger skolene på Kanariøyene i dag

Uværet Emma skaper problemer

65 Shares

Etter en anbefaling fra direktoratet for sikkerhet og nødsituasjoner har utdanningsmyndighetene på Kanariøyene i følge en uttalelse besluttet å suspendere all undervisningsaktivitet på øyene Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera og El Hierro.

Beslutningen ble tatt etter at meteorologene har varslet om sterk vind med en styrke på opptil 26-27 m/s i kastene. Stormen som nå passerer Kanariøyene har fått navnet Emma.

Frykter vindkast på opptil 36 m/s!

Myndighetene på Kanariøyene har altså bestemt seg for å innstille all undervisning i dag, og dette gjelder for øyene Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera og El Hierro, og dette kommer altså i forkant av den ventede stormen som man frykter kan komme med vindkast på hele 36 m/s – selv om meldingene fra Aemat begrenser dette til 26 m/s i sitt varsel.

Varslingen om å stenge skolene gjelder altså samtlige Kanariøyer, med unntak av Lanzarote og Fuerteventura, og årsaken er altså passeringen av en ny værfront – den tredje i løpet av de siste dagene.

Man har gått til dette skrittet med tanke på værvarslingene som indikerer at øygruppen i løpet av de kommende timene blir truffet av sterke vinder fra sørvest. Vinden vil snu mer vestlig mot ettermiddagen og da kunne komme med vindkast som kan nå opptil 36 m/s – og kanskje til og med høyere.

Vinden vil kjennes aller mest i noe høyere strøk på øyene, samt naturligvis også på toppene og på østsiden av øyene – rett og slett på grunn av at de ligger i lé for den direkte vinden, men som et resultat av nettopp dette kan oppleve at effekten av vinden blir sterk.

Aemat har sagt at byområdene i de to hovedstadene på øyene, Las Palmas (Gran Canaria) og Santa Cruz (Tenerife) vil slippe unna det verste været.

Man venter høye bølger og mye sjø på opptil 6 meters høyde for hele El Hierro, La Gomera, Fuerteventura og Lanzarote. Det samme gjelder for vestkysten av La Palma og de nordlige delene av Tenerife – samt områdene omkring Santa Cruz.

Når det gjelder kysten på Gran Canaria og øst-og vestkysten på La Palma, samt øst og vest av Tenerife er det et gult bølgevarsel som gjelder – altså bølger opptil 5 meter.

Kommentarfelt
65 Shares
Forrige Oppgraderer til oransje varsel på Kanariøyene
Next Fly fra Oslo til La Palma omdirigert på grunn av vind

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Mange asfaltarbeider ferdigstilt i Arguineguín

Mogán kommune viser frem gater med nylagt asfalt og lover enda flere arbeider i tiden som kommer.

Nyheter

Hva skjer på Gran Canaria i helgen? 26. – 28. januar 2018

PS. Husk å bli medlem av Nye Canariposten på Facebook! Oj, oj, oj! Selv om sydligere strøk som dette rom regel skal holde seg tørre og solrike, forventes det sterke

Lanzarote

Vil ikke ha ny strand og hotell i Costa Teguise, Lanzarote

Økologister, politikere og Cesar Manrique-stiftelsen på Lanzarote har satt seg kraftig til motmæle når det gjelder planene om å lage en ny kunstig strand og et hotell i Costa Teguise.