Lanzarote

Lanzarote

116 Shares

Nyttige linker:
* Værmelding Lanzarote
* Restaurantanbefalinger Lanzarote


Lanarote ligger snaut 112 kilometer vest for kysten av Afrika og er den østligste av Kanariøyene og samtidig en av de minste. Til tross for dette er øya en populær turistdestinasjon og som kjent så er det solskinn året rundt, vakre strender og et godt utvalg av attraksjoner og turistfasiliteter.

Som de øvrige Kanariøyene har Lanzarote et vulkansk landskap, og du kan nesten sitte med inntrykket av et du befinner deg i et månelandskap. Faktisk er det slik at filmen Planet of the Apes ble filmet her, så det sier bare litt om hvilken landskap dette er.

Lanzarote bølger

Surfere trives godt på Lanzarote!

Øyen har forøvrig en World Network of Biosphere Reserves-status som er gitt av UNESCO. Så nylig som i det 18. og 19 århundret har det vært vulkanske utbrudd på øya, og det tørre klimaet (og mangel på erosjon) betyr at dette vulkanske landskapet ser ut akkurat slik som det så ut like etter utbruddene.

Lokale myndigheter har også kommet med reguleringen med tanke på øyas utseende, og det betyr at det blant annet ikke er lovlig med store reklameskilter eller høye bygninger på Lanzarote. Uansett om du ser etter en lat strandferie eller en ferie med actionfylte eventyr så vil Lanzarote kunne tilfredsstille dine behov!

Lanzarotes historie

Med sitt vulkanske opphav ble Lanzarote skapt for over 35 millioner år siden av det som er kjent som Canary Hotspot. Det har også vist seg at den var den første av øyene til å bli bebodd, og de første bosetterne var fønikierene som kom rundt 1100 før Kristus. Greske forfattere og filosofer skrev om Hesperidenes Hager – fruktbarhetens land.

Det var mange bosettere og ekspedisjoner som ble betatt av øyas flora og fauna opp i gjennom århundrene. Øyen var okkupert av romerne og maurerne før kastilianerne kjempet og erobre øya i det 14. århundre. I 1585 ble disse igjen fjernet av en ottomansk admiral som tok kontroll på øyen.

I løpet av århundrene har det forekommet flere vulkanske eksplosjoner både i det 17., 18. og 19. århundre.

Interessante steder på Lanzarote

Blant de mange fantastiske vulkanske formasjonene man finner på Lanzarote finner man også den lengste vulkanske tunellen i verden – Atlantida-tunellen. Denne er over 7 km lang og inkluderer La Cueva de los Verdes og Jameos del Agua.

Nasjonalparken Timanfaya er trolig den mest populære attraksjonen på hele øya og inkluderer Las Montañas del Fuego (ildfjellene). Området er et naturlig fenomen som ble skapt av utbruddene på 17. århundre som ødela hele den sørlige regionen av øyen. Resultatet er et nærmest uhyggelig månelandskap – dette bør man absolutt få med seg hvis man skal til Lanzarote!

Timanfaya nasjonalpark lanzarote

Timanfaya nasjonalpark gjør et nærmest uhyggelig på deg!

Hvis du ønsker å finne ut mer om kunsten og kulturen på Lanzarote er en til til Cesar Manrique-stiftelsen så på listen din. Cesar Manrique var en lokal kunstner og arkitekt som kjempet for å holde Lanzarote fri for høye bygninger og overutvikling, og krevde at ingen bygninger måtte være høyere enn det høyeste palmetreet, samt at det måtte være lik farge på bygningene.

Han etterlot sitt distinkte artistiske stempel over store deler av øya og stiftelsen finner du i Taro de Tahiche, og er en av de beste presentasjonene over hans arbeid.

Et annet av Cesar Manrique arbeider, hans siste faktisk, var den fantastisk Kaktushagen. Hagen er hjemme til over 10.000 kaktuser og disse tilhører over 1400 arter fra Amerika, Madagaskar og naturligvis Kanariøyene.

Los Jameos del Agua er en spektakulær formasjon av lavabobler som ble dannet under et vulkenutbrudd for rundt 3.000 år siden. Disse finner du like ved de grønne hulene nord på Lanzarote, og interiøret av lavaformasjonene har blitt et dansegulv, to barer og et konsertlokale med plass til 600 tilskuere – der kan du nyte den naturlige akustikken av dette naturfenomenet.

Strender på Lanzarote

Lanzarote har en stor variasjon av vidunderlige strender og til tross for den vulkanske naturen på øya så finner man flere nydelige hvite strender slik som Playa Blanca og Papagayo. Det er en unik kontrast mellom de vakre hvite strendene i nord til den mørke vulkanske sanden på Puerto del Carmen, og dette er med på å gjøre Lanzarote til et helt spesielt sted å feriere.

Playa Grande er hovedstranden på Puerto Del Carmen og er en lang strand som er tilknyttet et travelt hotell. Det er vulkanske strender i området fra flyplassen i Arrecife, Gucimeta, til gamlebyen i Puerto Del Carmen.

Når gamlebyen ligger den bildeskjønne stranden Playa Chica hvor du kan delta i sportslige aktiviteter slik som dykketimer, vannski, paraseiling eller snorkling.

Papagaya strand lanzarote

Papagaya er en av de aller vakreste strendene på Lanzarote!

Sør på øya nær hotellkomplekset i Playa Blanca ligger den vakreste av alle strendene på Lanzarote – Papagaya. Denne vakre hvite stranden er et paradis for de som elsker strender, dog skal man huske på at nudister også er velkomne her. Stranden er åpen for alle slik at man kan nyte den.

Hvis du liker vannsport slik som surfing og bodyboarding bør du legge turen til strendene Famara og La Santa i vest. Famara er berømt for surfingen sin, men den er definitivt ikke for nybegynnere eller de som er engstelige av seg.

Nord på øya, i nærheten av byen Orsola, er det noen veldig attraktive hvite sandstrender hvor sanden har blitt blåst over fra Sahara-ørkenen. Strendene er isolerte men kan nås til fots. I nordøst er det Costa Teguise-hotellet, hvor hovedstranden er Las Cicharas, som er en favoritt for vindsurfere. Det er mange internasjonale mestere som har kost seg i bølgene der!

Til slutt er det den gyldne stranden El Reducto som ligger ved Arrecife – hovedstaden på Lanzarote. Der er det supre fasiliteter og du finner også noen av de beste Kanariske barene og restaurantene der.

Festivaler

Det årlige karnevalet finner som regel sted i slutten av februar eller begynnelsen av mars og er en spennende hendelse på kalenderen i Lanzarote. Man får oppleve flotte prosesjoner hvert eneste år i Arrecife og i de andre viktigste turiststedene.

Klima

Lanzarote nyter godt av et mildt og tørt klima med gjennomsnittlige dagtemperaturer fra 21 grader i januar til 29 grader i august. Det årlige regnfallet er på bare 140 millimeter og dette gjør Lanzarote til en perfekt destinasjon året rundt.

Få noen reisetips i denne videoen!

Kommentarfelt
116 Shares