La Graciosa

La Graciosa

3 Shares

Det er ingen tvil om at Lanzarote kan by på massevis av flotte opplevelser, men allikevel har man kanskje lyst til å nyte enda flere strender og et enda roligere liv – og det vi snakker om da er Kanariøya La Graciosa!

Denne spesielle øya er for de sensitive reisende – de som vet hvordan man skal nyte naturen, stillheten og skjønnheten, så vel som de solrike og stille strendene.

La Graciosa er kanskje en av de få stedene i Europa hvor det ikke finnes asfaltveier, og er den mest ukjente øya og den som i størst grad nok kan by på den aller mest overdådige sinnsroen av alle Kanariøyene!

Litt generelt

Hva som er opprinnelsen til La Graciosas navn er uklart, men kanskje er det på grunn av de fascinerende fargene på strendene og de vulkanske fjellene, og hvordan disse kan forandre seg fra soloppgang til solnedgang – for deretter å farge forskjellige landskaper i forskjellige toner fra rødt til gult gjennom hele spekteret av brunt og oker.

De som søker et sted som er helt annerledes vil bli storartet fornøyd av denne sjarmerende og perfekte og passende øyen.

La Graciosa er en flat øy hvor fire veldig forskjellige vulkanske enheter skiller seg ut – og det er den som heter Las Agujas med sine 266 meter som er den høyeste.

Øya har to bebodde kjerner:

Pedro Barba

Pedro Barba er den andre menneskelige bosettingen som koloniserte øya La Graciosa, og i dag er denne gjort om til en eksklusiv og privilegert ferieresort. Grunnleggerne av Pedro Barba kom som en andre bølge av familier som bestemte seg for å følge eksempelet til folket fra Caleto del Sebo.

Fra 1930-tallet og frem mot 60-tallet ble denne lille landsbyen av lave hus med tykke vegger, med sitt overveldende lys og generøse hav forvandlet til et paradis hvor emigrasjonen på Lanzarote en gang startet.

Pedro Barba La Graciosa

Landsbyen Pedro Barba er en stille liten plett på vår jord.

Caleta del Sebo

En enhet av hvite hus og sandete strender er bildet som tilbys av hovedstaden i den mest orientalske øya av Kanariøyene. La Graciosa ligger nær en av verdens mest rikeste fiskebanker og det er dette som er innbyggernes hovedinntektskilde.

Det er nettopp på grunn av dette at Caleta del Sebo ble grunnlagt på midten av 1800-tallet.

Caleta del Sebo La Graciosa

Caleta del Sebo – stedet du reiser for å få ro og fred!

Kommentarfelt
3 Shares