Foto: Maspalomas.com Maspalomas Gay Pride 2018 braker løs!

Maspalomas Gay Pride 2018 braker løs!

Full trøkk med rundt 200.000 besøkende!

6 Shares

Førstkommende torsdag er det klart for årets utgave av Maspalomas Gay Pride – og i år forventer man en betydelig økning av besøkende sammenlignet med fjoråret ettersom 200.000 mennesker fra fem forskjellige kontinenter er ventet!

Dette ble nylig bekreftet under en pressekonferanse med lederen i LGBT (foreningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner), Fernand Ilarduya. Han understreket at årets utgave vil ha en intens første del med kultur som kunst- og fotoutstillinger, bokpresenteasjoner og mye mer.

Ilarduya sa også at hotellbelegget har økt med 5% de første fem dagene av Maspalomas Gay Pride og at dette viser at turistene har kommet til Maspalomas Costa Canara tidligere for å nyte litt godt vær – noe som igjen er positivt for økonomien til feriedestinasjonen.

200.000 mennesker vil feire!

Fra 3. mail vil altså mer enn 200.000 mennesker feire at Maspalomas atter en gang skal være et verdensikon for mangfold og likhet. Det er jo også en kjennsgjerning at Maspalomas Costa Canaria har vært en pioner når det kommer til toleranse og respekt, og arrangørene vil at årets festival skal være en stor feiring for absolutt alle!

Maspalomas står for rettferdighet, kjemping for toleranse og respekt, underholdning og tiltrekning. Kort fortalt: mai vil være en måned hvor Maspalomas, globalt sett, blir stedet hvor man sammen kan kjempe for integrasjon og moro, og det er akkurat dét Maspalomas Gay Pride står for.

Man kan nå faktisk begynne å referere til arrangementet som en interkontinental happening og ikke bare en europeisk happening, og dette gjenspeiles i alle de menneskene som kommer hit fra mer enn 30 forskjellige land – og fra 5 kontinenter!

Myndighetene har vært linket opp til Maspalomas Gay Pride helt siden starten og fra den kanten sier man at denne flotte utendørsfestivalen er noe som er veldig bra for Kanariøyene.

Isabel Jorge, som representerer hotellkjeden Lopesan Group, sier at de er takknemlig for å få delta i et arrangement som kjemper for likhet og toleranse, og at de vil være med på å støtte arbeidet med å gjøre Gran Canaria til en LGBT-destinasjon. Andre selskaper, som for eksempel Provital, er også glade for å være utvalgt som det selskapet som skal stå for sanitær-tilbudet under Gay Pride.

Maspalomas Gay Pride kjører fra 3. til 13. mai og, som vanlig, vil shoppingsenteret Yumbo være episenteret for mangfold og respekt, og der vil dusinvis av forestillinger finne sted. Internasjonale artister som Vengaboys, den kjente nederlandske gruppen fra 90-tallet, stiller opp og det samme gjør Ruth Lorenzo som deltok for Spania i Eurovision 2014.

Kommentarfelt
6 Shares
Forrige Vin: 2017-årgangen fra Lanzarote med toppscore
Next Seismisk sverm med over 50 skjelv i Enmedio-vulkanen

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Kanariøyene

Smitten ute av kontroll på Gran Canaria

Smitten av koronaviruset er ute av kontroll på Gran Canaria. Nytt dødsfall og høy smitte de siste 24 timene.

Aktiviteter

Hva kan du gjøre på Gran Canaria i helgen – 9.-11. mars 2018

En glitrende helg ligger foran oss, og det er derfor bare å gjøre seg klar. Det er et par store arrangementer som skal avholdes og deriblant karneval i Maspalomas og

Nyheter

6 strender på Kanariøyene blant de beste i Spania

I en kåring på TripAdvisor kommer det frem at strendene på Kanariøyene er blant de beste og mest populære i Spania! Tre av strendene ligger på Fuerteventura, to på Gran