Foto: PxHere.com Dette kan du få i straff for å bryte karantenereglene

Dette kan du få i straff for å bryte karantenereglene

Nordmenn på Gran Canaria ignorerer restriksjonene som er satt

83 Shares

I går kunne Canariposten melde om at myndighetene i Spania har innført strenge restriksjoner når det kommer til muligheten til å bevege seg utendørs. Vi understreket og oppfordret de av våre lesere som befinner seg der om å etterfølge de bestemmelser som er gitt.

Det er trist å lese i mediene at mange ignorerer bestemmelsene som er gjort, og vi advarer mot dette – det kan få alvorlige konsekvenser ettersom politiet har blitt gitt utvidede fullmakter til å håndheve dette.

Bøter og fengselsstraffer

Politi og sikkerhetsstyrker skal altså håndheve bevegelsesrestriksjonene, og hvis man ikke etterfølger de bestemmelsene som har blitt erklært som en følge av Spanias unntakstilstand så kan dette få nokså alvorlige konsekvenser.

Vi snakker her om alt fra bøter fra 100 euro, altså over 1100 kroner, og fengselsstraff i 3 måneder for ikke å etterfølge pålegg fra politiet. Hvis man skulle miste beherskelsen helt og legge hendene på politiet så vil dette kunne medføre fengselsstraff på opptil 4 år.

Vi minner også på om at politiet i Spania er noe helt annet enn hva man er vant med hjemme i Norge.

I følge den lokale avisen La Provincia kommer det frem at man kan få alt mellom 100 og 600 euro for å fjerne en forsegling eller flytte et gjerde, og opptil 30.000 euro for å nekte å identifisee seg selv til politiet – altså nærmere 350.000 kroner.

For handlinger som setter den allmenne helsetilstanden til befolkningen i fare er det snakk om bøter på opptil 680.000 kroner.

Hvis man ikke lytter til pålegg fra politiet kan dette medføre alt fra én til tre måneder i fengsel.

Nåværende bestemmelser vil være gyldige i 15 dager. Supermarked-kjeden Mercadona kutter i åpningstiden og begrenser hvor mye man kan handle for å unngå store ansamlinger med mennesker og for å sikre tilgangen til mat.

Tilnærmet portforbud

Man har kun mulighet til å bevege seg utendørs ved følgende tilfeller:

* Mathandling
* Legebesøk
* Apotekbesøk
* Bankbesøk
* Arbeid
* Omsorg av eldre mennesker eller mennesker som er avhengig av hjelp

Spaserturer, fjellturer, fotturer, strandturer og alle lignende aktiviteter er ikke tillatt.

* Det er 101 aktive tilfeller av coronasmitte på Kanariøyene
* Det er alvorlig for 9 av de smittede
* 33 personer er innlagt på sykehus

Kommentarfelt
83 Shares
Forrige Bli innendørs!
Next Ytterligere 2 døde - 11 totalt på Kanariøyene

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Det skal pusses opp i Maspalomas-området!

San Bartolomé de Tirajana kommune vil bruke mer enn 29,4 millioner euro, eller snaut 290 millioner kroner av overskuddet fra i fjor, til å dekke nødvendige utgifter i forbindelse med

Gran Canaria

Det fortapte tempelet på Gran Canaria – Risco Caído

Opplev den før-spanske tiden, og legg turen til Risco Caído hvor de innfødte hadde sitt praktfulle og helt spesielle tempel!

Nyheter

Slo Gabriel Cruz (8) med øks og kvalte gutten

Ana Julia Quezada tilstår overfor La Guardia Civil drapet på åtte år gamle Gabriel Cruz, men sier at dette skjedde etter en krangel. Hun sier at gutten hadde truet henne