Grafikk: National Hurricane Center Kan få besøk av den tropiske stormen Theta

Kan få besøk av den tropiske stormen Theta

- Kan bli både høye temperaturer, regn og vind

197 Shares

Den tropiske stormen ‘Theta’ fortsetter sin klare kurs mot Madeira, men de siste analysene og anslagene antyder at stormen i løpet av helgen kan endre kurs og bevege seg mot Kanariøyene.

Kursendringen kan søndagen føre til både regn og sterk vind på toppene, men allerede fredagen kan stormen faktisk føre til økte temperaturer – og da helt opp i 30 grader.

National Hurricane Center i USA peker i sin siste prognose på at Theta avanserer fra senter av Atlanterhavet og går mot Madeira, og stormen kommer med vindkast på 99 kilometer i timen – altså 27 m/s. Prognosen indikerer at stormen vil fortsette østover, men den vil etter hvert miste styrke.

Som sagt så sier varselet at stormen kan endre litt på kursen og dermed muligens treffe Kanariøyene til helgen, men vil da sannsynligvis kunne karakteriseres som et tropisk lavtrykk med en betydelig svekkelse i vinden – og da omtrent 10-20 m/s.

Det vil da også komme noe regn og trolig på de vestligste øyene. Statsmeteorologene i Aemet utelukker imidlertid ikke veldig sterk vind på lørdag i de øvre områdene på Tenerife.

Som nevnt så vil stormen Theta også bringe med seg en økning i makstemperaturene og fra i morgen vil man kunne se 30-tallet i kystområdene.

På kartet under ser du hvor vinden mest sannsynlig vil treffe – og da er det feltene i gult som er mest utsatt.

Tropisk storm Theta kart

Kommentarfelt
197 Shares
Forrige 45 immigranter kom til Gran Canaria i morges
Next Ting du kan gjøre når du venter på dra til Kanariøyene

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Gjør Puerto Rico grønn til St. Patricks Day

Mogán by ønsker for andre året på rad å være med å feire St. Patricks Day, og de gjør man ved å gjøre Puerto Rico, en av hovedområdene for turisme,

Gran Canaria

Portugisisk krigsskip på Las Canteras

Portugisisk krigsskip observert på stranden Las Canteras i Las Palmas. Canariposten tipset av leser.

Nyheter

Playa de Mogán har fått 1250 tonn sand

Arbeidene på Playa de Mogán er ferdig – 1250 tonn sand kjørt på plass!