Arguineguin – lille Norge!

Arguineguin – lille Norge!

0 Shares

Arguineguín er en velkjent klassiker blant ferierende nordmenn som ønsker sol og varme – til en hver tid på året! På sørkysten av Gran Canaria ligger denne perlen som kan lokke med behagelige temperaturer året rund, badeliv og mye annet.

På disse disse sidene får du tips til hvordan du kan finne billige hoteller i Argunieguín, og det innebærer at du bare er noen få tastetrykk unna en deilig ferie med fantastisk varme og muligheter for bading.


** Bestill ditt hotell i Arguineguín nå hos Hotels.com! **


Fra fiskerlandsby til ferieresort

Argunineguín er en liten by som ligger ved enden av motorveien som, inntil forholdsvis nylig, ikke var så veldig mye mer en en fiskerlandsby. Havnen er fremdeles i full sving, men Argunineguín har etter hvert utviklet seg til å bli en skikkelig turistresort med moderne hotellkomplekser.

På tross av dette har byen klart å bevare sin originale og hyggelige kjerne med flere gode fiskerestauranter og fiskerbarer langs havnen – og alt dette gjør i sum at et besøk hit absolutt er verdt det!

Den travleste dagen er på tirsdag og da arrangerer Argunineguín det største markedet på hele Gran Canaria! Hvis du ønsker å slippe unna trafikken på veien kan du ta skyssbåt fra Puerto Rico eller Puerto Mogán for å besøke markedet og ta en spasertur rundt havnen.

Det finnes også en koselig havnepromenade som forbinder Argunineguín med de vakre strendene og buktene i Patalavaca.

Det første du bør gjøre!

Gå nedover i Argunineguín til du kommer til sjøen og du har da et godt utgangspunkt for din første utforsking av byen. Promenaden ved havet går langs hele byen, og alt du trenger å gjøre er å finne ut hvor du egentlig befinner deg.

Går du sørøst, eller mot høyre hvis du ser mot havet, går du mot stranden Las Marañuelas og havnen. Går du nordvest (eller mot venstre) finner du det naturlige bassenget La Lajila og kystveien som går gjennom Paralavaca hele veien til stranden Anfi.

Arguineguin strand

Ingen tvil om at ting ligger til rette for bading og soling i Arguineguín!

Når du kommer til havnen er det koselig å ta en kikk på de tradisjonelle fiskebåtene eller fortsette å gå til venstre; veien vil da deg rundt hjørnet hvor det store tirsdagsmarkedet holder til.

Ditt første måltid kan du ta ved å velge en av restaurantene som ligger ved stranden, og da er lokale retter og sjømat å anbefale. Stikker du rundt hjørnet venter Fus¡on Cafe og en herlig porsjon med Pad Thai. Ønsker du noe av den beste lokale sjømaten kan du for eksempel prøve Cofradia ved havnen.

En av de beste tingene med Arguineguín er at det er den eneste store byen i området som fortsatt har massevis av lokale butikker og barer. Vandre gjennom gatene som ligger mellom hovedveien GC 500 og havet, og du vil da finne alt fra skobutikker til printere sammen med kafeer og restauranter.

Som sagt er Arguineguín et meget populært sted blant nordmenn, og flere av områdene på stedet er i stor grad boligområder med villaer og komplekser som eies av skandinaver.

Kommentarfelt
0 Shares